Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Viron Keskustapuolue - "Keskerakond" - lähtee europarlamenttivaaleihin "iso edellä"

Tiistai 20.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Oli mielenkiintoista seurata virolaisten puolueiden europarlamenttivaalityöskentelyä, kun vierailimme perjantaina 16.5.2014 Türin Kukkamarkkinoilla

 

Kaikki merkittävät virolaispuolueet olivat omilla osastoillaan Kukkamarkkinoilla.

 

 

 

tyripoli1

 

Viron Keskustapuolue eli Keskerakond esiintyi markkinoilla perisuomalaiseen tyyliin, johon kuuluu esitteiden jakamisen lisäksi ilmapallot.

 

 

 

tyripoli2

 

 

Puolueen osastolla oli jakomateriaalina ”Seitse päevä” –lehti, joka on ”Keskerakonna ajaleht” eli Keskustapuolueen ajankohtaislehti.

 

Lehden etusivulla on esittely puolueen eurovaaliehdokkaista ja esittelystä huomaa, että Keskustapuolueen ykkösehdokas Viron europarlamenttivaaleissa on Tallinnan pormestari Edgar Savisaar.

 

 

 

tyripoli3

 

Pidän lyhyistä ilmaisuista ja sen vuoksi arvostankin Edgar Savisaar´n vaaliesitettä, jonka pääsanoma on ”Rahu” eli Rauha!

 

 

"Europarlamentti on tärkeä areena, jossa Virossa asuvat etniset vähemmistöt pitää olla edustettuna",...

...on Savisaar sanonut ja jatkanut näin:

"Tilanne on se, että kaksissa edellisissä EU-vaaleissa ei Virosta ole valittu lainkaan venäläisiä. Se on valitettavaa ja Keskusta on ainoa, joka voi tilannetta tällä hetkellä muuttaa".

 

 


Türin Kukkamarkkinoilla oli osastot myös…

 

 

 

tyripoli4

 

 

…IRL-puolueella,…

 

 

 

tyripoli5

 

 

…Reformipuolueella sekä SDE:llä eli sosiaalidemokraateilla.

 

 

Virosta valitaan toukokuun 25. päivänä järjestettävissä europarlamenttivaaleissa kuusi europarlamentaarikkoa ja on mielenkiintoista nähdä, että ketkä ovat virolaiset MEP:t seuraavat viisi vuotta!

Valitaanko Edgar Savisaar ja ottaako hän valituksi mahdollisesti tullessaan paikan vastaan; Siim Kallas ja Andrus Ansip, miten heidän poliittinen uransa jatkuu?

No, jo vajaan viikon kuluttua olemme tietoisia asioista enemmän!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Türin kukkamarkkinat, Türi, Viron Keskustapuolue, Keskerakond, Edgar Savisaar, Siim Kallas, Andurs Ansip, Keskerakonna ajaleht,