Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Keskusta vaatii välittömiä tekoja Tampereen talouden pelastamiseksi

Tiistai 18.6.2013 - -Esko Erkkilä-

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön johtokunta kävi pitkän ja perusteellisen keskustelun Tampereen kaupungin yhä pahenevasta taloustilanteesta kokouksessaan 12.6.2013.

 

Päätimme laatia tilanteesta tiedotteen, jonka toimitimmekin julkisuuteen eilen eli 17.6.2013.

 

Harkitsimme julkistamishetkeksi Tampereen kaupunginvaltuuston kokouspäivää ja sen vuoksi ajoitimme julkistamisen eiliselle.

 

Tiedotteemme kuuluu näin:

 

************

 

Keskusta vaatii välittömiä tekoja Tampereen talouden pelastamiseksi

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö vaatii pikaisia toimenpiteitä Tampereen talouden tasapainottamiseksi. 

 

Keskusta toistaa jo aiemmin esittämänsä, että tarvitaan rakenteellisia uudistuksia mm. sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisessä. Kunnallisvaalien jälkeen julkistetussa pormestari-ohjelmassa näitä myös luvattiin, mutta mitään ei ole kuitenkaan tapahtunut - päinvastoin kaupungin hallinto on entisestään paisunut.

Keskusta korostaa, että säästöjen etsintä tulee kohdistaa kasvaneen, tarpeettoman ja tuhlaavan byrokratian poistamiseen ja toimintaprosessien suunnitteluun siten, että kuntalaisen ääni ja kuntalaisen saaman palvelun laatu paranee.  Keskusta esittää, että kaupunki laatii nopeasti tarpeettoman byrokratian purkamisen toteuttamissuunnitelman säästöjen saavuttamiseksi.

Pelkät säästöt näivettävät kaupungin toiminnot ja sen vuoksi uusien työpaikkojen luominen tulee nostaa kaikkien toimenpiteiden tavoitteeksi. Esimerkiksi palvelujen kilpailutus tulee tehdä siten, että alueen yritykset voivat niissä aidosti menestyä.

Tamperelaisen on oikeus odottaa laadukkaita julkisia palveluja myös tulevaisuudessa.

Keskusta on huolissaan kaupungin työntekijöiden puolesta. Ylpeys omasta työstä tulee nostaa uudelleen kunniaan ja aloitteellisuutta sekä oman työn kehittämistä tulee tukea eikä rangaista, kuten nyt valitettavasti liian usein tapahtuu.

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö vaatii Tampereen kaupungilta johtajuutta.

 

Tarvitaan nopeaa ja jämäkkää linjanvetoa Tampereen poliittiseen päätöksentekoon, jotta Tampereen talous voidaan palauttaa kestävän kasvun ja hyvinvoinnin uralle.

 

Lisätietoja

 

Tampereen Keskustan kunnallisjärjestön pj. Esko Erkkilä  050 556 4878

ja varapj . Antti Juva  050 511 1716  

 

*************


Päivän mittaan oli monenlaista kiirettä, mutta illan aikana ehdin tutkailla, että onko tiedotteemme sanoma mennyt julkisuuteen.


Ainakin Suomenmaa on julkaissut tiedotteemme pohjalta toimittaja Henna Ruokamon laatiman jutun. Ruokamon juttu osoittaa taas kerran, että ammattitaitoinen toimittaja osaa laatia "yksoikoisestakin" tiedotteesta kunnollisen jutun!


Henna Ruokamon laatima juttu kuuluu näin:


***********


Tampereen keskustalaiset vaativat byrokratian kitkemistä

17.06. 11:43

Tampereen talous täytyy tasapainottaa ripeästi, keskustan Tampereen kunnallisjärjestö vaatii. Kuva: Henna Ruokamo

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö vaatii Tampereen kaupungilta johtajuutta ja pikaisia toimenpiteitä kaupungin talouden tasapainottamiseksi.

Sen mukaan Tampereella tarvitaan rakenteellisia uudistuksia esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisessä.

– Kunnallisvaalien jälkeen julkistetussa pormestariohjelmassa näitä myös luvattiin, mutta mitään ei ole kuitenkaan tapahtunut – päinvastoin kaupungin hallinto on entisestään paisunut, järjestö moittii tiedotteessaan.

Tampereen keskustalaiset korostavat, että säästöjen etsintä tulee kohdistaa kasvaneen, tarpeettoman ja tuhlaavan byrokratian poistamiseen.

Samalla kaupungin toimintaa tulee kehittää niin, että kuntalaisen ääni ja kuntalaisen saaman palvelun laatu paranee.

Kunnallisjärjestö esittää, että kaupunki laatii nopeasti tarpeettoman byrokratian purkamissuunnitelman.

– Pelkät säästöt näivettävät kaupungin toiminnot ja sen vuoksi uusien työpaikkojen luominen tulee nostaa kaikkien toimenpiteiden tavoitteeksi. Esimerkiksi palvelujen kilpailutus tulee tehdä siten, että alueen yritykset voivat niissä aidosti menestyä, järjestö vaatii.

Keskustalaiset ovat huolissaan myös kaupungin työntekijöiden puolesta.

– Ylpeys omasta työstä tulee nostaa uudelleen kunniaan. Aloitteellisuutta sekä oman työn kehittämistä tulee tukea eikä rangaista, kuten nyt valitettavasti liian usein tapahtuu.


**********


Toistan vielä: Kyllä toimittajat osaavat!

         

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen taloudellinen tilanne, Tampereen vaikea taloudellinen tilanne, Suomenmaa, Henna Ruokamo,