Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Saat siitä paljon, kun teet työtä ihmisten"

Maanantai 9.3.2015 - -Esko Erkkilä-

 

mikko1

 

 

Otsikossa olevat sanat ovat ne, joilla kansanedustaja Mikko Alatalo kertoi isänsä luonnehtineen työtään.

 

 

Mikko Alatalon isä Jaakko Alatalo oli Kiimingin kunnan Alakylän ainoa taksimies ja siinä hommassa Mikon isä sai paljon autella kyläläisiä.

 

 

 

 

mikko2

 

 

Mikko kertoi eilen Tampereen Keskustorilla järjestetyssä Naistenpäivätilaisuudessa, että isänsä hoiteli taksimieshommansa ohella monenlaisia kyläläisten palveluja.

 

 

**********************

 

 

Mikko kertoo nettisivuillaan isästään ja tämän työstä näin:

 ”Isäni Jaakko Alatalo oli kotikyläni Alakylän ainoa taksimies. Hän teki nuoruuden ajan raskasta maataloustyötä ja lunasti sillä isältään pienviljelystilan isommasta Alatalosta. Enimmäkseen hän viljeli perunaa. Pistipä joskus pojan myymään niitä kaupungin torille.

Isä-Jaska ajoi yli 40 vuotta taksia Alakylässä. Alatalon Jaskan tunsi koko seutukunta. Hänen taksinsa oli sen ajan palvelukeskus. 50-luvulla ei monessa talossa vielä ollut autoja.

Jaskan taksi hoiti koko elämänkirjon. Se vei tanssikansan tansseihin, rii'uuväen rii'uulle. Se vei raskaana olevat äidit synnytyslaitokselle. Se vei 30 vuotta lapset kouluihin. Se toi 30 vuotta postit jokaiseen torppaan. Se vei mummot terveyskeskuksiin. Se toi viinapullot torppien isännille. Se vei hullut hoitolaan. Se vei kuolevat sinne, missä laitetaan viimeinen vaate. - Ja kaiken hoiti yksi ainoa mies: Jaska Alatalo. 40 vuotta. Nurisematta. Aina iloisesti palvellen. Juttu luistaen. Ja myös monta kertaa asiakasta lohduttaen.”

 

 

******************

 

 

Mikko – joka huhtivaaleissa pyrkii neljännelle kaudelleen kansanedustajaksi – vertasi kansanedustajatyötään isänsä työhön, sillä myös kansanedustajan työ on työtä ihmisten puolesta.

 

 

 

 

mikko3

 

 

Mikko Alatalo kertoi eilen myös erään keskustelunsa jonkun Vihreiden kansanedustajan kanssa.

 

Vihreiden kansanedustaja oli kertonut ajavansa eduskunnassa koko maapallon asioita. Mikko oli todennut, että hänet on valittu eduskuntaan ajamaan Pirkanmaan asioita ja sitten onkin hyvä työnjako, että hoida sinä maapallon asioita ja minä hoidan Pirkanmaan asioita!

 

 

Pirkanmaan senaattori Mikko Alatalo neljännelle kaudelleen eduskuntaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Saat siitä paljon kun teet työtä ihmisten, kansanedustaja Mikko Alatalo,