Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Auringonkukkapellon perustamisessa siemenkustannus on pieni!

Lauantai 4.9.2021 - -Esko Erkkilä-


IMG_3059.JPG

 

Elämme aikoja, jolloin auringonkukat loistavat ja monet viljelijät tarjoavat kasvattamiaan auringonkukkia vapaasti poimittaviksi.

 

Auringonkukkapellon perustamisessa siemenkustannus on pieni, sillä siihen tarkoitukseen käy vallan mainiosti linnuille tarkoitetut auringonkukansiemenet!

 

 

IMG_3057.JPG

 

Myös meillä on mökkitien varrella yhden rivin verran auringonkukkia ja vaikka ala onkin vähäinen, se tuo kuitenkin iloa ja värikkyyttä maisemaan.

 

 

IMG_2868.JPG

 

Erilaiset lentävät ötökät tykkäävät auringonkukista ja siten auringonkukat lisäävät luonnon monimuotoisuutta.

 

 

******************

 

IMG_3058.JPG

 

Perehdyin työelämän aikana ulkomailta tuotavien auringonkukansiementen hygieeniseen laatuun ja on todettava selkeästi, että ulkomaisen auringonkukansiemenet ovat eräs suurimmista salmonellariskeistä.

 

En toki joutunut ostamaan auringonkukansiemeniä, mutta seurasin viranomaisten havaitsemien salmonellalähteiden esiintymistä ja auringonkukansiemenet olivat tässä mielessä pahimmat.

 

 

Salmonellavaaran vuoksi onkin tärkeää, että joka kerta, kun joutuu käsittelemään ulkomaisia auringonkukansiemeniä on sen jälkeen kädet pestävä huolellisesti!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Auringonkukkapellon perustamisessa siemenkustannus on pieni!, auringonkukka, auringonkukansiementen hygieninen laatu, salmonella, salmonellan viranomaisvalvonta,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini