Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ruotsin Nato-jäsenyys tuo syvyyttä Suomen puolustukseen!

Torstai 25.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Suomi ja Ruotsi hakivat yhdessä Nato-jäsenyyttä 17.5.2022.

 

Suomi hyväksyttiin Natoon 4.4.2023, mutta Ruotsia ei ole vieläkään hyväksytty Nato-maaksi, sillä Turkki ja Unkari ovat vastahankaan Ruotsin Nato-jäsenyyteen - molemmat maat haluavat vastustamisellaan kinuta lisäetuja itselleen.

 

Nyt tilanne on kuitenkin muuttumassa, sillä Turkin parlamentti hyväksyi suurella äänten enemmistöllä Ruotsin Nato-jäsenyyden 23.1.2024.  Turkin lopullinen hyväksyminen tulee, kun presidentti Recep Tayyip Erdoğan on allekirjoittanut tuon asiakirjan.

 

Ruotsin Nato-jäsenyyden kantona kaskessa on vielä Unkari ja sen pääministeri Viktor Orban, joka kuitenkin eilen ilmoitti kannattavansa Ruotsin Nato-jäsenyyttä.

 

*********************

 

Ruotsin Nato-jäsenyys on Suomelle tärkeä turvallisuuspoliittinen seikka, sillä se tuo Suomen puolustukselle syvyyttä ja luo vakautta Pohjolaan, mutta myös koko Eurooppaan.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruotsin Nato-jäsenyys tuo syvyyttä Suomen puolustukseen!, Nato, Otan, Viktor Orban, Ruotsin Nato-jäsenyys, Suomen Nato-jäsenyys, Recep Tayyip Erdoğan,

Tänään on se suuri päivä?

Perjantai 31.3.2023 - -Esko Erkkilä-

Kirjoitan tätä juttuani torstaina 30.3.2023 klo 19.00 ja minulla ei vielä ole varmuutta Turkin parlamentin päätöksestä Suomen Nato-jäsenyydestä.

 

Oletan ja toivon kuitenkin, että parlamentti äänestää asiasta vielä tämän illan aikana ja se merkitsee Suomen Nato-jäsenyyden varmistumista.

 

Toki tiedän, että lopullinen päätös Turkista saadaan vasta sen jälkeen, kun maan presidentti Recep Tayyip Erdoğan on allekirjoittanut Turkin parlamentin päätöksen.

 

Suomen Nato-jäsenyys on ollut koko aikuisikäinen haaveeni ja nyt tuo haaveeni on toteutumassa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tänään on se suuri päivä?, Nato, Suomen Nato-jäsenyys, Recep Tayyip Erdoğan,