Sunnuntai 29.8.2021 - -Esko Erkkilä-
Eilen saimme yhden tärkeän puutarhakasvimme sadonkorjuun suoritettua, kun keltaisen vahapavun kesän viimeinen kattilallinen päätyi pakastimeen.
Kyseessä oli tavallaan keräilyerä, sillä nämä pavut oli aikoinaan keskenkasvuisuutensa vuoksi jätetty vielä kasvamaan.
”Keräilyparttian” laatu oli erinomainen, kuten kuvastakin näkyy!
Kelpaa tämmöisiä papuja esitellä!
Pavuista napsaistaan kanta sekä kärki pois ja täysmittainen papu katkotaan kolmeen osaan.
Pavut kiehautetaan ja kiehauttamisen jälkeen niitä huuhdotaan kylmällä vedellä. Huuhtomisen jälkeen pavut laitetaan pakastuspusseihin ja meillä pussit saavat olla jääkaapissa muutaman tunnin ennen niiden laittamista pakastimeen.
Pakastetut pavut lämmitetään paistinpannulla rypsiöljytujauksen sekä valkosipulin kanssa ja sen jälkeen ne ovatkin valmiita lautaselle!
Pidimme kirjanpitoa papusaaliistamme ja totesimme, että kesän sato oli 45 kiloa papuja!
-Esko Erkkilä-
|
Kommentoi kirjoitusta.
Avainsanat:
vahapavut,
papujen pakastaminen,
papusato 2021,
|
Keskiviikko 18.8.2021 - -Esko Erkkilä-
Poikkeuksellisen lämmin ja kuiva kesä merkitsi, että kesän papusadosta muodostui ennätyksellinen – kuivuus edellytti sadettamista, mutta järven rannalla trekooliviljelyä harrastavalle se ei ollut ongelma.
Sato on eilen saatu viimeistenkin papujen osalta pakkaseen ja uskallan todeta, että laatu oli ensiluokkaista.
Myös määrään saamme olla tyytyväisiä!
Meillä oli viljelyksessä keltaista vahapapua sekä vihreää ja molempia oli sekä pyöreitä että lituskaisia.
********************
Vihreät pavut ovat komeita katsella, mutta niillä on se haittapuoli, että kiehautuksen…
…jälkeen ne molemmat menettävät vihreän värinsä ja ovat kovin harmaita!
On selvää, että taas ensi keväänä laitetaan papuja kasvamaan!
-Esko Erkkilä-
|
Kommentoi kirjoitusta.
Avainsanat:
Pavut,
vahapavut,
keltaiset pavut,
vihreät pavut,
papujen kiehauttaminen,
|
|