Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Hitler kahden välikättelyn takana

Lauantai 1.7.2017 - -Esko Erkkilä-

Tutustuin joskus juttuun, jossa todettiin, että tavallinen pulliainenkin on tavallaan hyvinkin lähellä maailman mahtavia. Näin on, jos huomioidaan ne ”pulliaisen” kättelemät henkilöt, jotka puolestaan ovat kätelleet todellisia maailman mahtavia.

 

 

Ajattelin asiaa omalta kohdaltani ja totesin, että näinhän se on!

 

 

Isäni, joka taisteli maamme puolesta Talvisodan ja Jatkosodan kokonaisuudessaan ja sen lisäksi osallistui Lapinsotaan, pääsi jossain vaiheessa kättelemään Ylipäällikkö Mannerheimia.

 

 

Isä ei tehnyt asiasta suurta numeroa, mutta näin oli tapahtunut.

 

 

Kun on varmaa, että Mannerheim kätteli useammankin kerran Adolf Hitleriä, on minulla ”kättelyketju” isäni ja Mannerheimin kautta Hitleriin!

 

 

Nykypoliitikkojen – esimerkiksi Juha Sipilän ja Paavo Väyrysen - kautta on helppo luoda ”yhden välikättelyn” kautta kättelyketju kaikkiin Suomen viimeaikojen presidentteihin Kekkosesta alkaen ja mm. Angela Merkeliin sekä Emmanuel Marcos´iin sekä moniin maailman johtaviin nykyisiin ja menneisiin valtiaisiin.

 

 

Donald Trump siitä ketjusta vielä puuttuu, mutta Vladimir Putin sekä Mihail Gorbatšov ketjuun kyllä kuuluvat.

 

 

Toissapäivänä kättelin Matti Vanhasta ja aikamoinen ”yhden välikättelyn” kohdekimara sitäkin kautta avautuu.

 

 

*******************

 

 

Tämmöistä pohdintaa ei pidä ottaa kovinkaan vakavasti, mutta näinkin voidaan asioita ajatella!

 

 

Millaisia kättelyketjuja Sinulla arvoisa lukijani on maailman mahtaviin tai vaikkapa kuuluisiin kulttuurihenkilöihin tai menestyneisiin urheilijoihin?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kättelyketju, Mannerheim, Hitler, Angela Merkel, Emmanuel Marcon, Mihail Gorbat?ov, Vladimir Putin, Donald Trump,

Ranskalaiset pelastivat Euroopan

Maanantai 8.5.2017 - -Esko Erkkilä-

Ranskan eilen käydyt presidentinvaalit päättyivät Euroopan voittoon, kun Emmanuel Marcon voitti presidentinvaalien toisen kierroksen.

 

 

Äärioikeistoa edustava Marine Le Pen sai äänistä vain 35 prosenttia, kun Marcon keräsi äänistä lähes kaksikolmasosaa eli yli 65 prosenttia.

 

 

Ranskan presidentinvaalien tulos yllätti, sillä Le Penin vaalitappio oli ennusteita suurempi.

 

 

Tulos oli suuri voitto Euroopalle, se oli voitto Euroopan taloudelle ja se oli voitto Euroopan turvallisuudelle.

 

 

Ranskan vaalitulos merkitsee, että Englannin kanaalin merkitys Euroopan jakajana kasvaa, sillä Englanti kulkee brexit-äänestyksen tuloksena kauas pois Euroopasta ja Ranska puolestaan rakentaa yhtenäistä Eurooppaa.

 

 

Marconin vaalivoitto on voitto myös Suomelle, sillä Le Penin voitto olisi merkinnyt vakavaa uhkaa Suomen talouselämälle ja jopa turvallisuudelle.

 

 

Brexit-tulos ja Marconin voitto Ranskassa merkitsevät merkittävää muutosta Euroopan valtioiden voimasuhteissa; Englannin painoarvo vähenee ja Ranskan painoarvo kasvaa.

 

 

Eurooppa on tänään eurooppalaisempi kuin eilen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ranskalaiset pelastivat Euroopan, Ranskan presidentinvaalit 2017, Emmanuel Marcon, Marine Le Pen,