Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Brassilihaa koskeva skandaali laajenee

Keskiviikko 22.3.2017 - -Esko Erkkilä-

Kirjoitan näitä rivejä tiistai-iltana 21.3.2017 ja on vain tuntien kysymys, kun eri maat asettavat Brasilian lihatuotteet ostoboikottiin.

 

 

Tampereen kaupungin sekä Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin pitää nyt olla suunnannäyttäjä ja yksiselitteisesti hyväksyä elintarvikkeidensa toimittajaksi vain sellaisia tavarantoimittajia, jotka pystyvät takaamaan, että heidän myymiensä elintarvikkeiden raaka-aineiden tuottaminen on laillista Suomessakin.

 

 

Tampereen Voimia Liikelaitoksen toimivan johdon ja liikelaitoksen johtokunnan pitää kiireesti tehdä asiasta päätös.

Liikelaitoksen johtokuntaan kuuluvat seuraavat henkilöt:

Varsinaiset jäsenet:
Jani Moisio, puheenjohtaja
Atte Tahvola, varapuheenjohtaja
Tiina Heinonen
Titta Mattila
Lauri Piilola
Inna Rokosa
Riikka Töytäri
Anneli Kivistö, kaupunginhallituksen edustaja

Varajäsenet:
Tiina Koljonen
Antti Suonvieri
Mervi Jantunen
Jani Salminen
Maija Sutinen
Anssi Toivonen
Tuila Jaatinen

 

 

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen pitää myös nopeasti tehdä samanlainen päätös, sillä emme voi sallia, että sairaanhoitopiirin alueen eri sairaaloissa tarjotaan potilaille sellaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa, joiden tuottaminen on Suomessa laitonta.

Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin hallituksen jäsenet ovat:

Puheenjohtaja Ilpo Sirniö, Tampere, sdp
- varajäsen Aila Dündar-Järvinen, Tampere, sdp

Varapuheenjohtaja Elina Sirén, Tampere, kok
- varajäsen Jouni Markkanen, Tampere, kok

Tuula Petäkoski-Hult, Lempäälä, sdp
- varajäsen Jyrki Uotila, Parkano, sdp

Pekka Järvinen, Valkeakoski, sdp
- varajäsen Sanna Rajala, Jämsä, sdp

Peter Löfberg, Tampere, kok
- varajäsen Antti Hervonen, Tampere, kok

Tarja Soukko, Hämeenkyrö, kok
- varajäsen Maisa Vehkalahti, Pälkäne, kok

Armi Kärki, Pirkkala, ps
- varajäsen Rauno Mäki, Hämeenkyrö, ps

Reijo Ojennus, Parkano, ps
- varajäsen Kari-Pekka Rauhala, Tampere, ps

Tuukka Liuha, Lempäälä, kesk
- varajäsen Reijo Koskela, Virrat, kesk

Jaakko Mustakallio, Tampere, vihr
- varajäsen Olga Haapa-aho, Tampere, vihr

Sinikka Torkkola, Tampere, vas
- varajäsen Marjatta Stenius-Kaukonen, Tampere, vas

Petri Lintunen, Tampereen yliopiston edustaja
- varajäsen Timo Tiainen

Tarja Pösö, Tampereen yliopiston edustaja
- varajäsen Marja Kaunonen

 

 

Elintarvikkeet Tampereen kaupungin eri yksiköille ja Pirkanmaan Sairaanhoitopiirille hankkii Tuomi Logistiikka Oy, mutta ostospesifikaatioiden laatiminen kuuluu yksiselitteisesti yrityksen omistajille.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Brassilihakriisi, Tampereen Voimia Liikelaitos, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Tuomi Logistiikka Oy, Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin hallitus, Tampereen Voimia Liikelaitoksen johtokunnan jäsenet,

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto teki järkevän päätöksen!

Lauantai 24.11.2012

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus – jota johtaa SDP:n Pauli Ruoholahti Tampereelta – esitti, että Tamperetta ja Nokiaa lukuunottamatta ambulanssien lähtövalmius sairaanhoitopiirin alueella olisi hiljaisimpina vuorokaudenaikoina 15 minuuttia.

 

Asiasta nousi suorastaan kansanliike Pirkanmaalla, sillä kansalaiset eivät ymmärtäneet, että ambulanssien lähdössä viivyteltäisiin.

 

Olen ”kansalaisten” kanssa samaa mieltä vaikka asunkin Tampereella, joten lähtöviive ei olisi minua koskenut.

 

Asian ratkaisu tapahtui 13.11.2012 pidetyssä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston kokouksessa ja olen hyvilläni, että valtuuston päätös oli järkevä ja kunnioitti ihmiselämää.

 

Valtuusto kunnioitti ihmiselämää kautta koko sairaanhoitopiirin aluetta – ei yksinomaan tamperelaisten ja nokialaisten henkeä, sillä valtuusto päätti kokouksessaan, että ambulanssin lähtövalmius on tulevaisuudessa 90 sekuntia joka puolella Pirkanmaata.

 

Lisäkustannuksia tästä tulee noin 1,6 miljoonaa euroa.

 

Summa on kokonaisuuden kannalta kuitenkin pieni, sillä ambulanssien välitön lähtövalmius pelastaa monta ihmiselämää vuodessa.

 

 

tuukkaliuha

 

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston kokouksen sankari oli mielestäni Tuukka Liuha Lempäälästä, sillä sairaanhoitopiirin nettisivujen mukaan lopullinen päätös syntyi näin:

 

 

”Aänestyksessä valtuutettu Tuukka Liuhan tekemän esityksen taakse kertyi 298 22/25 äänistä, kun pohjaesitykselle annettiin 124 21/85 äänistä. Hallituksen pohjaesitykseen sisältyi yöaikainen 15 minuutin lähtöviive, jolla tähdättiin valtuuston aiemmin syksyllä toivomiin kustannussäästöihin.”

 

Tarinan toinen sankari on keskustalainen Marika Silmonen Virroilta, joka ainoana hallituksen jäsenenä esitti ensihoidossa välitöntä lähtövalmiutta koko sairaanhoitopiirin alueella.

 

Sairaanhoitopiirin hallituksessa kukaan ei kannattanut Silmosen esitystä, joten se raukesi. Onneksi Silmonen kirjasi hallituksen pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä, joten hän selviää jupakasta puhtain paperein.

 

Olen tutkinut tarkasti Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen ja valtuuston kokouspöytäkirjat ja todennut, että ne 12 valtuutettua, jotka äänestivät hidastetun lähtövalmiuden puolesta, ovat joko kokoomuslaisia tai SDP:n edustajia.


Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston äänestyksessä 13.11.2012 hidastetun lähtövalmiuden puolesta äänestäneet ja välittömän lähtövalmiuden puolesta äänestäneet valtuuston jäsenet selviävät sairaanhoitopiirin nettisivuilta. Kyseessä on 13.11.2012 pidetyn valtuuston pöytäkirjan asia numero 23 ja henkilökohtaiset äänestyskäyttäytymiset ilmenevät liitteestä 5. Kannattaa tutkailla!

 

Olen ylpeä Marika Silmosen (kesk) menettelystä sairaanhoitopiirin hallituksessa ja olen ylpeä myös siitä, että keskustalainen Tuukka Liuha sai valtuustossa koottua ryhmän, joka torppasi hallituksen enemmistön esittämän viivästetyn lähtövalmiuden!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto, Pauli Ruoholahti, Marika Silmonen, Tuukka Liuha,