Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Suomalaisuuden päivä sopi oikein hyvin Tasavallan Presidentin ja pääministerin yhteislausunnon julkaisemiseksi Nato-jäsenyydestä!

Perjantai 13.5.2022 - -Esko Erkkilä-

IMG_5280.JPG

 

Siniristiliput liehuivat eilen Suomalaisuuden päivän kunniaksi ja se päivä sopi oikein hyvin sille, että Tasavallan Presidentti ja pääministeri julkaisivat yhteislausunnon Suomen Nato-jäsenyydestä.

 

Presidentti Niinistö ja pääministeri Marin totesivat yhteislausuntonsa lopuksi näin:

 

”Nyt kun päätöksenteon hetki on lähellä, toteamme omat yhtenevät kantamme myös eduskuntaryhmien ja -puolueiden tiedoksi. Nato-jäsenyys vahvistaisi Suomen turvallisuutta. Naton jäsenenä Suomi vahvistaisi koko puolustusliittoa. Suomen on ensi tilassa haettava Naton jäseneksi. Toivomme, että tämän ratkaisun tekemisen vielä edellyttämät kansalliset askeleet otetaan lähipäivinä ripeästi.”

 

Taidatkos sen selvemmin sanoa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomalaisuuden päivä sopi oikein hyvin Tasavallan Presidentin ja pääministerin yhteislausunnon julkaisemiseksi Nato-jäsenyydestä!, Suomalaisuuden päivä, Nato, Presidentti Niinistö ja pääministeri Marinin yhteislausunto Suomen Nato-jäsenyydestä,

Hieno liputussää kruunaa liputuksen!

Perjantai 14.5.2021 - -Esko Erkkilä-

Kevätkausi on luonnon heräämisen aikaa, mutta se on myös monien liputuspäivien aikaa.

 

Nyt muistelen ja palautan mieliimme toissapäivää eli toukokuun 12. päivää, jolloin vietimme J. V. Snellmanin ja suomalaisuudenpäivää.

 

Päivä on suomen kielen asemaan merkittävästi vaikuttaneen J. V. Snellmanin syntymäpäivä ja se on vakiintunut liputuspäivä. Snellman syntyi 12.5.1806.

 

Snellmanin päivää suositeltiin liputuspäiväksi jo 1920-luvulla, mutta vasta vuonna 1952 päivä tuli liputuspäiväluetteloon. Suomalaisuuden päiväksi Snellmanin päivä nimettiin vuonna 1978.

 

*****************

 

 

Meillä on lipputangot omakotitalomme tontilla Tampereella ja mökillämme Viljakkalan Majajärvellä.

 

Olin tuolloin Majajärvellä ja siellä olikin mainio liputussää, sillä lämpöinen ja navakka kevättuuli merkitsi nautinnollista liputussäätä.

 

 

IMG_1810.JPG

 

 

IMG_1820.JPG

 

 

Toivottelen näin hieman myöhäjunassa mitä parhainta Snellmanin ja suomalaisuuden päivää!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hieno liputussää kruunaa liputuksen!, Snellmaninpäivä, J. V. Snellman, J. V. Snellmanin päivä, Suomalaisuuden päivä,

Vietämme tänään J. V. Snellmanin päivää eli suomalaisuuden päivää

Torstai 12.5.2011 - -Esko Erkkilä-

Toukokuun alkupuoliskolle ajoittuu useita liputuspäiviä.

 

Tänään eli 12. päivänä on jo kuukauden neljäs liputuspäivä, sillä nyt vietämme J. V. Snellmanin päivää, joka sai lisämääreen ”suomalaisuuden päivä” vuonna 1978.

 

Toukokuun aiemmat liputuspäivät ovat tänä vuonna olleet vappu, äitienpäivä ja Eurooppa-päivä.

 

Toukokuun 12. päivä on J. V. Snellmanin syntymäpäivä.

 

Snellmanin päivää suositeltiin liputuspäiväksi jo 1920-luvulla, mutta vasta vuonna 1952 päivä tuli almanakan liputuspäiväluetteloon.

 

Eurooppa-päivä toukokuun 9. päivänä ja suomalaisuuden päivä kolme päivää myöhemmin eli toukokuun 12. päivänä eivät ole ristiriidassa keskenään.

 

Snellmanin päivänä haluamme kunnioittaa keskeisen suomalaisuusmiehen J. V. Snellmanin muistoa ja niitä toimenpiteitä, joita hän aikaansai suomalaisuuden edistämiseksi. Eurooppa-päivä puolestaan muistuttaa meitä Euroopan yhdentymiskehityksen alkamisesta.

 

Erityisesti näinä päivinä, kun sulkeutuneisuus ja erakoituminen sekä toisaalta avoimuus käyvät maassamme poliittista vääntöä, on hyvä että Eurooppa-päivä ja suomalaisuuden päivä ovat näin lähekkäin.

 

Kannatan vahvaa suomalaisuutta, mutta tajuan, että eristäytyminen muusta maailmasta – erityisesti Euroopasta – tekisi ennen pitkää lopun myös suomalaisuudesta.

 

Suomi on osa Eurooppaa ja sen vuoksi lippusalossamme liehuu tänään suomalaisuuden päivän merkiksi Suomen lippu!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: J. V. Snellman, J. V. Snellmanin päivä, suomalaisuuden päivä, Eurooppa-päivä,