45 kiloa papuja menee käsiteltyinä pieneen tilaan!
Sunnuntai 29.8.2021 - -Esko Erkkilä-
Eilen saimme yhden tärkeän puutarhakasvimme sadonkorjuun suoritettua, kun keltaisen vahapavun kesän viimeinen kattilallinen päätyi pakastimeen.
Kyseessä oli tavallaan keräilyerä, sillä nämä pavut oli aikoinaan keskenkasvuisuutensa vuoksi jätetty vielä kasvamaan.
”Keräilyparttian” laatu oli erinomainen, kuten kuvastakin näkyy!
Kelpaa tämmöisiä papuja esitellä!
Pavuista napsaistaan kanta sekä kärki pois ja täysmittainen papu katkotaan kolmeen osaan.
Pavut kiehautetaan ja kiehauttamisen jälkeen niitä huuhdotaan kylmällä vedellä. Huuhtomisen jälkeen pavut laitetaan pakastuspusseihin ja meillä pussit saavat olla jääkaapissa muutaman tunnin ennen niiden laittamista pakastimeen.
Pakastetut pavut lämmitetään paistinpannulla rypsiöljytujauksen sekä valkosipulin kanssa ja sen jälkeen ne ovatkin valmiita lautaselle!
Pidimme kirjanpitoa papusaaliistamme ja totesimme, että kesän sato oli 45 kiloa papuja!
-Esko Erkkilä-
|