Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tampereen Keskusta - valmiina vastuulliseen päätöksentekoon

Keskiviikko 8.3.2017 - -Esko Erkkilä-

Olemme Tampereen Keskustassa viime viikkoina paneutuneet voimallisesti Kuntavaaliohjelmamme laatimiseen.

 

 

Monipuolisen hiomisen jälkeen sain eilen klo ”hieman ennen kahtatoista” lähettää kuntavaaliohjelmamme medialle.

 

 

Julkaisen sen myös tällä saitilla – kas näin!

 

 

***********************

 

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö                                   KUNTAVAALIOHJELMA 2017

 

Tampere                                                                                                  Julkaisuvapaa 7.3.2017 klo 12.00

 

Tampereen Keskusta – valmiina vastuulliseen päätöksentekoon

 

Tampereen vetovoimaa ovat menestyvät yritykset, hyvät koulutusmahdollisuudet ja monipuolinen kulttuuri-ja liikuntamaailma. Kaupungin tehtävänä on mahdollistaa tämä kaikki.

Tampereelle luodaan työpaikkoja mikro-ja pienyrityksiin matalan kynnyksen toimin.

Tampereen talous käännetään nousuun. Työllisyyden kohentumisen suorat ja välilliset vaikutukset turvaavat kaupungin taloutta. Verot ja maksut pidetään nykytasolla. Kaupungin taloudessa on keskityttävä tulonhankintaan, jolla kustannetaan raskas investointiohjelma.

Tamperelaisille turvataan kohtuuhintainen asuminen koko kaupungin alueella. Yritys-ja pientalotonttien saatavuus varmistetaan tonttitakuulla. Kaupungin kaikki alueet otetaan mukaan Tampereen kehitykseen.

Puurakentamisen osuutta kerros-ja pientalorakentamisessa lisätään.

Vanhojen vuokratonttien vuokrasopimukset uudistetaan portaittain, jotta hinnankorotukset tamperelaisille ovat kohtuullisia.

Tampereen hankkimat elintarvikkeet ovat sellaisia, joiden tuottaminen on Suomessa laillista.

Kaupunkikeskustan hyvä tietoliikenneverkko laajennetaan koko Tampereen alueelle.

Tampereella otetaan käyttöön joukkoliikenteen tasataksa koko kaupungissa. Jatkavan bussiliikenteen käyttövoimaksi valitaan yhdyskuntajätteestä valmistettu biokaasu. Tampere edistää omilla toimillaan tunnin junayhteyttä pääkaupunkiin.

Tampereen maaseutualueen elinkeinoja, matkailua ja vapaa-ajan palveluita kehitetään erillisellä ohjelmalla.

Ympäristö on vastuuta, elintasoa ja viihtyvyyttä. Tampereen tehtävänä on huolehtia viihtyisästä ympäristöstä.  Kiertotalous tehostaa luonnonvarojen käyttöä ja lisää kaupungin ja maaseudun yhteistyötä.

 

Lisätiedot

 

Esko Erkkilä, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön puheenjohtaja, 050 556 4878

Matti Järvinen, Keskustan Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja, 0400 317 810

 

 

**********************

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Keskusta - valmiina vastuulliseen päätöksentekoon, Tampereen Keskustan kuntavaaliohjelma, Keskustan Tampereen kunnallisjärjstö ry:n kuntavaaliohjelma, Kuntavaaliohjelma,

Lämminhenkistä uutta vuotta!

Tiistai 5.1.2016 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Torikauppiasyhdistys ry järjestää jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkimaanantaina Maanantaimarkkinat Keskustorilla Tampereella.

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö osallistuu Maanantaimarkkinoille ja niin tapahtui myös eilen.  Oli merkillepantavaa, että muista puolueista ainostaan Vasemmistoliitto oli paikalla, sillä SDP, Kokoomus ja Perussuomalaiset olivat hyytyneet pakkaseen vai oliko syynä hyytyminen politiikan kiemuroihin!

talkoovakeamarkkinoilla.jpg

Tampereen keskustalaisia oli paikalla koko markkinapäivän ajan ja saimme lisäksi vieraaksemme Keskustanaisten Pirkanmaan piirijärjestön puheenjohtajan Minna Sarvijärven (kuvassa vasemmalla)!
 
Minna laittoi päivän tunnelmat paperille heti tuoreeltaan ja tässä hänen "raporttinsa" markkinoista:

*************

Lämminhenkistä uutta vuotta!

 

Vuoden ensimmäiset maanantaimarkkinat vietettiin kylmässä pakkassäässä. Mutta tunnelma keskustan teltalla oli lämminhenkinen. Miesten keittelemät kahvit irrottivat hymyn monen torivieraan kasvoille.

Joululomalaisena minulla oli ilo ja kunnia olla toimeliaassa remmissä mukana pienen hetken. Joku epäili meidän olevan liikkeellä seuraavia vaaleja silmällä pitäen. Kerroin, että on tärkeä pysyä tavallisten ihmisten arjen tasolla myös vaalien välillä. Parhaiten tuntuma säilyy, kun on aktiivisesti kuulolla ja läsnä.

