Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

On paikka järjen käyttämiselle!

Sunnuntai 9.10.2016 - -Esko Erkkilä-

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen kotimaan avustaja Sari Kujala toi maanantaina 19.9.2016 julkisuuteen paikallisen Ely-keskuksen kirjeen viljelijälle, jonka tarkoituksena oli kertoa, että viljelijän tukioikeudet on menetetty.

 

Sari Kujalan ääneen lukemana päätös kestää videolla reilusti yli minuutin ja päätös kuuluu näin:

 

 

 

Saitkos selvää?

 

 

Maaseutuvirasto eli Mavi toteaa, että se ei ota vastuuta vaikeaselkoisuudesta.

"Lauseen on kirjoittanut itsenäisesti elyssä päätöksen esittelijä ja sen on hyväksynyt päätöksen hyväksyjä. Heidän motiiveistaan en voi sanoa enempää, mutta Mavin näkökulmasta viljelijän suuntaan tuonkaltainen lause ei kyllä ole tarkoituksenmukainen. Sinänsä siinä ei ole virheitä, mutta asia kyllä hukkuu asetusten alle."

”Suurimpaan osaan niistä on ollut tarjolla paljon yksinkertaisempi versio samasta asiasta. Koska elykeskukset ovat kuitenkin tässä asiassa toimivaltaisia viranomaisia, he saavat itsenäisesti päättää millaiset perustelut päätöksiinsä kirjoittavat."

 

 

Ja sitten Mavin versio samasta asiasta:

 

 

”Maataloushallinnon rekistereissä 15.6.2015 olleiden tietojen perusteella on todettu, että vuoden 2015 tukioikeuksien haltijan tilalla oli enemmän tukioikeuksia hallinnassa kuin tukikelpoista pinta-alaa oli vuoden 2015 tukihaussa. Tukikelpoisen pinta-alan ylittävät tukioikeudet katsotaan ylimääräisiksi ja ne mitätöidään. Ylimääräiset tukioikeudet ovat mitätöityneet 16.6.2015, eivätkä ne ole enää käytettävissä vuoden 2016 tukihaussa tai tukihakuvuosina sen jälkeen. Ensisijaisesti on mitätöity tukioikeuksia, joiden arvo (Ђ/ha) on ollut alhaisin. Jos hallinnassa on ollut sekä omistettuja että vuokrattuja tukioikeuksia, niitä on mitätöity edellä mainitulla tavalla samassa suhteessa.”

 

 

Jos ja kun Ely-keskuksen vastaus viljelijälle on käsittämätön, niin eipä Mavin vaihtoehto saman asian ilmaisulle ole sen kummempi!

 

 

Kyllä Suomessa on paikka normien purkamiselle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ELY-keskus, Maaseutuvirasto Mavi, Sari Kujala, europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen kotimaan avustaja Sari Kujala, normien purkaminen,

"Mavin toiminta on täys farssi, siitä johtuu traktorimarssi"

Lauantai 12.3.2016 - -Esko Erkkilä-

Maaseutuviraston eli Mavin tussarointi viljelijätukien maksatuksessa oli se viimeinen niitti, joka sai aikaan eilen maataloustuottajien suurmielenosoituksen Helsingin Suurtorille.

 

 

Olin mukana suurmielenosoituksessa!

 

 

Kaksi muuta syytä olivat se, kun maataloustuottajat joutuvat yksinään maksumiehiksi Venäjän vientiboikotille ja toinen syy on S-ryhmän halpuutuskampanja, joka on syönyt tuottajien tilipussiin suuren loven.

 

 

 

 

mavifarssi.jpg

 

 

Tässä julisteessa se on sanottu!

 

 

 

**********************

 

 

 

Onneksi Suomessa virkamiehetkin sentään joutuvat vastuuseen ja eilisen suurmielenosoituksen tuloksena Mavin ylijohtaja siirrettiin hyllylle, siten että hän ei enää vastaa viljelijätukien maksatuksesta.

 

 

Suoraselkäistä toimintaa…

 

 

sipila.jpg

 

 

…pääministeri Juha Sipilältä…

 

 

 

 

tiilikainen.jpg

 

 

…sekä maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselta!

 

 

 

Samassa yhteydessä hallitus teki päätöksen, että elokuun loppuun mennessä tutkitaan Maaseutuviraston ja Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran yhdistämistä.

 

 

Tervehdin tyydytyksellä, että byrokratian purkamistalkoot etenevät!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maaseutuvirasto, Mavi, Evira, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira,