Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Vakavia, mutta linjakkaita puheita valtiopäivien avajaisissa!

Torstai 3.2.2022 - -Esko Erkkilä-


Vaalikauden viimeiset valtiopäivät avattiin eilen.

 

Valtiopäivien avajaiset vietettiin perinteisin menoin, mutta vakava maailmanpoliittinen tilanne antoi leimansa tilaisuuteen.

 

Oli yllättävää, että Tasavallan Presidentti otti maailmanlaajuisen ongelmatilanteen ohella taannoiset aluevaalit puheensa erääksi teemaksi.

 

 

IMG_4872.JPG

 

Presidentti Niinistö mainitsi aluevaaleista mm. näin:

 

 

”Aluevaalit osoittivat todeksi huolet alhaisesta äänestysvilkkaudesta. Hätäisimmät ovat halunneet nähdä tuloksessa suomalaisen demokratian kriisin. Parempi kuvaus ehkä olisi: alku aina hankalaa. Eivätkä olosuhteet olleet helpot ehdokkaille eivätkä äänestäjille, kun koronapandemia jälleen kiristi otettaan.

Nyt valitut aluevaltuutetut aloittavat työn uusien hyvinvointialueiden rakentamiseksi. Jos, ja toivottavasti kun, työ onnistuu, kasvaa hyvinvointi. Siellä missä hyvinvointi kasvaa, vahvistuu myös kansalaisten luottamus ja mielenkiinto yhteisiin asioihin. Juuri luottamuksen varaan yhteisö rakentuu. Uudet alueet ja nyt valitut valtuutetut on asetettu paljon vartijoiksi.”

 

 

IMG_4886.JPG

 

Valtiopäivien avajaisten toinen – ja Niinistön ohella ainoa – puhuja oli vast´ikään Eduskunnan puhemieheksi valittu Matti Vanhanen.

 

Paikalla olleiden sekä meidän televisiokatsojien toteamus oli se, että meillä on valtiolaivamme kahdella merkittävimmällä paikalla henkilöt, joihin voimme luottaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Valtiopäivien avajaiset 2.2.2022, Tasavallan Presidentti, Eduskunnan puhemies,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini