Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Sipilän hallituksen aikana asioita osataan katsoa kokonaisvaltaisesti!

Torstai 24.3.2016 - -Esko Erkkilä-

Ulkoministeriö ja Tampereen Paasikivi-seura järjestivät tiistaina 22.3.2016 Tampereen yliopistolla keskustelutilaisuuden, jossa käsiteltiin hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen selontekoon liittyviä kysymyksiä.

 

 

 

 

ulko1.jpg

 

 

Olin paikalla mielenkiintoisessa tilaisuudessa.
 

 

Ulko- ja turvallisuuspoliittiseen selontekoon kuuluvat osa-alueina

 

 

  • turvallisuuspoliittinen selonteko
  • puolustuspoliittinen selonteko
  • kehityspoliittinen selonteko
  • sisäisen turvallisuuden selonteko

 

 

 

ulko2.jpg

 

 

Tilaisuuden avauspuheenvuoron käytti UM:n turvallisuuspolitiikasta vastaava virkamies, alivaltiosihteeri Anne Sipiläinen (oikealla).

 

 

Mielenkiintoisen tilaisuuden muina alustajina toimivat ulkoasiainneuvos Pekka Hyvönen UM:stä (vasemmalla) sekä hänen vierellään istuva dosentti Arno Tanner Helsingin yliopistosta.

 

 

Tilaisuuden puheenjohtajana toimi emeritustutkija ja Tampereen Paasikivi-seuran puheenjohtaja Unto Vesa (kolmas vasemmalta).

 

 

 

Tilaisuuden yksityiskohtaiseen asia-antiin olisi hyvä palata tarkemmin myöhemmin, mutta yksi iso asia nousi virkamiesten alustuksissa voimakkaasti esiin ja se oli se, kun virkamiehet yksissä tuumin totesivat seuraavaa:

 

 

Tämän hallituksen aikana on vahva tahtotila, että asioita katsotaan kokonaisvaltaisesti!

 

 

Tilaisuudessa alustaneiden virkamiesten esittämä asia on äärettömän tärkeä ja on todella luottavaista kuulla, että UM:n keskeiset virkamiehet toteavat näin.

 

 

Tuo virkamiesten toteamus on ollut helppo havaita myös tavallisen kansalaisen ja se on ilmeisesti yhtenä syynä sille, että Keskustan gallup-kannatus on nyt korkeammalla tasolla kuin viime eduskuntavaaleissa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sipilän hallitus, Juha Sipilän hallitus, Sipilän hallituksella on vahva tahtotila, Sipilän hallitus osaa katsoa asioita kokonaisvaltaisesti,