Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Taloyhtiöiden laiminlyönnit lumenkuljettamisessa vähentävät pysäköintipaikkoja viidenneksellä Tampereen keskustassa ja alentavat pysäköinnistä saatavia tuloja

Lauantai 15.12.2012 - -Esko Erkkilä-

Pieni kierros Tampereen ydinkeskustan kaduilla osoittaa, että ehkä viidennes pysäköintipaikoista on poissa käytöstä sen vuoksi, että taloyhtiöt ovat laiminlyöneet lumenkuljetukset.

 

Olen vuosien aikana jo oppinut tietämään ”takuuvarman” paikan Satakunnankadulla, jossa jalankulkijat joutuvat talvella taiteilemaan tietyn taloyhtiön kohdalla jalkakäytävällä kuin kanat orrella.

 

Olin eilen illalla käymässä kaupungilla ja hämmästyin sitä piittaamattomuutta, joka ydinkeskustassa lumikasojen osalta vallitsi.

 

En nyt käynyt Satakunnankadulla, vaan liikuin Kauppakadun, Näsilinnankadun sekä Puutarhakadun maisemissa ja otin muutamia valokuvia siitä villervalleri-tilanteesta, joka niillä tienoilla vallitsi.

 

 

lumi1

 

Kauppakadulla useissa paikoissa…

 

 

 

lumi2

 

…oli kaupungin parhaita pysäköintipaikkoja…

 

 

lumi3

 

…pois käytöstä, sillä niille oli mahdotonta saada autoa pysäköityä, koska suuret lumikasat estivät sen.

 

 

lumi4

 

Tämä lumikasa Kauppakadulla on tavallaan ”sallittu”, sillä sen kohdalla on pysäköintikielto. Toki pysäköintikielto ei merkitse sitä, että sen vaikutusaluetta voisi käyttää lumien varastointipaikkana!

 

 

lumi5

 

Erittäin holtiton ja välinpitämätön tilanne on Näsilinnankadulla Puutarhakadun risteyksessä vinopaikoitusalueella.

Pysäköintiruutuihin kerätty iso lumikasa vie pysäköintitilat ainakin kolmelta, ilmeisesti peräti neljältä autolta! Kyseessä on Tampereen kaupungille suuri menetys pysäköintituloista.

 

 

lumi6

 

Samassa risteyksessä Puutarhakadulla on maksullisten pysäköintiruutujen kohdalla iso lumikasa – mahtaakohan taloyhtiö maksaa parkkimittareihin kolmen pysäköintiruudun verran pysäköintiaikaa lumikasalleen?

 

 

Lumikasojen aiheuttamasta pysäköintibisneksen heikkenemisestä päästäänkin siihen puoleen, että holtittomat taloyhtiöt taitavat syyllistyä peräti varkauteen Tampereen kaupungilta, kun kaupungilta jää niiden välinpitämättömyyden vuoksi sievoiset summat saamatta pysäköintimaksuja.

 

Olin toissapäivänä muutaman henkilön ryhmässä, jossa keskustelimme tästä samasta ongelmasta.

 

Eräs meistä muisteli tamperelaista poliisimies Bruno Silekoskea, joka aikanaan vahti isännöitsijöitä, jotta nämä huolehtivat lumikasojen poistamisesta kaduilta.

 

Nyt tarvittaisiin taas samanlaista poliisimiestä, joka uskaltaisi olla tehtäviensä tasolla ja vaatisi taloyhtiöitä kuljettamaan haittaa aiheuttavat lumikasat pois kaduilta!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kauppakatu, Näsilinnankatu, Puutarhakatu,

"Aitoa ja alkuperäistä tamperelaista roskasakkia jo vuodesta 2011"

Perjantai 14.9.2012 - -Esko Erkkilä-

Saimme mielenkiintoisen vieraan Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön ja Keskustan eduskuntaryhmän yleisötilaisuuteen Keskustorilla 11.9.2012.

 

ilkkajatarmo

 

Kyseessä oli Ilkka Erkkilä (vasemmalla) joka tässä kisailee Tarmo Aaltosen kanssa. 

Ilkka Erkkilän – joka ei ole minulle sukua – sydämenasia on roskien kerääminen Tampereen keskustan alueelta.

