Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Suomalainen arkkitehtuuri ja muotoilu ovat liputuspäivänsä arvoisia!

Perjantai 4.2.2022 - -Esko Erkkilä-


Eilen oli liputuskulttuurin kannalta mielenkiintoinen päivä, sillä kyseessä oli sisäministeriön suosituksesta yleinen liputuspäivä.

 

 

Helmikuun 3. päivä on arkkitehti, muotoilija ja akateemikko Alvar Aallon syntymäpäivä, sillä hän syntyi 3.2.1898 Kuortaneella.

 

 

Helmikuun 3. päivää on vuodesta 2012 alkaen vietetty arkkitehtuurin päivänä ja nyt sisäministeriö suositti sitä yleiseksi liputuspäiväksi koko maassa.

 

 

IMG_4892.JPG

 

 

Noudatin sisäministeriön toivetta ja lipputangossamme liehui siniristilippu eilen klo 16.26 saakka, sillä silloin aurinko laski Tampereen horisontissa ja liputusaika päättyi.

 

 

Eilinen liputuspäivä oli eräänlainen kokeilu ja sisäministeriö seuraa kokeilusta saatuja kokemuksia, jotta se voi jatkossa antaa mahdollisia suosituksia liputuspäivän jatkosta.

 

 

Kannatan eilisen liputuspäivän vahvistamista viralliseksi liputuspäiväksi, sillä suomalainen arkkitehtuuri on liputuksen arvoinen.

 

 ******************


 

 

 

viiki12

Eräänä esimerkkinä mainitsen vuonna 1935 valmistuneen Viipurin Kaupunginkirjastotalon, jonka Alvar Aalto suunnitteli.

 

 

Olen monesti päässyt käymään Viipurin kaupunginkirjastossa ja käynneistäni laatimani blogikirjoitukset löytyvät googlaten ”Esko Erkkilä Viipurin kaupunginkirjasto”!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

 

 

Avainsanat: Suomalainen arkkitehtuuri ja muotoilu ovat liputuspäivänsän arvoisia! Alvar Aalto, Alvar ja Aino Aalto, Helmikuun 3. päivän liputus,


Kommentit

4.2.2022 9.36  Olavi Koskela

Joo, Viipurin kirjasto on vain yksi eksemplaari sarjassa Aallon suunnittelemat rakennukset, joiden katot eivät pidä vettä. Ja eikö rakennuksen korjaamiskustannuksiin - jotka olisivat kaiken järjen mukaan kuuluneet sen ryöstäneelle Neuvostoliitto/Venäjälle - pitänyt Suomenkin veronmaksajien osallistua. Toinen surkea esimerkki on Vuoksenniskan Kolmen Ristin Kirkko. Aallon perinnesäätiö pitää kirkuen kiinni siitä, ettei maestron typeryyksiin saa koskea, mutta ei ole valmis satsaamaan senttiäkään välttämättömiin peruskorjauksiin.

4.2.2022 10.49  -Esko Erkkilä-

Tuskin Aalto on Viipurin kaupunginkirjastoa suunnitellut vuotavakattoiseksi! Olen kyllä itsekin nähnyt ne vesivauriot.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini