Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Monet kuuluisuudet ovat asuneet Sorrentossa

Keskiviikko 1.11.2017 - -Esko Erkkilä-

Sain lomailla Rouvan ja lähes neljänkymmenen muun suomalaisen kanssa Italian Sorrentossa 12. – 19.10.2017.

 

 

Sorrento on pitkät ajat ollut paikka, jossa useat taiteilijat, kirjailijat ja silmäätekevät maailmankuuluisuudet ovat viettäneet aikaansa ja saaneet sieltä lisää luomisvoimaa.

 

 

Sorrenton lähellä sijaitsevat Capri ja toisaalta Napoli sekä useat Sorrenton lähipaikkakunnat ovat tunnettuja kuuluisista vieraistaan.

 

 

Otan Sorrentosta esimerkiksi Imperial Hotel Tramontanon, joka oli lyhyen kävelymatkan päässä majoitushotellistamme Hotel Astoriasta.

 

 

 

IMG_3678.JPG

 

 

Valitan, että otin näin heikon kuvan Hotel Tramontanosta, sillä tästä kuvasta ei välity lainkaan se hieno näkymä, joka hotelliasukkaille näkyy.

 

Napolinlahden kaunein osa ja lahden takana Vesuvius ovat varmasti olleet monelle taiteilijalle inspiraation lähde.

Saat parempia kuvia Hotel Tramontanosta, jos googlaat

"International Hotel Tramontano"!

 

 

 

IMG_3679.JPG

 

 

Hotelli Tramontanolla on kadun yli menevä kaarisilta ja voi vain kuvitella, että se on saanut olla monen taiteellisen kuvauksen synnyttäjä.

 

 

Runoilija, kirjailija, taidemaalari ja kymmenen vuoden ajan Weimarin valtion pääministeri Johann Wolfgang von Goethe on viettänyt luomisvaiheessaan Tramontanossa aikaansa ja myös…

 

 

 

IMG_3676.JPG

 

 

…norjalainen kirjailija Henrik Ibsen, joka kirjoitti Peer Gynt´n osittain Roomassa, Ischiassa ja Sorrentossa - muistolaatta Tramontanon seinässä.

 

Ibsenin Peer Gynt oli aluksi näyttämöllä esitettävä teos, mutta hän sai houkuteltua Edvard Griegin säveltämään tekstiin musiikin jolloin teoksesta syntyi musiikkinäytelmä.

 

 

Mainittakoon, että Herik Ibsenin poika Sigurd Ibsen toimi Norjan pääministerinä 1903 – 1905.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sorrento2017, Sorrento, Henrik Ibsen, Sigurd Ibsen, Johann Wolfgang von Goethe, Goethe, Imperial Hotel Tramontano,