Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Antaisitko Sinä pankkiyhteystietosi kiistanalaiselle konsulttiyhtiölle?

Keskiviikko 3.7.2013 - -Esko Erkkilä-

Tietooni on saatettu, että Vantaan kotipaikakseen ilmoittava Pöyry Finland Oy on lähettänyt tekopohjavesiyhtiö Tavase Oy:n suunnittelemalla sadetusalueella sijaitseville maanomistajille kirjeitä, joissa se kyselee maanomistajien tilitietoja maanomistajien maille asennetuista ja tulevaisuudessa asennettavista havaintoputkista ja imeytyskaivoista.

 

**********

 

Talouselämä-lehti uutisoi konsulttiyhtiö Pöyrystä 12.7.2012 klo 17.50 ilmestyneessä jutussaan mm. näin:

 

Keskusrikospoliisi (KRP) harkitsee esitutkinnan aloittamista konsulttiyhtiö Pöyryyn ja Maailmanpankkiin liittyvässä lahjatapauksessa. Poliisi on seurannut asiaa jo toista vuotta."

 

Muistelen, että KRP ei edennyt esitutkinnassaan sen pidemmälle, mutta tavallinen kansalainen huomasi ”riman pysyneen kannattamillaan" vain hilkulla.

 

**********

 

 

Pidän Pöyry Finland Oy:n maanomistajille lähettämää kirjettä käsittämättömänä useastakin eri syystä:

 

  • miten maanomistaja voi varmentua, että kyseessä on Tavase Oy, kun kirjeen allekirjoituksena todetaan vain näin;

 TAVASE OY

Toimeksisaaneena:

Maria Favorin

FM, hydrogeologi

Pöyry Finland Oy

Jaakonkatu 3, PL 50, 01621 Vantaa

 

  • seuraava kappale osoittaa, että Pöyry Finland Oy/(Tavase Oy) asettuu lupaviranomaisten päätösten yläpuolelle, kun kirjeessä todetaan korvausten maksamisesta näin;

 

  • Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Tavase Oy:lle tutkimusluvan (päätös 95/2012/2 Dnro LSSAVI/88/04.09/2010) pohjaveden imeytyskoetta varten Vehoniemen alueella Kangasalan kunnassa. Lupapäätöksen mukaan korvaukset on maksettava ennen töiden aloittamista, kuitenkin viimeistään kahden kuukauden kuluttua päätöksen antamisesta. Tavase Oy pahoittelee, että korvausten maksaminen on viivästynyt ja siitä syystä se esittää korvauksen yhteydessä myös viivästyskoron maksamista.”

 

Miksi korvausten maksaminen on viivästynyt? Ovatko rahat Tavasen tililtä loppuneet? Onko Tampereen kaupunki vihdoinkin lopettanut järjettömän hankkeen rahoittamisen?

 

 

  • käsittääkseni Suomessa on yleinen käytäntö, että se, jonka omaisuutta käytetään, määrittelee käytöstä maksettavan korvauksen. Mistä Pöyry Finland Oy on vetäissyt havaintoputkien ja imeytyskaivojen asentamisesta maksettavan korvauksen, kun se kirjeessään toteaa näin;

 

  • ”Maanomistajille maksetaan kertaluonteisesti havaintoputkien sijoittamisesta 100 €/putki ja imeytyskaivojen sijoittamisesta 400 €/imeytyskaivo.”

 

 

Pöyry Finland Oy:n Tavase Oy:n suunnitteleman imeytysalueen maanomistajille lähettämä kirje on uusin niitti mielettömän tekopohjavesihankkeen arkkuun.

 

Pallo on nyt selkeästi Tampereen päättäjillä ja toivon heidän lopettavan lukemattomia ongelmia aiheuttaneen ja niitä edelleen aiheuttavan tekopohjavesiyhtiön pyristelyn pikaisesti!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tavase Oy, Pöyry Finland Oy, KRP,