Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kukonaskel on ajassa 5 minuuttia ja hullukin huomaa päivän pidentymisen jo tänään eli Tapanina!

Lauantai 26.12.2020 - -Esko Erkkilä-

”Jouluna päivä on jo kukonaskelta pidempi” on vanha ja koeteltu kansanviisaus päivän pitenemisestä eli eilen päivä oli ajassa mitattuna 5 minuuttia pidempi kuin talvipäivän seisauksena 21. päivänä joulukuuta.

 

Tänään eli Tapaninpäivänä päivä on jo kuusi minuuttia pidempi kuin talvipäivän seisauksessa ja tänään päivän pitenemisen…

 

…”Jo hullukin huomaa”!

 

****************

 

Päivän piteneminen nostaa meidän kaikkien mielialaa, mutta erityisesti se merkitsee paljon viljelijöille ja trekoolinharrastajille.

 

Entisaikaan, jolloin kylvötyöt tehtiin omalla siemenviljalla, niin Tapaninpäivä ja ainakin vuodenvaihde merkitsivät vilkasta aikaa siementen kunnostuksessa. Viljansiementen lajittelu ja siementen peittaaminen olivat tammikuussa töitä, jotka olivat leimaa-antavia sydäntalven töille.

 

Nyt tilanne on paljolti toinen, sillä viljansiemenet hankitaan lajiteltuina ja peitattuina.

 

Trekoolinharrastajana alan pikkuhiljaa valmistautumaan siihen, että joidenkin kasvien siemenet laitetaan esikasvatukseen autotalliin tai askarteluhuoneeseen.

 

Alamme elämään toivontäyteisiä aikoja!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kukonaskel, Hullukin huomaa, Siemenviljan lajittelu, siemenviljan peittaaminen, lajittelu, peittaaminen, Jouluna päivä on jo kukonaskelta pidempi, Tapanina jo hullukin huomaa,