Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Betonisille rumpurenkaille uusi elämä!

Torstai 2.7.2020 - -Esko Erkkilä-


Takavuosikymmeninä yksityisteille ja peltoteille asennetut betoniset rumpurenkaat ovat monestakin syystä saavuttaneet tiensä pään, sillä ne korvataan yhä kiihtyvällä vauhdilla kevyillä ja edullisilla muovisilla rumpuputkilla.

 

Betonisista rumpuputkista on muodostumassa todellista ongelmajätettä, sillä niitä lojuu latojen takapihoilla ja pajupuskissa teiden varrella.

 

 *******************

 

Keksin muutama vuosi sitten kotitilallani toimettomaksi jääneille betonisille rumpuputkille uuden käyttötarkoituksen, kun kuljetin ne mökkimaailmaani…

 

 

IMG_8686.JPG

 

…erilaisten trekoolikasvien kasvualustaksi.

 

Peltotien rumpuna aikoinaan olleet viisi rumpuputkea ovat tänä vuonna kurpitsojen kasvupaikkana ja hyvin ovat tehtävässään palvelleetkin!

 

Betonisia rumpuputkia on halkaisijaltaan ainakin nelikymmen- ja kuusikymmentä senttisiä – molemmat ovat käypäsiä, mutta halkaisijaltaan nelikymmensenttiset ovat pystytyksessä haastavampia.

 

Rumpuputkien kuljettaminen uudelle hyödyntämispaikalleen on sekin haastavaa ja vaatii konevoimia – myös pystyttäminen on haastavaa; mm. minä aikoinaan tupeksin ja kaadoin melkein valmiina paikallaan olleen rumpuputken nurmikolle. Tunti extra-aikaa siinä kului ja paljon hikeä sekä hammasten kiristystä.

 

Pystyyn saadun rumpuputken sisälle kannattaa kunnollisen kasvualustan saamiseksi laittaa pohjalle kiviä ja erilaista risua, jotta kasveilla on sitten aikanaan hyvät kasvuolosuhteet. Kalkitseminen ja lannoittaminen ovat luonnollisesti jokavuotista puuhaa!

 

 

IMG_8684.JPG

 

Hyvin ovat kurpitsat rumpuputkitrekoolissa kukkineet ja kasvaneet – pian pääsemme nauttimaan kurpitsoista!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: trekoolimaa, puutarhamaa, rumpuputket uusiokäyttöön, betoniset rumpuputket,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini