Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Natoon liittyminen ei merkitse, että voisimme tinkiä huoltovarmuuteen liittyvistä kysymyksistä

Sunnuntai 19.3.2023 - -Esko Erkkilä-


Jyrki Kataisen johtama hallitus teki joulukuussa 2013 kohtalokkaan päätöksen, jolla leipäviljan varmuusvarastot puolitettiin siten, että päätöksen jälkeen Suomen varmuusvarastoissa on leipäviljaa ainoastaan kuuden kuukauden tarvetta vastaavasti.

 

Onneksi nyt Huoltovarmuuskeskus eli HVK on parhaillaan kasvattamassa leipäviljojen varmuusvarastomääriä 2,5 kuukauden verran.  Tämän jälkeen leipäviljojen varmuusvarastot riittäisivät 8,5 kuukauden tarpeisiin!

 

Rukiin vuotuinen elintarvikekäyttö on suuruusluokkaa 90 miljoonaa kiloa ja elintarvikekäyttöön päätyvän vehnän tarve on vuositasolla suuruusluokkaa 250 – 300 miljoonaa kiloa eli näiden perusteella voidaan hahmotella nykyisiä (6 kuukautta) ja tulevia (8,5 kuukautta) varmuusvarastointimääriä!

 

On joskus sanottu, että Nato-mailla ei ole tarvetta elintarvikkeitten varmuusvarastoihin, sillä ”Nato kyllä hoitaa asiat”!

 

Nyt tuo väite on ajankohtainen, kun Suomi on liittymässä Natoon.

 

Kantani on ehdottomasti se, että Natoon liittymisenkin jälkeen Suomessa on pidettävä elintarvikkeissa riittävät varmuusvarastot.

 

 

IMG_7455.JPG

 

Otin asian esille Petra Schulze Stein järjestämässä ajankohtaisseminaarissa Tampereella 17.3.2023, jossa entinen maa- ja metsätalousministeri, kansanedustaja Jari Leppä alusti aiheenaan teemalla ”Huoltovarmuus osana kokonaisturvallisuutta”.

 

Leppä totesi yksoikoisesti, että Suomessa pitää olla varmuusvarastoissa vuoden tarvetta vastaava määrä leipäviljaa ja kahden vuoden tarvetta vastaava määrä siemenviljaa.

 

Olen ex-ministeri Jari Lepän kanssa samaa mieltä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Natoon liittyminen ei merkitse että voisimme tinkiä huoltovarmuuteen liittyvistä kysymyksistä, Leipäviljojen varmuusvarastot, siemenviljan varmuusvarastot, elintarvikkeiden varmuusvarastot, varmuusvarastot, Huoltovarmuuskeskus, HVK, Petra Schulze Steinen,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini