Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Mikko Alatalo - Tampereen Kukkaispormestari vuonna 2019!

Keskiviikko 12.6.2019 - -Esko Erkkilä-

En kai koskaan ole liittänyt blogisivuilleni muiden ottamia valokuvia Mikko Alatalosta, vaikka useasti olenkin hänestä arvostaen näillä sivuillani kirjoittanut, mutta tänään teen poikkeuksen ja hyödynnän Tampere Tunnetuksi ry:n Mikosta ottamaa kuvaa.

Tampere Tunnetuksi ry on vuonna 1965 perustettu keskustan kehittämisyhdistys, jonka tavoitteena on pitää Tampereen keskusta-alue Suomen parhaana paikkana elää, vierailla ja yrittää. 

Nyt Tampere sai laulavan Kukkaispormestarin, kun kansantaiteilija Mikko Alatalo kruunattiin Tampereen 36. Kukkaispormestarin kunniatehtävään.

Tampere Tunnetuksi ry:n hallituksen puheenjohtaja Erika Hildén toteaa, että on ilo kutsua kotikaupungin perinteikkääseen kunniatehtävään Mikko Alatalo, joka on valtakunnallisesti profiloitunut Tampereen kasvoina. Alatalo edustaa tamperelaista kulttuurikenttää, joka on monipuolinen ja tärkeä osa elävää Tamperetta.

Onnittelen Mikko Alataloa Kukkaispormestarin tittelistä ja totean, että valinta osui nappiin!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikko Alatalo, Tampere Tunnetuksi ry, Tampereen Kukkaispormestari, Tampereen Kukkaispormestari 2019, Mikko Alatalo - Tampereen Kukkaispormestari 2019,

Viimeistä edelliset perinteiset Tampereen Valoviikot ovat päättymässä tammikuun 6. päivänä 2014

Maanantai 23.12.2013 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Valoviikko –perinne juontaa alkunsa 1960-luvun alkupuoliskolle, sillä tuolloin kaupunginjohtaja Erkki Lindfors sai ajatuksen Valoviikoista Essenin vierailullaan.

 

Valoviikkojen toteuttajana on alusta alkaen toiminut tamperelaisten liikkeiden, tavaratalojen, pankkien ja vakuutusyhtiöiden perustama Tampere Tunnetuksi ry.

 

Ensimmäiset Valoviikot järjestettiin syksyllä 1966.

 

 

 

valo1

 

 

Nyt järjestettävät Tampereen Valoviikot ovat järjestyksessä 48. ja se kerrotaan myös siinä valomainoksessa, joka on Hämeenkadun yllä Tampereen rautatieaseman lähellä.

 

 

***********

 

Tampereen Valoviikoissa on kyse katoavasta perinteestä, sillä vain ensi vuonna Valoviikot järjestetään nykyisellä konseptilla.

 

Tampereen 50. Valoviikkoja suunnitellaan parhaillaan ja se tiedetään, että muutoksia on tulossa.

 

Valoviikkojen uudistaminen tapahtuu yhteistyössä Tampereen kaupungin, Tampere Tunnetuksi ry:n, keskustan taloyhtiöiden, yritysten sekä tamperelaisten kesken.

 

Uutta odotellessa kävin kameran kanssa kuvaamassa nykyisiä valokuviota ja tässä pieni kuvakimara kuvioista, jotka vuoden kuluttua siirtyvät historiaan.

 

 

valo2

 

 

valo3

 

 

valo4

 

 

valo5

 

 

 

valo6

 

 

 

valo7

 

 

 

valo8

 

 

 

valo9

 

 

 

valo10

 

 

 

valo11

 

 

 

valo12

 

 

 

 Näemme nämä jouluvalot vielä vuoden kuluttua, mutta sitten ne siirtyvät muistojen joukkoon!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Valoviikot, Tampere Tunnetuksi ry, Erkki Lindfors, kaupunginjohtaja Erkki Lindfors,