Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Yhdennäköisyyskaimani Kalervo Kummola Tampereen pormestariksi!

Tiistai 16.5.2023 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunginvaltuusto valitsi eilen Kalervo Kummolan Tampereen pormestariksi.

 

 

Olen viimeisten kymmenten vuosien aikana käynyt jääkiekkokatsomoissa lähemmäs kymmenkunta kertaa ja kahdesti minua on luultu miesten vessoissa Kalervo Kummolaksi – ”mitä helvettiä Kummola täällä tekee”-lausahdukset ovat tulleet tutuiksi.

 

Kerroin tapauksista joskus Kummolalle ja hän totesi: ”Monenlaista riesaa se on sinullakin!”

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhdennäköisyyskaimani Kalervo Kummola Tampereen pormestariksi!, Kalervo Kummola, Tampereen pormestari, Kalervo Kummola Tampereen pormestariksi,

Yhdennäköisyyskaimastani on tulossa Tampereen pormestari!

Maanantai 8.5.2023 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunginvaltuusto päättää 15.5.2023 pormestarivalinnasta sen jälkeen, kun kansanedustajaksi valitun Anna-Kaisa Ikosen pormestarius päättyy.

 

 

IMG_7789.JPG

 

Olen tyytyväinen, että Tampereen pormestariksi valitaan jäljellä olevaksi vaalikaudeksi yhdennäköisyyskaimani Kalervo Kummola!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhdennäköisyyskaimastani on tulossa Tampereen pormestari!, Tampereen pormestari, pormestari Kalervo Kummola, Kalervo Kummola, Anna-Kaisa Ikonen,

77-vuotias Kalervo Kummola on ryhtymässä Tampereen pormestariksi?

Perjantai 7.4.2023 - -Esko Erkkilä-

Tämänpäiväisen blogijuttuni otsikko päättyy kysymysmerkkiin, sillä politiikassa mikään ei ole ennen lopullisia päätöksiä varmaa.

 

75-vuotiaana kannatan, että minua pari vuotta vanhemmasta ”rautakansleri” Kalervo Kummolasta leivottaisiin Tampereen seuraava pormestari.

 

Tampereen pormestarin paikka tuli avoimeksi, kun pormestariutta hoitanut kokoomuksen Anna-Kaisa Ikonen valittiin kansanedustajaksi ja samoin tapahtui myös Tampereen apulaispormestari kokoomuksen Aleksi Jäntille.

 

Kannatan Kummolan valintaa pormestariksi ja siihen on muutamia – osin humoristisiakin – perusteita.

 

Kas näin:

 

  • olen joistakin vinkkeleistä tarkasteltuna yhdennäköinen Kalervo Kummolan kanssa ja sen vuoksi olenkin ainakin kahdesti saanut jääkiekko-otteluiden erätauoilla miesten vessoissa kommentteja; ”saatana, mitä tuo Kummola täällä tekee”!

 

Tapasin joskus Kummolan silmälääkärin vastaanotolla ja kerroin hänelle saamistani yhdennäköisyyskommenteista – Kummola kommentoi kertomaani näin:

 

        ”On sullakin ristinsä!”

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: 77-vuotias Kalervo Kummola on ryhtymässä Tampereen pormestariksi?, Kalervo Kummola, Anna-Kaisa Ikonen, Aleksi Jäntti, Tampereen pormestari,

"On sullakin ristinsä"

Perjantai 26.11.2021 - -Esko Erkkilä-

Pääkonsuli ja kaikkien tuntema jääkiekkovaikuttaja…

 

 

IMG_3809.JPG

 

…Kalervo Kummola oli eilen haastateltavana ”Puoli seitsemän”-ohjelmassa.

 

 

Olen jostakin vinkkelistä Kummolan kanssa saman näköinen ja olen siitä saanut ainakin kahdesti muistutuksen jääkiekko-otteluiden erätauolla miesten vessassa!

 

”Saatana, mitä tuo Kummola täällä tekee” –huudahdukset ovat tulleet tutuiksi vaikka olen käynyt korkeintaan kymmenkunnan jääkiekko-ottelun katsomossa.

 

 *****************

 

Olin joskus takavuosina silmälääkärin vastaanotolla Tampereella ja Kummola oli samalla asialla saman silmälääkärin puheilla.

