Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

K50-messut tarvitsevat nykyistä suuremmat tilat!

Sunnuntai 10.3.2024 - -Esko Erkkilä-

Olin eilen messukävijänä K50-messuilla Tampere-talossa.

 

K50 merkitsee, että messuille ei ole menoa alle 50-vuotiailla, mutta näkyi heitä olevan ainakin joidenkin näyttelyasettajien osastoilla.

 

Väkeä oli runsaasti ja etsimättä tulikin mieleen, että jatkossa K50-messuille pitää löytää suuremmat tilat – olisiko Pirkka-halli sopiva paikka?

 

Keskityin paljolti poliittisten toimijoiden osastoille ja niistä vierailuistani tässä muutama kuva:

 

 

IMG_9502.JPG

 

Keskustan osastolla toiminnanjohtaja Janne Riitakorpi ja Punkalaitumen kunnanvaltuutettu sekä kunnanhallituksen jäsen Linda Lähdeniemi.

 

IMG_9503.JPG

 

Kristillisdemokraattien osastolla tapasin kansanedustaja Sari Tanuksen (vasemmalla) ja KD:n eurovaaliehdokas Eija-Riitta Korholan.

 

 

IMG_9504.JPG

 

Kokoomuksen osastolla ex-puolustusministeri Anneli Taina (vasemmalla) ja Leena Kostiainen.

 

******************

 

Olipa taas kerran mukava tavata muidenkin puolueiden edustajia!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: K50-messut tarvitsevat nykyistä suuremmat tilat!, Janne Riitakorpi, Linda Lähdeniemi, Sari Tanus, Eija-Riitta Korhola, Anneli Taina, Leena Kostiainen,

Puolustusministeri Anneli Tainan isä oli ideoijana, kun Mannerheim julkaisi kuuluisan päiväkäskynsä Suomen Äideille

Sunnuntai 12.5.2013

Vietämme tänään Äitienpäivää ja se antaa aiheen palata yli seitsemänkymmenen vuoden taakse.

 

Näen, että ylipäällikkö Mannerheimin vuonna 1942 antamalla päiväkäskyllä on sanomaa yhä tänäänkin.

 

Jatkosodan aikana tykkimies Toivo Jussila rohkaisi itsenä ja kirjoitti marsalkka Mannerheimille ehdottaen marsalkalta huomionosoitusta ja arvonantoa Suomen äitejä kohtaan.

 

Marsalkka Mannerheim piti tykkimies Jussilan ehdotuksesta ja antoi Päämajan tiedotusosastolle tehtävän, että se laatisi luonnoksen päiväkäskyksi, jolla osoitettaisiin arvonantoa Suomen Äideille.

 

Jo tässä vaiheessa on paikallaan todeta, että Toivo Jussila oli sittemmin kahdesti ministeriksi kohonneen Anneli Tainan isä. Taina oli ministerinä ympäristöministeriössä Esko Ahon hallituksessa 1995 ja puolustusministerinä Lipposen hallituksessa 1995 – 1999.

 

Toivo Jussilasta todetaan Anneli Tainan henkilötiedoissa, että Jussila oli sotilasarvoltaan majuri ja siviiliammatiltaan kuljetuspäällikkö.

 

paivakasky60

 

Mannerheim antoi Suomen Äideille osoittamansa päiväkäskyn toukokuun 10. päivänä 1942.

 

*************

 

 

 

Päiväkäskyn teksti on niin puhutteleva ja juhlallinen, että on paikallaan vielä kerran toistaa se näin tekstimuodossa:

 

*********

 

Viettäessämme tänä vuonna toukokuun toista sunnuntaita Suomen äideille omistettuna merkkipäivänä isänmaan puolustajat hiljenevät sodan kentillä hartain mielin ja syvä rakkaus rinnassaan muistamaan Teitä, äidit.

 

Te olette paljon antaneet tälle maalle. Te olette kehdosta alkaen kasvattaneet sen polven, jonka ansiosta maa on vapaa. Parhaillaan käytävän vapaustaistelumme aikana – miestenne taistellessa rintamalla -  Te kasvatatte kodeissa isänmaalle uutta polvea, jonka sallittakoon viljellä ja rakentaa tätä maata rauhallisemmissa oloissa kuin mitä nykyinen polvi on saanut tehdä.

 

Töin ja rukouksin Te olette näinä taistelun vuosina tukeneet puolustusvartiossa seisovia poikianne ja tyttäriänne. Näistä rakkaistanne Teidän on ollut luovuttava maan hyväksi kansamme koettelemuksen ajaksi. Teidän siunauksenne on seurannut lapsianne taistelukentille ja antanut heille sankariuden voimaa isänmaan pelastamiseksi ja kestävän rauhan turvaamiseksi. Tahdon tänä päivänä erikseen lausua tervehdykseni ja syvän osanottoni niille Suomen äideille, joiden rakkaimmat sankareina ovat uhranneet henkensä isänmaan ja sen tulevaisuuden puolesta.

 

Kaikkien teidän työnne on ja on ollut kansamme taisteluissa arvioimattoman suuri ja uhrinne mittaamaton.

 

Suomen armeijan nimessä, suuren kiitollisuuden ja kunnioituksen osoituksena annan tänä päivänä Isänmaamme äideille yhteisesti omistettuna

 

VAPAUDENRISTIN.

 

Olkoon se tuleville sukupolville tunnuskuvana äidin pyhästä kutsumuksesta kasvattaa tämän kansan lapsiin palava vapaudentahto, joka ikuisiksi ajoiksi on turvaava maallemme kalliisti lunastetun itsenäisyyden ja kansallemme sisäisen suuruuden.

 

Mannerheim

 

*********

 

-Esko Erkkilä-

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mannerheim, Carl Gustaf Emil Mannerheim, päiväkäsky 60, päiväkäsky Suomen äideille, Anneli Taina, puolustusministeri Anneli Taina, maaherra Anneli Taina, Toivo Jussila,