Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

45 kiloa papuja menee käsiteltyinä pieneen tilaan!

Sunnuntai 29.8.2021 - -Esko Erkkilä-

Eilen saimme yhden tärkeän puutarhakasvimme sadonkorjuun suoritettua, kun keltaisen vahapavun kesän viimeinen kattilallinen päätyi pakastimeen.

 

 

IMG_3010.JPG

 

Kyseessä oli tavallaan keräilyerä, sillä nämä pavut oli aikoinaan keskenkasvuisuutensa vuoksi jätetty vielä kasvamaan.

 

”Keräilyparttian” laatu oli erinomainen, kuten kuvastakin näkyy!

 

 

IMG_3011.JPG

 

Kelpaa tämmöisiä papuja esitellä!

 

 

IMG_3014.JPG

 

Pavuista napsaistaan kanta sekä kärki pois ja täysmittainen papu katkotaan kolmeen osaan.

 

Pavut kiehautetaan ja kiehauttamisen jälkeen niitä huuhdotaan kylmällä vedellä.  Huuhtomisen jälkeen pavut laitetaan pakastuspusseihin ja meillä pussit saavat olla jääkaapissa muutaman tunnin ennen niiden laittamista pakastimeen.

 

Pakastetut pavut lämmitetään paistinpannulla rypsiöljytujauksen sekä valkosipulin kanssa ja sen jälkeen ne ovatkin valmiita lautaselle!

 

 

Pidimme kirjanpitoa papusaaliistamme ja totesimme, että kesän sato oli 45 kiloa papuja!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vahapavut, papujen pakastaminen, papusato 2021,

Joko tai!

Maanantai 16.8.2021 - -Esko Erkkilä-

Olen vuosien aikana oppinut, että papusadosta saadaan joko täysin nolla-sato tai vaihtoehtona supersuuri sato.

 

Tänä vuonna on supersuuren sadon vuoro!

 

 

IMG_2847.JPG

 

Hyvän sadon ansiosta sain tehdä sadonkorjuun siten, että revin pavut yksitellen kaikkineen päivineen kottikärryyn ja sitten vasta pihassa nypin pavut talteen.

 

Tyhjät versot palautin pellolle, sillä ne sisältävät arvokkaita ravinteita ensi vuodelle.

 

 

IMG_2849.JPG

 

Pavut pilkotaan ”suupalan” kokoisiksi ja kiehautetaan vartti ennen pakastamista.

 

Keltaiset pavut säilyttävät herkullisen värinsä kiehauttamisen jälkeenkin ja ne ovat nautittavan näköisiä lautaselle saakka.

 

Maittavia papunautintoja!

 

 

-Esko Erkkilä-

 [ee1]

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: papu, pavut, herkkupavut, papujen sadonkorjuu, papujen kiehauttaminen, papujen pakastaminen, papujen ruuanlaitto,

Trekoolituotteiden kauppakunnostusta ja osin myös pakastamiseen valmistamista

Lauantai 29.8.2020 - -Esko Erkkilä-

Syksy saapuu ja sen myötä puutarhatuotteiden kauppakunnostus on ajankohtaista ja joidenkin tuotteiden pakastamisen valmistelu kuuluu näihin päiviin.

 

Eilen meillä oli ajankohtaista sipuleiden kauppakunnostus ja sen lisäksi aloitin papujen sadonkorjuun.

 

 

IMG_9759.JPG

 

 

Vaikka itse kehunkin, niin istukassipulien sekä punasipulien osalta satotaso ja sadon laatu olivat erinomaisia – kelpaa Rouvan tarjota näitä asiakkaille Läheltä Sinulle tapahtumassa Viljakkalan Seurojentalolla 5.9.2020!

 

 

******************

 

IMG_9765.JPG

 

Eilen aloitin myös papujen sadonkorjuun ja kohtuullisin satonäkymin.

 

Totean kokemuksesta, että papujen sato menee joko täysin ”plörinäs” tai sitten papusato menee älyttömyyksiin – nyt satotaso näyttää pysyvän kohtuudessa!

 

Viljelemme keltaista papua, mutta siemenpusseihin oli pussittajan virheen vuoksi osunut myös muutama vihreän pavun siemen. Vihreät pavut ovat katsellen erinomaisia, mutta keitossa ne muuttuvat harmaiksi, joten ainakin me olemme luopuneet vihreiden papujen kasvattamisesta.

 

 

IMG_9768.JPG

 

Pavut kiehautetaan kymmenminuuttisen verran, jäähdytetään, laitetaan pakastuspussiin ja jäädään odottamaan talvisaikaa!

 

 

Semmoista se oli eilen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Istukassipulit, punasipulit, pavut, papu, papujen pakastaminen, keltaiset pavut, vihreät pavut,