 

 

 

IMG_3807.JPG

 

Mainitsin Kummolalle saamistani kommenteista ja Kummola kommentoi niitä näin:

 

”On sullakin ristinsä”

 

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: "On sullakin ristinsä", Kalervo Kummola, yhdennäköisyys, yhdennäköisyys Kalervo Kummolan kanssa, Puoli seitsemän-ohjelma 25.11.2021,

Koronapiikki tuo mukavuutta muillekin kuin Kalervo Kummolalle

Sunnuntai 4.4.2021 - -Esko Erkkilä-

Aamulehti teki pitkähkön jutun jääkiekkovaikuttaja ja Tampereen pormestariehdokas Kalervo Kummolasta eilen eli lauantaina 3.4.2021.

 

Jutussa Kummola toteaa koronapiikin saamisestaan näin:

 

”Rokote tuo turvaa. Se on iso henkinen muutos. Varovainen täytyy olla jatkossakin, kunnes tauti on voitettu, mutta se on jo paljon, kun voi nähdä perheenjäseniä.”

 

Olen Kummolan kanssa samaa mieltä ja minulla on siihen samat syyt kuin hänellä, sillä myös minä olen saanut ensimmäisen koronapiikin.

 

Kalervo Kummola on yhdessä Anna-Kaisa Ikosen kokoomuksen pormestariehdokas Tampereella kesäkuun kuntavaaleissa – erikoinen ratkaisu, mutta ymmärrettävä!

 

Kummola ja Ikonen ovat nykyisen pormestarin SDP:n Lauri Lylyn vastaehdokkaina Tampereen pormestariksi; on mielenkiintoista nähdä, että kuka noista johtaa Tamperetta pormestarina seuraavat neljä vuotta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kalervo Kummola, Anna-Kaisa Ikonen, Lauri Lyly, Tampereen pormestarivaali 2021,

"Ristinsä se on sullakin!"

Sunnuntai 22.3.2020 - -Esko Erkkilä-

IMG_7380.JPG

 

Kalervo Kummola kannusti eilisen Aamulehden etusivulla kokosivuisessa kuvassaan ikäihmisiä pysymään koronan vuoksi kotonaan ja katselemaan vaikka telkkaria.

 

Kummola on ollut Suomen jääkiekkoliiton hallituksen jäsen vuodesta 1975 ja sen puheenjohtaja 1997 – 2016. Hän on toiminut Suomen edustajana Kansainvälisen jääkiekkoliiton liittokokouksissa vuodesta 1976.

 

Kummola on toiminut mm. kansanedustajana, Tampere-talon toimitusjohtajana ja nyt hän istuu Tampereen kaupunginvaltuustossa ja on Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaoston puheenjohtaja.

 

*******************

 

Saatan näyttää jostain kulmasta katseltuna Kummolalta ja vaikka olenkin käynyt jääkiekko-ottelujen katsomossa korkeintaan kymmenen kertaa, niin kahdesti minua on luultu miesten vessassa Kummolaksi ja saatesanat ovat olleet jokseenkin näin:

 

”Perkele, mitä se Kummola täällä tekee!”

 

Kerran näin minulle sanottiin Tukholmassa Globenin vessassa, kun olin vetämässä asiakkaiden korruptiomatkaa Tukholmaan ja toisen kerran Tampereella Hakametsässä.

 

 *********************

 

Joskus satuin yhtä aikaa Kummolan kanssa silmälääkärin odotushuoneeseen ja kerroin nämä tapahtumat hänelle. Kummola vastasi osaaottavasti minulle:

 

”Ristinsä se on sullakin!”

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "Ristinsä se on sullakin!", Kalervo Kummola, Tampereen kaupunginvaltuusto, Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaosto, Tampere-talo, "Perkele mitä se Kummola täällä tekee", Globen-jääkiekkohalli,

"Ristinsä se on Sullakin"

Lauantai 19.1.2019 - -Esko Erkkilä-

Suomen Jääkiekkoliiton entinen puheenjohtaja Kalervo Kummola sai perjantaina 17.1.2019 vuoden 2019 Urheilugaalassa tunnustuksen urastaan suomalaisen urheilun ja jääkiekkoilun hyväksi.

 

********

 

Monet ovat todenneet, että takaviiston suunnalta katsottuna muistutan ulkonäöltäni Kalervo Kummolaa ja se lieneekin syy, että olen kolmekin eri kertaa saanut kuulla yhdennäköisyydestäni kommentteja jääkiekko-ottelujen erätauolla miesten vessassa.

