Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Vastustava mielipiteeni Viljakkalassa sijaitsevan Kultakylän päiväkodin lakkautussuunnitelmiin

Keskiviikko 7.10.2020 - -Esko Erkkilä-

Synnyinkuntani Viljakkala liittyi Ylöjärven kaupunkiin 1.1.2007 ja siitä lähtien Viljakkalan palvelut ovat olleet monien Ylöjärven kaupungin virkahenkilöiden hiostamisen kohteena.

 

 

IMG_0583.JPG

 

Viimeisin hiostamisen kohde on Viljakkalan kirkonkylällä sijaitseva Kultakylän päiväkoti ja sen lakkauttaminen.

 

Kansalaisille varattiin mielipiteen esittäminen lakkautussuunnitelmiin eiliseen klo 15.00 saakka, sillä Ylöjärven sivistyslautakunta kokoontui samana iltana klo 18.00 tekemään osaltaan päätöksen suhtautumisestaan virkahenkilöiden laatimiin lakkautussuunnitelmiin.

 

Jätin henkilökohtaisen mielipiteeni hyvissä ajoin, sillä aikaa annettuun päättymishetkeen jäi vielä lähes tunti!

 

Sen tiedän, että mielipiteitä asiasta jätettiin runsaasti ja jos käy niin, että kansalaisten mielipiteitä ei julkaista, niin ohessa julkaisen oman mielipiteeni:

 

**************************

 

 

Vastustan Viljakkalassa Kultakylän päiväkodin lakkauttamista ja perusteluina esitän mm. seuraavia asioita:

 

Viljakkalan hyväksi ovat monet tahot viime aikoina tehneet paljon töitä.

 

1. Maantie 2773:n rakenteiden parantaminen ja päällysteen uusiminen Viljakkalan kirkonkylän ja Kyrönlahden tiehaaran välillä sekä samojen hommien toteuttaminen Päivölän ja Kauraslammen välillä tulevat merkitsemään Viljakkalan tavoitettavuuden selkeää paranemista ja sitä kautta lapsimäärien kasvamista. Tämän osalta kokemusperäistä tietoa antaa taannoinen Uusi-Kuruntien rakentaminen, jonka eräänä tuloksena Karhen koululla aloittaa ensi syksynä 15 uutta ensiluokkalaista. On ilmeistä, että maantie 2773:lla tehdään samanlainen remontti lähivuosina myös Hirvilahden tienhaaran (Kyrönlahden tiehaara) ja Päivölän välillä ja silloin maantie 2773:n suosio tulee edelleen kasvamaan.

 

2. Ns. Hämeenkyrönväylän rakentaminen tulee toiselta suunnalta lisäämään kansalaisten kiinnostusta asumaan Viljakkalassa.

 

3. Tonttimyynnin vauhdittaminen - kiitokset siitä Ylöjärven päättäjille - tulee toimimaan samoin kuin maantie 2773:n parantaminen ja Hämeenkyrönväylän rakentaminen eli Viljakkalan väkimäärä tulee kasvamaan ja ikärakenne tulee nuorentumaan, joten molemmat Viljakkalan alueen päiväkodit tarvitaan.

 

4. Karhen alueella parhaillaan toteutettava sähköverkon maakaapelointi, joka laajimmillaan ulottuu ainakin Hämeenkyrön Komiin saakka, tulee sähköverkon toimintavarmuuden parantumisen myötä lisäämään kiinnostusta muuttaa asumaan "Viljakkalan kirkonkylän porteille" saakka ja siten sekin luo tarvetta Kultakylän päiväkodin kehittämiselle.

 

5. Korona-kriisi kannattaa nähdä Viljakkalan kannalta myönteisenä, sillä hajautettu asuminen pois "maalikylistä" on nyt ja lähitulevaisuudessa haluttua.

 

Näillä ajatuksilla haluan evästää Ylöjärven luottamushenkilöpäättäjiä säilyttämään Viljakkalassa molemmat päiväkodit eli Kultakylän sekä Onnimannin päiväkodit!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kultakylän päiväkodin alueella asuvan runsaan vuoden ikäisen Tommi-pojan vaari, Viljakkala-neuvoston puheenjohtaja ja Viljakkalan Majajärvellä loma-asunnolla kesät viettävä tamperelais/viljakkalalainen

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kultakylän päiväkoti, Onnimannin päiväkoti, Kultakylän päiväkodin lakkauttaminen, Kultakylän päiväkodin lakkauttamissuunnitemat, Viljakkala,