Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Emmanuel Macronin voitto Ranskan presidentinvaaleissa takaa Euroopan yhtenäisyyden Venäjän roistovaltiota vastaan

Maanantai 25.4.2022 - -Esko Erkkilä-

Eilen käydyissä Ranskan presidentinvaaleissa oli paljon panosta myös Suomen kannalta, sillä Emmanuel Macronin voitto merkitsee, että maamme Nato-jäsenyydelle ei ole ainakaan Ranskan suunnalta esteitä.

 

Ensimmäisissä vaaliennusteissa eilen illalla klo 21.20 Macronille ennustetaan 58 prosenttia ja Le Penille vain 42 prosenttia.

 

Marine Le Penin valinta Ranskan presidentiksi olisi horjuttanut luottamusta Euroopan tulevaisuuteen.

 

Tummia pilviä ja arvaamattomuutta olisi leijaillut Euroopan taivaalla, jos Marine Le Pen olisi voittanut presidentinvaalit.

**************

 

Voimme Suomessakin olla tyytyväisiä, että Ranskan poliittinen tilanne on vakaa seuraavat viisi vuotta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Emmanuel Macronin voitto Ranskan presidentinvaaleissa takaa Euroopan yhtenäisyyden Venäjän roistovaltiota vastaan, Emmanuel Macron, Marine Le Pen,

Ranskalaiset pelastivat Euroopan

Maanantai 8.5.2017 - -Esko Erkkilä-

Ranskan eilen käydyt presidentinvaalit päättyivät Euroopan voittoon, kun Emmanuel Marcon voitti presidentinvaalien toisen kierroksen.

 

 

Äärioikeistoa edustava Marine Le Pen sai äänistä vain 35 prosenttia, kun Marcon keräsi äänistä lähes kaksikolmasosaa eli yli 65 prosenttia.

 

 

Ranskan presidentinvaalien tulos yllätti, sillä Le Penin vaalitappio oli ennusteita suurempi.

 

 

Tulos oli suuri voitto Euroopalle, se oli voitto Euroopan taloudelle ja se oli voitto Euroopan turvallisuudelle.

 

 

Ranskan vaalitulos merkitsee, että Englannin kanaalin merkitys Euroopan jakajana kasvaa, sillä Englanti kulkee brexit-äänestyksen tuloksena kauas pois Euroopasta ja Ranska puolestaan rakentaa yhtenäistä Eurooppaa.

 

 

Marconin vaalivoitto on voitto myös Suomelle, sillä Le Penin voitto olisi merkinnyt vakavaa uhkaa Suomen talouselämälle ja jopa turvallisuudelle.

 

 

Brexit-tulos ja Marconin voitto Ranskassa merkitsevät merkittävää muutosta Euroopan valtioiden voimasuhteissa; Englannin painoarvo vähenee ja Ranskan painoarvo kasvaa.

 

 

Eurooppa on tänään eurooppalaisempi kuin eilen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ranskalaiset pelastivat Euroopan, Ranskan presidentinvaalit 2017, Emmanuel Marcon, Marine Le Pen,