 

 

Kolme eri kertaa on paljon, sillä perin harvoin olen vieraillut katsojana jääkiekko-otteluissa.

 

 

Kommentit ovat olleet tasoa

 

 

”perkele, mitä se Kummola täällä tekee”

 

tai

 

 

 ”kas vaan Kummolakin”.

 

 *********

 

Satuin taannoin silmälääkärin vastaanotolle yhdessä Kummolan kanssa ja en malttanut olla kertomatta hänelle kuulemistani kommenteista.

 

 

Kummolan hyväntuulinen kommentti kuulemaansa oli tuo otsikkoon kirjattu eli…

 

 

…ristinsä se on Sullakin”!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Urheilugaala 2019, Kalervo Kummola,

Kolme kovaa K-kirjaimella alkavaa tahoa pelastavat Tampereen ratikalta

Perjantai 7.10.2016 - -Esko Erkkilä-

Keskusta,

Kummola

 

ja

 

Kuntavaalit,…

 

 

…nämä kolme kovaa, jotka pystyvät pelastamaan Tampereen ratikalta!

 

 

Keskustan Tampereen kunnallisjärjestön johdonmukainen linja tamperelaisten parhaaksi on saanut ja saa yhä edelleen vaikutusvaltaisia sekä järkeviä ihmisiä puolelleen Tampereen ratikka-asiassa.

 

 

Pääkonsuli Kalervo Kummolan mielipidekirjoitus avasi padot julkisessa keskustelussa järkevien vaihtoehtojen puolesta.

 

 

Kummola ehdotti aikalisän ottamista ratikka-asiassa ja se näyttää nyt myös toteutuvan, sillä Tampereen kaupunginhallitus laittoi koko ratikka-asian pöydälle 26.9.2016 pitämässään maratonkokouksessa.

 

 

Kummola esitti mahdolliselle ratikkalinjaukselle uutta linjausta ja kannatan lämpimästi Kummolan ajatusta, jos ratikka joskus Tampereelle olisi mahdollista rakentaa.

 

 

Oleellista Kummolan ehdotuksessa oli se, että ratikasta päättäminen siirrettäisiin 9.4.2017 valittavalle uudelle kaupunginvaltuustolle – tässä on todellista järkeä, sillä tamperelaiset saisivat kevään kuntavaaleissa valita päättäjiksi ne, jotka ovat toteuttamassa kuntalaisten tahtoa.

 

 

Näin päästäänkin siihen viimeiseen K-kirjaimeen eli Kuntavaalit 2017!

 

 

Kuntavaaleista 9.4.2017 pitää antaa muodostua todelliset ratikkavaalit, sillä on väärin, jos vanha ja eri vaaliteemojen mukaan valittu kaupunginvaltuusto päättäisi tulevien vuosien miljardihankkeesta eli ratikasta!

 

 

Toistan kolme ratikka-asian ratkaisevaa tekijää:

 

 

Keskusta, Kummola ja Kuntavaalit!

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskusta, Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Kummola, Kalervo Kummola, pääkonsuli Kalrvo Kummola, Kuntavaalit, Kuntavaalit 9.4.2017, Kuntavaalit 2017, Kuntavaalit 2017 Tampereella, Kuntavaalit ovat ratikkavaalit, Ratikkavaalit, Tampereen ratikkavaalit

Pelastaako Kalervo Kummolan mielipidekirjoitus Tampereen ratikalta?

Torstai 22.9.2016 - -Esko Erkkilä-

Pääkonsuli Kalervo Kummola on tunnettu jääkiekkovaikuttaja, ex-kansanedustaja, Tampere-talon entinen toimitusjohtaja ja nykyisin hän toimii mm. Tampereen kaupungin liiketoimintajaoston puheenjohtajana.

 

 

Kummolan sana on aina painanut Tampereen kunnallispolitiikassa ja toivottavasta painaa myös nyt, kun hän otti Aamulehdessä julkaistussa mielipidekirjoituksessaan kantaa Tampereen ratikkaan.

 

 

Kummola haluaisi muuttaa suunniteltua ratikkalinjausta, kun hän toteaa kirjoituksessaan näin:

 

 

”Mikäli ratikka rakennetaan, pitäisi sen reitti ehdottomasti muuttaa.