Tampereelle on tunnusomaista suuri muualta muuttaneiden määrä. Tänäänkin siitä virisi monta keskustelua. Kotoutumisessa on kovasti tehtävää meillä jokaisella.

Torikahvit onnistuvat vain touhukkaan talkooporukan voimin. Toivottavasti talkoohenki on vallitsevasti periytyvä ominaisuus ja saa sille kuuluvan arvon. Kiitos jokaiselle vastuunkantajalle uurastuksesta yhteisen aatteen vaalimiseksi!

*********

Kiitokset Minnalle, kiitokset muulle talkooväelle ja kiitokset erityisesti markkinavieraillemme!

Tapaamme samoissa merkeissä maanantaina 1.2.2016!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjstö, Tampereen Keskusta, Maanantaimarkkinat, Tampereen Torikauppiasyhdistys, Minna Sarvijärvi, Keskustanaisten Pirkanmaan piirijärjestö,

Hämeenpuiston puistofiestassa oli mukava kokea se luottamus, joka kansalaisilla on Juha Sipilää ja Keskustaa kohtaan!

Maanantai 10.8.2015 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupungin tapahtumatoimisto ja Kulttuuripalvelut järjestivät eilen jo kuudennen kerran Tampereen Hämeenpuistossa

 

Hämeenpuiston puistofiestan.

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ja Keskustan Pirkanmaan piiri osallistuivat puistofiestaan osastolla, jonka nimi oli Tampereen Keskustajärjestöt.

 

 

 

 

puisto1.jpg

 

 

Sää suosi tapahtumaa ja väkeä oli Hämeenpuistossa liikkeellä viiden tunnin aikana ehkä jopa 20.000 henkeä!

 

 

Kyseessä oli ilmeisesti suurin yleisötapahtuma Tampereella, johon Keskusta on milloinkaan osallistunut.

 

 

Tavoitimme suuren joukon sellaisia henkilöitä ja perheitä, joita emme ole aikaisemmin tavoittaneet.

 

 

Voidaan aiheellisesti myös todeta, että monet henkilöt ja perheet pääsivät ensimmäisen kerran yhteyteen Keskustan ja keskustalaisten kanssa tässä tapahtumassa.

*************

 

 

Olin toiminnanjohtaja Jaana Viilon sekä Johannes Jonov´n kanssa mukana aamuvarhaisesta tilaisuuden loppuun saakka ja kokemuksemme olivat todella hienot.

 

 

Tässä pieni kuvakertomus eilisestä:

 

 

 

 

puisto2.jpg

 

 

Suuri kiitos kansanedustaja Arto Pirttilahdelle, joka oli kansalaisten tavattavissa osastollamme monta tuntia.

 

 

 

 

puisto3.jpg

 

 

Olipa mukava seurata, kun kansanedustajamme toimi osastollamme aktiivisena talkoolaisena ja tarjoili innokkaasti kahvia ja mehua vieraillemme!

Esimerkillistä toimintaa!

 

 

 

 

puisto4.jpg

 

 

Keskustan puoluevaltuuston puheenjohtaja ja eduskunnan 1. varapuhemies Mauri Pekkarisen erityisavustaja Jouni Ovaska oli mukana ja myös hän oli Pirttilahden ohella avuliaana talkoomiehenä osastollamme.

 

 

 

 

puisto5.jpg

 

 

Keskustan Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Riitta Koskinen hääri osastollamme talkoolaisena monta tuntia ja hän otti omaksi roolikseen ilmapallojen jakamisen perheiden pienimmille sekä poliittiset keskustelut vanhempien kanssa.

 

 

 

 

puisto6.jpg

 

 

Pääsin harvoina hiljaisina hetkinä yhteiskuvaan kansanedustaja Pirttilahden ja piirimme puheenjohtaja Riitta Koskisen kanssa!

 

 

 

 

puisto7.jpg

 

 

Kuvan ottajana toimi Keskustan Pirkanmaan piirin toiminnajohtaja Jaana Viilo, joka tässä on turvallisesti kansanedustaja Arto Pirttilahden kainalossa.

 

 

 

 

puisto8.jpg

 

 

Sata maratonia juossut ikinuori Johannes Jonov ehti joka paikkaan, mutta hän otti päävastuun siitä, että aina oli erivärisiä ilmapalloja annettavaksi perheiden pienimmille.

 

 

 

 

puisto9.jpg

 

 

Keskusta-aktiivi Kaisa Leppänen oli aktiivinen kaikissa talkootehtävissä, joita vaativan tilaisuuden järjestäminen edellytti.

 

 

 

******************

 

 

 

 

puisto10.jpg

 

 

Kansalaiset antoivat Puistofiestan aikana vahvan tuen Juha Sipilän ja Keskustan toiminnalle, jolla Suomea nyt laitetaan kuntoon.

 

 

Kansalaisilta saamamme palaute sai aiheellisesti kansanedustaja Arto Pirttilahden ja minut myhäilemään!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puistofiesta, Hämeenpuisto, Hämeenpuiston puistofiesta 2015, Keskustan Tampereen kunnallisjärjstö, Keskustan Pirkanmaan piiri, Tampereen kaupungin tapahtumatoimisto, Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut,