Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pirkanmaan hyvinvointi Tampereen etu

Lauantai 19.7.2014 - -Esko Erkkilä-

Tämän jutun otsikkona voisi olla moni muukin otsikko, sillä tämä juttuni pohjautuu siihen kansanedustaja Mikko Alatalon kirjoitukseen Aamulehdessä 7.7.2014, jossa kansanedustaja Alatalo käsitteli Tampereen ratikan haitallisia vaikutuksia Tampereen kaupunkirakenteeseen.

 

On heti todettava, että liikennehankkeena aluksi markkinoitu ratikka on mitä suurimmassa määrin yhdyskuntarakenteen tiivistämishanke ja ”grynderin märkä unelma”.

 

Tampereen ratikka on myös vaihtokauppa, johon vihreät pakottivat kokoomuksen, jotta kokoomus sai himoitsemansa rantaväylän tunnelin.

 

Kansanedustaja Mikko Alatalon mielipidekirjoituksen otsikko Aamulehdessä 7.7.2014 oli:

 

Liian tiivis rakentaminen pilaa Tampereen imagon

 

 

Alatalo toteaa kirjoituksessaan tiiviin rakentamisen haittapuolista mm. sen, että sosiaaliset ongelmat lisääntyvät ja samoin ihmisten turvattomuus sekä stressaantuminen lisääntyvät tiiviin rakentamisen seurauksena.

 

Totta joka sana!

 

 

Mikko Alatalon kirjoitukseen vastasi 9.7.2014 Jukka Ollikainen –niminen henkilö, joka kirjoituksessaan toisti Alatalon nimen yksitoista (11) kertaa, mutta ei sanallakaan yrittänytkään kumota kansanedustaja Mikko Alatalon esittämiä ajatuksia!

 

Ollikaisen kirjoituksen otsikko oli: ”Alatalo vastustaa Tampereen kehitystä äänien toivossa”.

************

 

 

Alatalon kirjoituksen kirvoittamana useat Aamulehden lukijat asettuivat kansanedustaja Mikko Alatalon ajatusten tueksi ja jukkaollikaiset joutuivat suorastaan häpeään.

 

Laitoin lusikkani soppaan ja lähetin Aamulehdelle oman Mikko Alatalon ajatuksia kannattavan mielipidekirjoituksen, jonka…

 

 

 

 

mikko

 

 

…Aamulehti sitten julkaisikin Lukijalta-osastollaan 13.7.2014

 

 

Kirjoitukseni otsikko oli

 

Pirkanmaan hyvinvointi Tampereen etu

 

 

ja se kuului näin:

 

 

Hämmästelen, kun kansanedustaja Mikko Alatalon koko Pirkanmaan huomioiva mielipidekirjoitus (Al 7.7.2014) on saanut niin nurjan vastaanoton.

 

Olen vakuuttunut, että kansanedustaja Alatalo pystyy eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan pitkäaikaisimpana jäsenenä hahmottamaan maakuntamme liikenteeseen sekä kaavoitukseen liittyvät asiat Pirkanmaan parhaaksi. Pirkanmaan teiden hoito tuo hyvinvointia myös Tampereelle.

 

Nyt on osattava asettaa tavoitteet oikeaan tärkeysjärjestykseen ja silloin pitää muistaa, että kolmostien parantaminen on muun muassa Pirkanmaan Liiton sekä maakuntahallituksen päättämä maakunnan liikennepoliittinen kärkihanke.

 

Esko Erkkilä

Tampere

 

 

Olen tyytyväinen, että mielipiteeni sai palstatilaa Aamulehdessä ja olen erityisen tyytyväinen, että kansanedustaja Mikko Alatalo puuttui tärkeään asiaan ja sai esittämilleen ajatuksille laajan kansalaistuen.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkanmaan hyvinvointi Tampereen etu, Pirkanmaan hyvinvointi on Tampereen etu, Mikko Alatalo: Liian tiivis rakentaminen pilaa Tampereen imagon, Liian tiivis rakentaminen pilaa Tampereen imagon, Jukka Ollikainen, Grynderin märkä unelma,

Metsäteollisuus luottaa, että muutos on tulossa

Maanantai 5.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Metsäteollisuus on perinteisesti ollut Suomen hyvinvoinnin kulmakivi.

 

Viime vuosina ”kulmakiven” rapautumisesta on ollut havaittavissa selkeitä merkkejä, mutta nyt tilanne on muuttumassa.

 

Julkisuudessa on näyttävästi kerrottu, että metsäteollisuuden investoinnit ovat nyt kohonneet lamaa edeltävälle tasolle.

 

Suomalaisen metsäteollisuuden investoinnit Suomeen on helppo ymmärtää, sillä metsiemme kasvu ylittää selkeästi vuosittaisen hakkuusuoritteen.

 

Puuta kasvaa metsissä enemmän kuin sitä hakataan.

 

On ollut helppo ymmärtää metsäteollisuuden niukkaa investointitahtia, kun tietää Kataisen-Urpilaisen-Ville Niinistön hiilenmustan energiapolitiikan – siinä ei ole annettu arvoa kotimaiselle puulle eikä turpeelle.

 

Keskustan selkeä energiapoliittinen linja ja Keskustan kohonnut gallup-suosio ovat saaneet aikaan sen, että metsäteollisuus uskoo taas tulevaisuuteensa!

 

Metsäteollisuus uskoo, että Keskustan nousu merkitsee kotimaisen puun arvonnousua ja uskaltaa sen vuoksi tehdä mittavia investointeja.

 

 

************

 

 

Metsäteollisuuden investointihalukkuuden rinnalla pitää tarkastella sitä, että maakuntien tieverkon kehittämiseen on panostettava.

 

Vasemmistoliiton saatua tarpeekseen Kataisen-Urpilaisen hallituksesta, joutui Merja Kyllönen siirtymään pois liikenneministerin tehtävistä.

 

Kyllösen meriitit liikenneministerinä olivat melko köykäiset, mutta nyt saimme vielä Kyllöstäkin köykäisemmän liikenneministerin eli Henna Virkkusen!

 

On sanomattakin selvää, että maanpakolaisuuteen valmistautuva Virkkunen ei pysty tekemään mitään tieverkostomme kehittämiseksi.

 

Nyt on vaan toivottava, että hän ei uskalla liikenneministerin postia hoitaessaan tehdä oikein emämunausta eli tehdä valtion tukipäätöstä Tampereen ratikkahankkeelle.

 

Tampereen ratikka olisi keskittämistä pahimmillaan – se olisi grynderin märkä unelma.

 

Toivottavasti kokoomuslaiset äänestävät Virkkusen Brysseliin, sillä siellä hän pystyisi aiheuttamaan vähiten harmia suomalaisille.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Metsäteollisuuden investoinnit, metsäteollisuus uskaltaa taas investoida, hallituksen hiilenmusta energiapolitiikka, Kataisen hiilenmusta energiapolitiikka, vihreiden hiilenmusta energiapolitiikka, tieverkoston rapautuminen, grynderin märkä unelma,