 

Sen tulisi kulkea Sammonkadulta Kaupinkatua ylös Kalevantielle, edelleen Tampere-talon ja yliopiston välistä uuden Areenakeskuksen poikki Sorin siltaa pitkin Hatanpään valtatien kautta Hämeensillalle.

 

Tämän reitin varrella on jo ennestään tuhansia työpaikkoja yliopistossa, Business Parkissa ja Technopoliksessa. Uusia työpaikkoja tulee varmasti saman verran lisää.

 

Tämä reitti vähentäisi oleellisesti näihin työpaikkoihin ja tuleviin keskuksiin syntyvää liikenteen painetta.”

 

 

Kannatan lämpimästi Kummolan ajatusta.

 

 

*******************

 

 

Toiseksi Kummola haluaa, että koko raitiotiesuunnitelman kustannusten tarkastelu annettaisiin ulkopuolisen suoritettavaksi. Kummola toteaa aiheellisesti, että kustannuksista olisi hyvä varmistua, kun nyt jo ennen ensimmäistäkään lapionpistoa tuli 30 miljoonaa euroa lisää kustannuksia!

 

 

Kannatan lämpimästi myös tätä pääkonsuli Kalervo Kummolan ajatusta!

 

 

******************

 

 

Kolmanneksi Kummola esittää, että ratikkakysymyksen päättämisessä otettaisiin aikalisä ja lopullinen päätäntävalta annettaisiin 9.4.2017 valittavalle kaupunginvaltuustolle.

 

 

Tämä kolmas Kalervo Kummolan esittämä ajatus on hänen mielipidekirjoituksensa tärkein kohta, sillä vain näin menetellen tavallisten tamperelaisten lopullinen tahto toteutuisi.

 

 

******************

 

 

Kiitokset Kalervo Kummolalle – toivottavasti Tampereen kaupungin virkamiehet ja kaupunginvaltuutetut menettelevät Kummolan esittämällä tavalla!

 

 

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Kummola, Kalervo Kummola, pääkonsuli Kalervo Kummola, Tampereen kaupungin liiketoimintajaosto, Tampereen kaupungin liiketoimintajaoston puheenjohtaja Kalervo Kummola,

Teurastamon paikalle eläintarha ja eläintarhan paikalle Tampere-talo!

Lauantai 9.1.2016 - -Esko Erkkilä-

Lähes kaikki suomalaiset tietävät, että Tampere-talo on Pohjoismaiden suurin konsertti- ja kongressikeskus Tampereen keskustan välittömässä läheisyydessä Yliopistonkadulla.

 

 

Harvat kuitenkaan tuntevat paikan lähihistoriaa.

 

 

Paikalla oli Tampereen Teurastamo, kunnes samalle paikalle perustettiin eläintarha.

 

 

Eläintarha toimi vuodesta 1964 vuoteen 1972 ja sen kuuluisimmat asukkaat olivat Tam ja Pere –nimiset leijonat.

 

 

Leijonanpennut olivat Tampereen puolalaisen ystävyyskaupungin Lodz´n lahja Tampereelle – Lodz on ollut Tampereen ystävyyskaupunki vuodesta 1958 alkaen.

 

 

**************************

 

Entisen teurastamon ja entisen eläintarhan paikalle Sorsapuiston äärelle valmistui vuonna 1990 Tampere-talo.

 

 

Talo maksoi aikoinaan 307 miljoonaa markkaa eli n. 50 M€.

 

 

 

tretalo1.jpg

 

 

Tampere-talon sisäänkäynti.

 

 

 

 

tretalo2.jpg

 

 

Syyshortensioiden ystävänä arvostan, että Tampere-talon kaikilla puolilla on rehevät ja hyvinhoidetut syyshortensiakasvustot – jo niiden vuoksi kannattaa tehdä kävelylenkki Tampere-talon ympäri syys…lokakuussa!

 

 

 

tretalo3.jpg

 

 

Tampere-talolla on vuodesta 1990 alkaen ollut neljä johtajaa ja heistä kolmen ensimmäisen kuvat ovat Tampere-talossa kunniapaikalla (valitan kuvieni heikkoa laatua, sillä lasipäällyste muotokuvien päällä heijasteli kiusallisesti):

 

 

 

 

tretalo4.jpg

 

 

Carl Öhman 1990 – 1997.

 

 

Öhman oli vuosina 1973 – 1997 naimisissa Marjatta Leppäsen kanssa.

