Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tulostin koronapassin!

Perjantai 22.10.2021 - -Esko Erkkilä-

EU:n digitaalisen koronatodistuksen kansallinen käyttöönotto eli koronapassi on sosiaali- ja terveysministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön sekä oikeusministeriön yhdessä valmistelema hanke.

 

 

IMG_3563.JPG

 

Poikkesin eilen Omakanta-nettisivuilla ja tulostin itselleni koronapassin eli EU:n koronatodistuksen eli EU Digital COVID Certificate.

 

Välitöntä tarvetta minulla ei koronapassille ole, mutta nyt se kuitenkin minulla on – tulostin koronapasseja neljänä kappaleena eli nyt niitä riittää lompakkoon, auton hansikaslokeroon ja pari kappaletta vielä muuallekin!

 

Suhtaudun koronapassiin positiivisesti, sillä sen käyttöönsä ottaneet yritykset pystyvät toimimaan lähes ilman rajoituksia – rajoituksena on vain se, että ilman koronapassia olevat asiakkaat eivät pääse koronapassia vaativiin yrityksiin.

 

Minulle koronapassista on myös se hyöty, että siitä näen viimeksi saamani rokotteen antopäivän ja kun siitä lasken kuusi kuukautta eteenpäin, niin sen jälkeen voin mennä odottamaan kolmatta koronarokotetta.

 

 

Vahva suositukseni on, että ladatkaa netistä koronapassi tai käykää omassa terveyskeskuksessa tilaamassa se.

 

Koronapassin tulostaminen on vastuullista toimintaa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tulosta koronapassi!, EU:n koronatodistus, EU:s coronaintyg, EU Digital COVID Certificate, Rokotustodistus, Vaccination certificate, COVID-19, Omakanta,

Omakanta; paljon hyvää, mutta onko jo liikaakin tarpeetonta tietoa?

Tiistai 11.2.2020 - -Esko Erkkilä-

Kanta-palvelut on suomalainen potilastietojen, lääkereseptien ja terveydenhuollon suostumusten ja kieltojen tiedonhallintapalvelu, jota ylläpitää Kansaneläkelaitos eli Kela. Kanta tuottaa digitaalisia palveluita, joiden käyttäjiä ovat kansalaiset, apteekit, terveydenhuolto ja sosiaalihuolto.

 

Omakanta-palvelun kautta pääsee tarkastelemaan omia terveystietoja ja esimerkiksi viimeaikaisia rokotuksia. Palvelu vaatii kirjautumisen.

 

Omakantaa pääseminen tapahtuu parhaiten pankkitunnuksilla, mutta toki muitakin kirjautumismahdollisuuksia on!

 

Olen ollut laiska käyttämään Omakanta-palveluja, sillä kävin siellä eilen ja totesin, että edellisen kerran kävin Omakannassa vuonna 2018!

 

Kuluneen kahden viikon aikana olen viettänyt aikaani lasareteissa 8 päivää niistä neljästätoista päivästä, jolloin alkoi sairaalajaksoni ja on selvää, että nyt kahden viikon ajalta Omakantaani on kertynyt melkoinen tietomäärä.

 

Hyvää on se, että terveydenhoitohenkilöstö joutuu kirjaamaan tietokantaani kaikki hoitotoimenpiteensä, mutta näin ”terveenä sairastavan” vinkkelistä joutuu kysymään, että miten paljon nuo kirjaamiset vievät aikaa todellisilta hoitotoimenpiteiltä!

 

No, parempi näin kuin se, että hoitotoimenpiteitä ei kirjattaisi asiakkaan itsensäkin näkemiksi!

 

 

Kannustan jokaista käymään omassa Omakannassaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Omakanta, Omakantaan kirjautuminen pankkitunnuksilla,