 

Ilkka Erkkilästä ja hänen vaimostaan Kaija Erkkilästä oli 23.8.2012 juttu Aamulehden Morossa, jossa Erkkilän pariskunta kertoi harrastuksestaan eli siitä, että he keräävät roskia Tampereen keskustan kaduilta ja toreilta.

 

Puhun suulla suuremmalla, kun lainaan tähän Aamulehden toimittaja Anniina Lahti-Kalan juttua:

 

”Oli lokakuu, kun juuri Nurmijärveltä Tampereelle muuttanut pariskunta katseli pöyristyneenä Ratinan asunnostaan Tampereen valtatien kaistojen välistä viheraluetta. Kaistale oli autoilijoiden heittämien serviettien, pahvimukien, tupakka-askien ja savukkeenpätkien peitossa.

Erkkilät kahmaisivat heti muovipussit mukaansa.

– Siivosimme aluksi kotireviiriämme, mutta pian valtasimme Laukonsillan, Pyynikin, Kauppakadun ja Keskustorin. Sloganimme on, että jos itse kukin ei tartu roskaan, ongelma ei poistu koskaan, Ilkka lausuu.

Töitä todellakin riittää: pelkästään Pyynikiltä tupakantumppeja kertyi pariskunnan ja heidän lapsenlastensa pusseihin yhtenä päivänä toista tuhatta. Kaduilla lojuu paperiroskaa, serviettejä, rikottuja lasipulloja, juomamukeja ja tupakantumppeja, mutta Erkkilät ovat löytäneet myös kännykän akun, kuulokkeet, kaulakorun ja Haarlan palatsilta Björn Borgin laukun, korkokengät sekä korvakorut.

Pariskunta nimeää Tampereen sottaisimmiksi paikoiksi Koskipuiston, Laukontorin ja Keskustorin. Erityisesti Laukontorin ja Keskustorin välissä olevan Aleksis Kiven kadun pätkän siivous on Erkkilöiden mukaan täysin retuperällä.

– Muutaman viikon Tampereella asuttuamme kiinnitimme heti huomiota kaupungin roskaisuuteen. On täysin turhaa, että verorahoja käytetään roskien keräämiseen ihmisten asennevamman takia, kun rahat voitaisiin ohjata vaikkapa sairaanhoitoon, Ilkka harmittelee.”

 

 

Ilkka saapui telttamme lähistölle ja ryhtyi mielipuuhaansa eli roskien keräämiseen.

 

Hän pyysi saada käyttää puheenvuoron Keskustan kansanedustajien puheenvuorojen lomassa. Tilaisuuden juontajana annoin sen hänelle, sillä pidän sukunimikaimani toimintaa kannatettavana.

 

ilkkajamikrofoni

 

Ilkka piti lupaamani minuutin pituisen puheenvuoron ja sai puheenvuoronsa jälkeen yleisöltä raikuvat suosionosoitukset.

 

Tampereelle on perustettu poliittisin perustein jopa virka, jonka haltijan tehtäviin kuuluu huolehtia erilaisin tempauksin kaupunkikuvan siisteydestä.

 

Poliittinen virka luo suojatyöpaikan yhdelle valtapuolueen henkilölle, mutta viranhaltijan työn tulokset ovat jääneet vaatimattomiksi.

 

Ilkka ja Kaija Erkkilän vapaaehtoistyö on todellista talkootyötä, jonka tulokset näkyvät kaupunkikuvan kohenemisena.

 

Kiitän Ilkka ja Kaija Erkkilää heidän toiminnastaan. Toivon, että heidän esimerkkinsä toimisi pontimena myös meille muille, jotka haluamme elää siistissä kaupunkiympäristössä!

 

Juttuni lopuksi pitää kertoa, että tämän kirjoitukseni otsikko on suora lainaus Ilkka ja Kaija Erkkilän käyntikortista!

 

 

-Esko Erkkilä- 

3 kommenttia . Avainsanat: Ilkka Erkkilä, Kaija Erkkilä, Ilkka ja Kaija Erkkilä, Aitoa ja alkuperäistä roskasakkia jo vuodesta 2011, Laukontori, Keskustori, Pyynikki, Laukonsilta, Kauppakatu,