Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Keskustan Jouni Ovaska pakotti kokoomusministerin salailuarmeijan perääntymään!

Keskiviikko 14.3.2012 - -Esko Erkkilä-

Kokoomuslainen hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen koki kirvelevän tappion, kun hänen salailuarmeijansa joutui perääntymään Keskustan hämeenkyröläisen Jouni Ovaskan esittämien tosiasioiden edessä.

 

Kokoomuksen ja Virkkusen kokema tyrmäystappio koskee valtiovarainministeriön toimia ns. kuntauudistuksessa.

 

Valtiovarainministeriön tavoitteena oli salata kunnilta niitä koskevia taloudellisia tietoja ja ennusteita. Virkkusen salailuyritys oli hämmentävä, sillä pimitettäväksi aiottujen tietojen perusteella koko kuntauudistusraportti on valmisteltu.

 

Keskustanuorten varapuheenjohtaja ja hämeenkyröläinen kunnanvaltuutettu Jouni Ovaska oli itse kysynyt Tampereen Rosendahl´ssa 7.3.2012 Pirkanmaan alueen kuntakuulemisessa, miksi kunnille ei anneta niitä koskevia tietoja.

 

Kokoomusministeri Virkkusen salailuarmeija oli todennut, että julkisuuslain nojalla aineisto on sisäistä valmistelumateriaalia ja sitä ei edes pyydettäessä luovuteta kunnille!

 

Ovaska ehti julkisuudessa ihmettelemään, että miten aineisto, jonka pohjalta Suomen kuntakartta pannaan uusiksi, voi olla salaista.

 

Keskustalaisen Ovaskan terävän toiminnan ansiosta valtiovarainministeriö kertoikin jo 11.3.2012, että kunnat saavat Ovaskan peräämät laskelmat ja ennusteet pyytämällä.

 

Ajan riento on kuitenkin nopeaa ja jo tiistaina 13.3.2012 valtiovarainministeriön alun perin salaisiksi luokittelemat tiedot olivat kenen tahansa saatavissa netistä. Tarkastelin niitä itsekin eilen eli tiistaina.

 

Kokoomusministerin salailuarmeija sai siis oikein olan takaa köniinsä Jouni Ovaskalta!

 

Virkkusen salailuarmeijan käyttäytyminen on täsmälleen samanlaista, kuin on ollut valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (SDP) ja pääministeri Jyrki Kataisen (kok) käyttäytyminen Kreikka-sopimusten kanssa.

 

Sopimuksia ei julkisteta ja jos niitä kansanedustajat saavat vilkaista, se tapahtuu valvotuissa olosuhteissa ja kaiken huipuksi asiakirjoja ei ole käännetty Suomen virallisille kielille eli niitä ei ole edes kansanedustajien saatavissa suomeksi eikä ruotsiksi!

 

Toivon, että Keskustanuorten varapuheenjohtaja Jouni Ovaska jyrähtää myös Kreikka-salailussa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jouni Ovaska, Keskustanuoret, Keskustanuorten varapuheenjohtaja Jouni Ovaska, Henna Virkkunen, Virkkusen salailuarmeija, Jutta Urpilainen, Jyrki Katainen, Kreikka-sopimus,

Miksi Katainen ja Urpilainen taistelivat itsestäänselvyyttä vastaan?

Sunnuntai 11.3.2012 - -Esko Erkkilä-

Suomen hallitus laati Kreikan kanssa sopimuksen, jolla lähivuodet tullaan lapioimaan Suomesta rahaa Kreikalle ja kreikkalaisille pankeille.

 

Sopimus oli Suomen kannalta ilmeisen tyhmä, sillä siitä kertoo jo se, että muut maat eivät solmineet vastaavaa sopimusta. Suomi joutui Euroopassa naurunalaiseksi, kun se solmi ja jopa vaati rahanlapiomisen Kreikkaan varmistavaa sopimusta!

 

Ainoa syy ”sopimuksen” solmimiseen oli SDP:n ennen viime kevään eduskuntavaaleja antama vaalilupaus, että Kreikan rahoitusta jatketaan vain riittäviä takuita vastaan.

 

”Riittävät takuut” on valtiovarainministeri Urpilaisen hokema, jolla ei ole pienintäkään katetta.

 

Urpilainen allekirjoitti sopimuksen suuren tiedotussulun ollessa päällä, sillä allekirjoitustilaisuuteen ei päästetty lehdistöä. Allekirjoitustilaisuudesta otettiin aitoon neuvostyyliin yksi virallinen valokuva.

 

Suurimmat virheensä pääministeri Katainen ja valtiovarainministeri Urpilainen vasalleineen tekivät, kun he kieltäytyivät sopimuksen kääntämisestä suomenkielelle.

 

Suomen viralliset kielet ovat suomi ja ruotsi. Päätökset pitää tehdä suomenkielisiin ja ruotsinkielisiin asiakirjoihin nojautuen. Katainen ja Urpilainen ovat kansalaistaidon peruskurssin tarpeessa, sillä nyt he vähät välittivät selkeästä asiasta.

 

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman jyrähdys itsestään selvästä asiasta laittoi Kataisen ja Urpilaisen noloon asemaan. Pääministerin ja valtiovarainministerin pullikoinnista huolimatta Suomen ja Kreikan väliset vakuussopimukset on käännettävä suomeksi ja ruotsiksi, jotta päättäjämme pystyisivät arvioimaan, että voidaanko sopimus hyväksyä.

 

Osoittaa suurta tietämättömyyttä, ylimielisyyttä ja tilannetajun puutetta, kun pääministeri Katainen ja valtiovarainministeri Urpilainen kieltäytyivät suomentamasta asiakirjoja.

 

Ainoa oikea menettelytapa on se, että kaikki asiakirjat pitää suomentaa, sillä englanti ei ole Suomen virallinen kieli.

 

Kiitokset puhemies Eero Heinäluomalle, joka laittoi Suomea tyrannisoivan nappulaliigapariskunnan aisoihin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kreikka-sopimus, Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Eero Heinäluoma, puhemies Eero Heinäluoma,