Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Meneillään on vuoden pisin kuukausi

Keskiviikko 17.1.2024 - -Esko Erkkilä-


Tiedän vallan hyvin, että tammikuun lisäksi maalis-, touko-, heinä-, loka- ja joulukuussa on 31 päivää, mutta siitä huolimatta tämä tammikuu tuntuu joka vuonna olevan kaikkia muita kuukausia vuoden pisin kuukausi.

 

Talven kovimmat pakkaset ja lyhyt valoisa aika tekevät tammikuusta vuoden ”pisimmän” kuukauden.

 

Omakotiasujan vinkkelistä runsas lumentulo on merkinnyt kulumassa olevasta tammikuusta ”pitkän”, sillä lumitöitä on riittänyt!

 

*********************

 

Erityisen ”pitkä” tammikuu oli kohdallani vuoden 1966 tammikuu, jolloin aloittelin maatalousopintojani Keskon omistamalla Länsi-Hahkialan Opetus- ja Koetilalla Hauholla.

 

Tilan kaksi vakituista työmiestä ja kaksi harjuria teimme päivisin metsätöitä ja muistan, kun neljään mieheen matkasimme aamuisin metsähommiin. Pakkasta oli yli 20 astetta ja matkasimme metsään yhdellä Nuffield-traktorilla – tai oikeastaan vain työnjohtaja-Antti ajoi traktoria ja me muut kävelimme samaa tahtia traktorin kanssa!  Oli kylmä!

 

************

Samaisen tammikuun aikana Kesko halusi ruopata Kirrisen rannalla olevan edustussaunansa rannan ja kun minulle silloin sattui jalkamiesviikko, niin olihan lystiä availla mutaa täynnä olevien traktorin peräkärryjen takalaitoja, jotta muta voitiin kipata joutomaalle!

 

Kahvitauoilla riisuin haalarit ja ne oli lysti laittaa tönkkönä seisomaan yksikseen hankeen!

 

***************

 

No, menneet ovat menneitä ja joskus sitten työelämän aikana pääsin tavarantoimittajana kylpemään Keskon edustussaunassa, jonka rannan ruoppaamiseen olin osallistunut vuonna 1966!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Meneillään on vuoden pisin kuukausi, Vuoden pisin kuukausi, Kesko, Länsi-Hahkialan Opetus- ja Koetila, Hauho, Kirrinen, Keskon Maatalousosasto, Keskon edustussauna,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini