Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Teemu Keskisarja: "Internet on epäkulttuuria ja on perseestä!"

Tiistai 8.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Historioitsija Teemu Keskisarja oli luennoitsijana Viljakkalan yhtenäiskoululla eilen maanantaina 7.11.2022 klo 17.30.

 

Yhtenäiskoulun ruokala osoittautui liian pieneksi ja osa kuulijoista joutuikin seuraamaan luentoa käytävälle nostetuilla jakkaroilta.

 

Olin mukana tilaisuudessa.

 

********************

 

IMG_6461.JPG

 

Teemu Keskisarjan yleisöluennon aiheena oli: ”Suomalaista sivistyshistoriaa uskonpuhdistuksesta internettiin”.

 

IMG_6463.JPG

 

Keskisarja on ”puhevalmis” esiintyjä ja siitä kertoo se, että hänellä oli esityksensä tukena vain ryppyinen aanelonen, johon hän oli etukäteen kirjoittanut esityksensä tukisanat – arvostan!

 

IMG_6460.JPG

 

Historioitsija Teemu Keskisarjan mielestä kulttuuri-ihmiset ja heidän vaikutuksensa ovat pidempiaikaisia kuin esim. sotapäälliköt ja sotapäällikköinä hän mainitsi mm. Mannerheimin.

 

Kulttuurillisesti Suomi on menossa alaspäin ”kuin lehmän häntä”. Tähän on Keskisarjan mielestä syynä englannin ylivalta myös Suomessa.

 

Lasten ja nuorten oppimisvaikeudet sekä mm. unettomuus ovat tämän epäkulttuurin aiheuttamia.

 

Internet ja älypuhelimet ovat Keskisarjan mielestä tilanteen aiheuttajia ja sen vuoksi ne ”ovatkin perseestä”.

 

Yleisöluentonsa lopuksi Keskisarja totesi yks´oikoisesti, että Internet on tuhottava!

 

Mielenkiintoinen ja ajatuksia herättelevä esitys!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Teemu Keskisarja, historioitsija Teemu Keskisarja, Internet on epäkulttuuria ja on perseestä!, Internet, älypuhelimet, Viljakkala, Viljakkalan yhtenäiskoulu,

Nyt kannattaa säästää kaikki verkot

Lauantai 27.5.2017 - -Esko Erkkilä-

Sosiaalisessa mediassa on saanut suuren suosion se Verohallinnon fb-postaus, jossa kerrotaan jonkun verovelvollisen lähettäneen veroilmoituksensa sananmukaisesti verkossa eli verkkopussissa.

 

Jotta myös minä pystyisin jatkossa toimittamaan viranomaisille ja muille verkkokyselyjä vaativille tahoille vastaukset verkossa, aloitin minäkin erilaisten verkkojen keräämisen ja varaamisen tätä varten.

 

 

 

IMG_9753.JPG

 

 

Verkkopussit, joissa myydään sipulinsiemeniä, ovat verrattoman hyvin verkkoja niille vastauksille, joilla vastataan pieniin kyselyihin.

 

 

 

IMG_9754.JPG

 

 

Harmillista, jos joudun käyttämään verkkokyselyjen vastauksissa tätä verkkoa, jota olen joka vuosi käyttänyt erilaisten nelijalkaisten torjuntaan kasvimaillamme. Joudun varmaan toimittamaan henkilöauton peräkärryllä perille ne verkkokyselyvastaukset, jotka vaativat tämän verkon käyttämistä!

 

 

 

IMG_9755.JPG

 

 

Talvella tämä verkko toimii mökkitontillamme luumu- ja omenapuiden suojaverkkona jäniksiä vastaan ja samainen verkko on kesällä hernemaidemme tukiverkkona – toivottavasti koskaan en joudu vastaamaan niin suureen verkkokyselyyn, että joutuisin käyttämään tätä.

 

 

 

IMG_9756.JPG

 

 

Olemme mökkitontillamme aidanneet ympärysmitaltaan 220 metriä pitkälti verkolla mansikkamaitamme, pensasmustikkaa, porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa, maissia, silpoydinhernettä, sokerihernettä, papua, härkäpapua, tomaattia, paprikaa, kurpitsaa, erilaisia kaaleja sekä myös muita trekoolikasveja ja olisi niiden kannalta suuri onnettomuus, jos joutuisin vastaamaan niin mittaviin verkkokyselyihin, että tämän verkon käyttäminen olisi välttämätöntä.

 

 

********************

 

 

Leikki sijansa saakoon, mutta koko ajan lisääntyvät verkkokyselyt ja kaiken elämän siirtyminen verkkoon on suuri ongelma niille, jotka eivät koskaan ole – ja eivät koskaan tule käyttämään tietokonetta tai internettiä.

 

 

Olemme Tampereen eläkeläisjärjestöjen välisissä keskusteluissa päätyneet, että Tampereella on 60.000 – 70.000 sellaista kansalaista, joilla ei ole tietokonetta ja joilla ei ole mahdollisuutta sen kummempaan verkkoviestintään, kuin on kyse sipulinsiemenverkkopussien käyttämisestä viestintävälineenä.

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: ilman internettiä, ilman tietokonetta. Tampereen eläkeläisjärjestöt,