Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Monessa mukana eilenkin!

Tiistai 5.11.2019 - -Esko Erkkilä-

Eilen oli kuukauden ensimmäinen arkimaanantai ja se merkitsi, että tämmöisellä eri asioiden taustatallaajallakin riitti monenlaista menoa!
 
 
Aamun ensimmäinen aktiviteetti oli telttakatoksemme pystyttäminen Tampereen Keskustorille, sillä olihan taas se päivä, jolloin saimme tarjoilla tamperelaisille sekä maakunnan väelle kahvia ja keskustella ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä.
 
 
 

IMG_5402.JPG
 
 
Paikalla olivat heti aamutuimaan Keskusta-aktiivit Reijo Laitinen, Matti Järvinen sekä minä.

 
 

Torilla olivat meidän vain lisäksemme Vasemmistoliitto ja Perussuomalaiset, sillä muut puolueet ovat kai tyytyväisiä nykyiseen asemaansa ja heitä ei missään näkynyt.


 
 
IMG_5405.JPG
 
 

Ennen puoltapäivää siirryin Tampereen Virastotalon Valtuustosaliin, jossa sain ”Orvokkimeri” –teoksen siimeksessä toimia Vanhusneuvoston jäsenenä isäntänä Tampereen Eläkeläisvaltuuston kokoukselle.


 
 
 
IMG_5407.JPG
 
 

Virastotalon tavanomaisuuteen toi oman väriläiskänsä Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Lassi Kaleva, joka omalla sähköpotkulaudallaan huristeli Virastotalon viidennen kerroksen käytävillä – arvostan Lassin ennakkoluulotonta toimintaa!


 
 
 
IMG_5415.JPG
 
 

On surkuteltavaa, että Eläkeläisvaltuuston kokouksessa oli paikalla vain muutama Tampereen eläkeläisyhdistysten edustajista – me Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen kolme edustajaa muodostimme melkoisen osan Eläkeläisvaltuuston osanottajista!


 
 

”Jotain tarttis tehdä”, jotta ikääntyneiden asiat kiinnostaisivat!


 
 
 

********************


 
 

Päiväni aktiviteetit jatkuivat yli iltayhdeksään saakka, sillä Keskustorilla sijainneen osastomme purkamisen jälkeen poikkesin nopeasti kotosalla ja sitten taas ”iltatuuriin” kunnallisjärjestön hallituksen kokoukseen – työ ja palaveripäivä venyi yli 14-tuntiseksi!


 
 

Mielenkiintoinen päivä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Keskustori, Keskustorin Maanantaimarkkinat, Maanantaimarkkinat, Tampereen Vanhusneuvosto, Tampereen Eläkeläisvaltuusto, Orvokkimeri, Tampereen Valtuustosali, Tampereen Virastotalo, Lassi Kaleva, sähköpotkulauta,

Keramiikkataiteilija, professori Birger Kaipiainen "Orvokkimeri" on aivan liian harvojen ihailtavissa

Sunnuntai 19.1.2014 - -Esko Erkkilä-

Koen tamperelaisena kunnallispolitiikan, eläkeläistoiminnan ja kansalaisvaikuttamisen harrastajana olevani etuoikeutetussa asemassa, kun varsin usein saan olla mukana erilaisissa kokouksissa ja neuvonpidoissa, jotka järjestetään Tampereen Valtuustosalissa.

 

Etuoikeutettuna monessakin mielessä, mutta yhtenä seikkana se, että Valtuustosalin seinällä on kaikkien ihailtavana keramiikkataiteilija, professori Birger Kaipiaisen vuonna 1967 Montrealin maailmannäyttelyyn rakentama kolmiulotteinen Orvokkimeri –teos.

 

 

 

kaipiainen1

 

 

Orvokkimeri –teos on suurikokoinen rakennelma ja sen koosta saa käsityksen, kun vertaa sen leveyttä teoksen edessä sijaitseviin 12 istuntotuoliin – kaksitoista vierekkäistä tuolia eivät riitä kattamaan taideteoksen leveyttä!
 
Orvokkimeren alla eivät kaupunginvaltuuston kokouksissa istu Tampereen kaupunginvaltuutetut, vaan ne virkahenkilöt, joilla on läsnäolo-oikeus kaupunginvaltuuston kokouksissa.

 

 

 

kaipiainen2

 

 

Orvokkimeri sijaitsee Valtuustosalissa sillä seinällä, joka on kaupunginvaltuuston puheenjohtajan tuolilta katsellen oikealla.

 

 

*********

 

 

Professori Birger Kaipiainen syntyi vuonna 1915 ja hän kuoli 1988.

 

Kaipiainen oli yksi maamme valovoimaisimmista keramiikkataiteilijoista.

 

Hän työskenteli Arabian tehtaan taideosastolla ja myöhemmin Ruotsissa Rörstrandilla.

 

Birger Kaipiainen oli avioliitossa diplomiekonomi Margit Halosen kanssa, johon hän tutustui ystävänsä Armi Ratian kautta. Kaipiaisen avioliitto päättyi puolison kuolemaan vuonna 1966.

 

 

**********

 

 

Voidaan aiheellisesti kysyä, että miten useammat kansalaiset pääsisivät tutustumaan Birger Kaipiaisen Orvokkomeri –teokseen, kuin nyt on mahdollista?

 

Esitän, että syksyin järjestettävän Tampere-päivän ohjelmaan lisättäisiin mahdollisuus poiketa Tampereen Valtuustosalissa ja saada tutustua mm. professori Kaipiaisen laatimaan Orvokkimereen.

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Orvokkimeri, Birger Kaipiainen, keramiikkataiteilija Birger Kaipiainen, professori Birger Kaipiainen, Birger Kaipiainen ja Armi Ratia, Armi Ratia, Monterealin maailmannäyttely, Tampereen valtuustosali,