 

 

 

 

tretalo5.jpg

 

 

Kaarina Suonio 1997 – 2004.

 

 

Suonio oli kulttuuriministerinä Kalevi Sorsan kolmannessa hallituksessa ja opetusministerinä Sorsan neljännessä hallituksessa vuosina 1982 – 1986.

Hämeen läänin maaherrana Suonio toimi 1994 – 1997.

 

 

 

 

tretalo6.jpg

 

 

Kalervo Kummola 2004 – 2011.

 

 

Kummolalla on meriittejä niin paljon, että niitä ei kannata edes yrittää luetella.

 

 

Saatan olla jonkinlainen vara-Kummola, sillä minua on ainakin kahdesti kommentoitu jääkiekko-ottelun aikana miesten vessassa, että kato perkele Kummola!  Kerroin tämän joskus Kummolalle ja hän totesi, että ristinsä se on sullakin!

 

 

 

Nykyisin Tampere-talon johtajana on Pauliina Ahokas, mutta luonnollisesti hänen muotokuvaansa ei vielä ole Tampere-talossa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen Teurastamo, Tampereen Eläintarha, Tampere-talo, Carl Öhman, Kaarina Suonio, Kalervo Kummola, Marjatta Leppänen, Pauliina Ahokas, Tam-leijona, Pere-leijona,

Ulkonäkökaimallani on kannatettavia ajatuksia

Keskiviikko 7.12.2011 - -Esko Erkkilä-

Olen lukemattomia kertoja joutunut/päässyt tilanteisiin, joissa minua on luultu Kalervo Kummolaksi.

 

Käyn harvakseltaan jääkiekko-otteluissa, mutta erityisesti erätaukojen aikana miesten vessassa olen monta kertaa kuullut huudahduksen: ”Kato p….le Kummola!

 

Tapasin rautakanslerin n. vuosi sitten silmälääkärin odotushuoneessa ja menin kättelemään häntä. Esittelin itseni ja kerroin, että minua luullaan usein häneksi.

 

Kummola totesi osaaottavasti, että ristinsä se on sinullakin!

 

Keskustelimme hetken ja tunsin, että olemme samalla aaltopituudella.

 

Aamulehden SU-ihmiset teki 4.12.2011 numeroonsa laajan haastattelun Kalervo Kummolasta.

 

Kummola jää eläkkeelle Tampere-talon toimitusjohtajan pestistä vuodenvaihteessa ja se kai oli pontimena Kummolan haastattelulle.

 

Kummola esittää haastattelussaan useita mielenkiintoisia linjanvetoja.

Otan niistä esille kolme, sillä ne kaikki vastaavat täsmälleen omia ajatuksiani:

 

Ensiksi Kummola toteaa suhtautuvansa ratikkaan isolla kysymysmerkillä. Hän näkee, että sen heikkoutena ovat rajatut kulkuväylät.

 

Olen ulkonäkökaimani kanssa täsmälleen samaa mieltä ja totean, että minulle Palokalliolla asuvana ratikasta jäisi ainoastaan maksumiehen rooli, sillä ratikkasuunnitelmissa eteläinen Tampere on rajattu kokonaan pois.

 

Toiseksi Kummola toteaa, että Tavase-tekopohjavesihanke voitaisiin unohtaa kokonaan.

 

Toivon, että Kalervo Kummola pystyisi puhumaan Tampereen kokoomusryhmälle järkeä, jotta luonnottomasta hankkeesta luovuttaisiin.

 

Kolmanneksi Kummola esittää, että valtatie yhdeksän pitää muuttaa nelikaistaiseksi Olkahisten silloilta Orivedelle saakka.

 

Olen esittänyt Kummolan nyt ehdottamaa ratkaisua jo vuosikaudet. Ymmärrän, että Kummolan esittämää ehdotusta ei voida toteuttaa kertaheitolla, mutta sen toteuttamiseksi olisi laadittava pitävä aikataulutus, jolla suunnitelma toteutettaisiin.

 

Kiitän ulkonäkökaimaani Kalervo Kummolaa järkevien esitysten tekemisestä ja toivon, että vaikkapa hänen johdollaan ne pystyttäisiin toteuttamaan!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kalervo Kummola, rautakansleri, Tampere-talon toimitusjohtaja, ratikka-suunnitelma, Tavase, valtatie 9, VT9,