Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tänään on vasta vuoden viides päivä ja jo nyt tiedämme, että Tampereen kaupungin tulosennusteessa on tänä vuonna 13,8 miljoonan euron suuruinen alijäämä

Sunnuntai 5.1.2020 - -Esko Erkkilä-

Vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Sinikka Torkkola (Tampere) ja Keskustan kunnanvaltuutettu Tuukka Liuha (Lempäälä) julkaisivat yhdessä eilen Aamulehdessä yleisönosastokirjoituksen, jonka otsikkona oli…

 

 

IMG_6449.JPG

 

…”Sairaanhoitopiirin valtuutetut peloteltiin unohtamaan lait”.

******************

Kirjoitus sai jo eilen poikkeuksellisen laajan huomion ”Tampereen kuntapoliitiikka” –nettisivuilla ja hyvä niin, sillä kirjoituksessa paljastettiin  sellaisia suhmurointeja, jotka asukkaiden pitää tietää.

 

Oleellista Torkkolan ja Liukan mukaan suhmuroinnissa on ollut se, että Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston enemmistö taipui joulukuussa tekemään päätöksen, joka on ristiriidassa lain ja tosiasioihin perustuvan talousarvion laadinnan kanssa.

 

Tampereen osalta päätös merkinnee, että Tampereen tämän vuoden tulosennuste on jo nyt 13,8 miljoonaan euroa alijäämäinen!

 

Alimitoitetun talousarvion laadinta sotii alkeellisimpiakin toimintatapoja vastaan ja siihen on nyt Pirkanmaalla menty.

 

Onneksi kuitenkin terveydenhuoltolain mukaan sairaanhoito on toteutettava potilaan lääketieteellisen tarpeen mukaisesti, joten Pirkanmaan kuntien ja kaupunkien tulosennusteet tälle vuodelle tulevat ilmeisesti ylittymään.

 

Tietoisella alibudjetoinnilla on kuitenkin vaikutuksia potilaiden saamaan hoitoon, sillä paine kuntien virkamiesten taholta lääketieteellisiin päättäjiin on vaarassa kasvaa.

 

Tampereen osalta nyt julkisuuteen tullut erikoissairaanhoidon kustannusten ilmeinen alibudjetointi Tampereella on jatkoa niille virkahenkilöiden päätöksille, joilla ollaan lopettamassa toisen vanhusasiamiehen toimi – vanhukset ja sairaat saavat maksaa ratikkatouhut ja vanhan homehtuneen Tavara-aseman siirrosta aiheutuvat kustannukset!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkanmaan sairaahoitopiirin kunnilta veloittamien kustannusten alibudjetointi, PSHP, potilaiden hoidon on perustuttava lääketieteellisiin tosiasioihin, PSHP:n valtuutetut peloteltiin unohtamaan lait,

Vihreiden Emmanuel Eneh, vasemmistoliiton Mahmoud Machal ja kristillisten Irmeli Merikanto äänestivät väärin?

Maanantai 26.11.2012 - -Esko Erkkilä-

Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin valtuusto päätti 13.11.2012 keskustalaisen Tuukka Liuhan esityksestä, että koko sairaanhoitopiirin alueella ambulanssit ovat kautta vuorokauden välittömässä lähtövalmiudessa.

 

Tämän eettisesti kestävän periaatteen puolesta äänestivät tamperelaisista sairaanhoitopiirin valtuutetuista vihreiden Emmanuel Eneh, vasemmistoliiton Mahmoud Machal sekä kristillisten Irmeli Merikanto – arvostan heidän äänestyskäyttäytymistään.

 

Elina Siren (kokoomus) ja Hellä Asumaniemi (SDP) äänestivät, että Tamperetta ja Nokiaa lukuun ottamatta muualla sairaanhoitopiirin alueella tiettyinä vuorokauden aikoina ambulanssit olisivat saaneet viivytellä lähdössä 15 minuuttia.

 

En hyväksy viivyttelyä ambulanssien lähtöajoissa.

 

Nyt Tampereen kaupunginhallitus on tarttunut toimeen ja haluaa sen mielestä niskoittelevat tamperelaiset sairaanhoitopiirin valtuutetut kuriin.

 

Osoituksena siitä on Tampereen kaupunginhallituksen esityslistalla tänään pykälä, joka kuuluu näin:

 

 Pirkanmaan sairaanhoitopiirin jäsenkuntien kutsuminen koolle keskustelemaan sairaanhoitopiirin perussopimuksen muuttamisesta

 

En tiedä, että kenen isoille varpaille tamperelaiset Eneh, Machal ja Merikanto astuivat, mutta näin ilmeisesti tapahtui. Pelkään, että kyseessä olivat Tampereen kaupungin virkahenkilöt – eivät suinkaan todelliset päättäjät eli luottamushenkilöt.

 

Keskustalaisena on helppo olla samaa mieltä vihreiden Eneh´n, vasemmistoliiton Machal´n sekä kristillisten Merikannon kanssa, että ambulanssien lähtövalmiudessa ei saa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella olla viiveitä.

 

On ilahduttavaa, että myös Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin valtuuston kokoomuslainen puheenjohtaja, kansanedustaja Arto Satonen äänesti lähtövalmiudesta päätettäessä Tuukka Liuhan (kesk) kanssa samalla tavalla.

 

Toivon, että tamperelaiset ja pirkanmaalaiset seuraavat tiiviisti, että miten Tampereen kaupunginhallitus tänään suhtautuu sen esityslistalla olevaan asiaan.

 

*****

 

Mainitsen jo nyt, että Tampereen kaupunginhallituksen esityslistalla tänään on myös toinen mielenkiintoinen asia eli Keskustan tekemän Tavase-valtuustoaloitteen käsittely.

 

Valmisteluaineistossa on täyttä puppua, mutta siitä myöhemmin lisää.

 

Sen jo kuitenkin voi nyt todeta, että jos päätös myötäilee päätösehdotusta, niin Tampereen kaupunginhallituksen asiantuntemus ei päätä huimaa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Emmanuel Eneh, Mahmoud Machal, Irmeli Merikanto, Elina Siren, Hellä Asumaniemi, Tuukka Liuha, Arto Satonen, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, www.pshp.fi, Tampereen kaupunginhallitus, Tavase, Keskustan Tavase-valtuustoaloite,