Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Yksityistien talviauraus maksaa tonnin per kilometri!

Torstai 11.4.2024 - -Esko Erkkilä-


Olen osakkaana viidessä yksityistiessä ja sen lisäksi Rouva on osakkaana kahdessa yksityistiessä eli ”yksityisteissä löytyy”!

 

Osakkuuksieni lisäksi olen ollut vuodesta 1994 alkaen toimitsijamiehenä yhdessä yksityistiessä eli Majajärven yksityistiessä, jonka päätepiste on mökkitonttini rajalla Viljakkalassa.

 

Yksityisteiden kunnossapito tapahtuu osakkaiden kustannuksella, mutta kunnat ovat ainakin toistaiseksi myöntäneet yksityisteille kunnossapitoavustuksia.

 

*********

 

Parhaillaan Ylöjärvellä on menossa aika, jolloin yksityisteiden kunnossapitoavustuksia anotaan ja kun toissapäivänä vein Majajärven yksityistien avustusanomuksen kaupungille, niin tunnen asian läpikotaisin.

 

Majajärven yksityistien pituus on 1450 metriä ja vuonna 2023 sen talviauraus maksoi 1.568,60 euroa eli 1.082 euroa per kilometri.

 

Tänä vuonna aurausmaksuja on kertynyt 1.388,80 euroa eli lähes tonni per kilometri tänäkin vuonna!

 

 *****************

 

Toimitsijamiehenä ehkä eniten harmittaa se, että tilinpitäjäpankkimme Tampereen Seudun Osuuspankki muutti yksityistiemme tilin yritystiliksi ja se maksaa n. kympin kuukaudessa eli extrakustannusta kertyy nyt n. 120 euroa vuodessa!

 

*********************

 

Summa saattaa tuntua pieneltä, mutta ilman pienintäkään kulukorvausta toimivan toimitsijamiehen mielestä se on kohtuuton!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Yksityistien talviauraus maksaa tonnin per kilometri!, Viljakkala, Ylöjärvi, yksityisteiden kunnossapitoavustukset, Tampereen Seudun Osuuspankki, pankkipalveluveloitukset ovat kohtuuttomia,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini