Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pelastaako Kalervo Kummolan mielipidekirjoitus Tampereen ratikalta?

Torstai 22.9.2016 - -Esko Erkkilä-

Pääkonsuli Kalervo Kummola on tunnettu jääkiekkovaikuttaja, ex-kansanedustaja, Tampere-talon entinen toimitusjohtaja ja nykyisin hän toimii mm. Tampereen kaupungin liiketoimintajaoston puheenjohtajana.

 

 

Kummolan sana on aina painanut Tampereen kunnallispolitiikassa ja toivottavasta painaa myös nyt, kun hän otti Aamulehdessä julkaistussa mielipidekirjoituksessaan kantaa Tampereen ratikkaan.

 

 

Kummola haluaisi muuttaa suunniteltua ratikkalinjausta, kun hän toteaa kirjoituksessaan näin:

 

 

”Mikäli ratikka rakennetaan, pitäisi sen reitti ehdottomasti muuttaa.

 

Sen tulisi kulkea Sammonkadulta Kaupinkatua ylös Kalevantielle, edelleen Tampere-talon ja yliopiston välistä uuden Areenakeskuksen poikki Sorin siltaa pitkin Hatanpään valtatien kautta Hämeensillalle.

 

Tämän reitin varrella on jo ennestään tuhansia työpaikkoja yliopistossa, Business Parkissa ja Technopoliksessa. Uusia työpaikkoja tulee varmasti saman verran lisää.

 

Tämä reitti vähentäisi oleellisesti näihin työpaikkoihin ja tuleviin keskuksiin syntyvää liikenteen painetta.”

 

 

Kannatan lämpimästi Kummolan ajatusta.

 

 

*******************

 

 

Toiseksi Kummola haluaa, että koko raitiotiesuunnitelman kustannusten tarkastelu annettaisiin ulkopuolisen suoritettavaksi. Kummola toteaa aiheellisesti, että kustannuksista olisi hyvä varmistua, kun nyt jo ennen ensimmäistäkään lapionpistoa tuli 30 miljoonaa euroa lisää kustannuksia!

 

 

Kannatan lämpimästi myös tätä pääkonsuli Kalervo Kummolan ajatusta!

 

 

******************

 

 

Kolmanneksi Kummola esittää, että ratikkakysymyksen päättämisessä otettaisiin aikalisä ja lopullinen päätäntävalta annettaisiin 9.4.2017 valittavalle kaupunginvaltuustolle.

 

 

Tämä kolmas Kalervo Kummolan esittämä ajatus on hänen mielipidekirjoituksensa tärkein kohta, sillä vain näin menetellen tavallisten tamperelaisten lopullinen tahto toteutuisi.

 

 

******************

 

 

Kiitokset Kalervo Kummolalle – toivottavasti Tampereen kaupungin virkamiehet ja kaupunginvaltuutetut menettelevät Kummolan esittämällä tavalla!

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Kummola, Kalervo Kummola, pääkonsuli Kalervo Kummola, Tampereen kaupungin liiketoimintajaosto, Tampereen kaupungin liiketoimintajaoston puheenjohtaja Kalervo Kummola,