Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Lyhyisiin neljän vuoden jaksoihin pätkitty vastuu merkitsee jatkuvaa luistamista tarvittavista tervehdyttämistoimenpiteistä

Lauantai 11.8.2018 - -Esko Erkkilä-

Olen varovasti vilkutellut vihreää valoa Tampereella jo kymmenkunta vuotta noudatetulle pormestarimallille.

 

 

Nyt kuitenkin Tampereen kahdeksan vuotta jatkunut taloudellinen alamäki alkaa kypsyttämään myös minua ja kaipaan pitkäaikaisempiin jaksoihin perustuvaa johtamista.

 

 

Tiedän omasta työelämästäni, että yrityksen tai sen yksikön talous voidaan taitamattoman johtajan päätöksellä tuhota jopa parissa viikossa, mutta talouden kuntoon laittaminen vaatii moninkertaisen ajan, sillä siinä työssä vaaditaan vuosien työ.

 

 

Edellisellä pormestarikaudella Tampereen talous tuhottiin perusteellisesti, kun Kokoomus teki kaikkensa miellyttääkseen rakennusliikkeitä ja samaan aikaan Vihreät painostivat Kokoomusta kaikenlaisiin hullutuksiin.

 

 

Nostan hattua demareille, joiden valtaenemmistö vastusti tunnelia eli kaiken pahuuden alkujuurta, mutta sitten demareittenkin joukosta löytyi muutama Juudas ja tunneli toteutettiin.

 

 

Vihreitten tuki tunnelille oli heidän vaatimuksensa sille, että Tampereelle tehdään miljardiluokan turhuuksien investointi eli ratikka!

 

 

Pormestarimallissa neljän vuoden vastuujaksot eivät luo mahdollisuuksia kestävän talouden kehittämiseen, sillä kaksi ensimmäistä vuotta menee opetteluun ja toisen kaksivuotisjakson aikana pormestarin ja ennen kaikkea hänen esikuntansa pitää varmistella pysymistä vallassa.

 

 

Ihmettelen, että millaista johtamista Tampereen luottamushenkilöt sallivat!

 

 

Opin työelämän aikana, että jokainen palaveri ja neuvottelu aloitetaan taloudellisen tilanteen selvittelyllä ja analysoinnilla.

 

 

Olen kaikissa puheenjohtajatoimissani toteuttanut työelämässä oppimaani tapaa ja senkö vuoksi kaikkien puheenjohtamieni organisaatioiden talous onkin aina ollut kunnossa?

 

 

Johtamieni organisaatioiden talousluvut eivät ole lähelläkään miljoonaluokkaa, mutta sitä tärkeämpi onkin se, että talous on kunnossa.

 

 *************

 

Vakaasti harkitsen, että alan ehdottelemaan Tampereen kaupungin palaamista johtamisjärjestelmässään kaupunginjohtaja-systeemiin, sillä siihen palaamalla kaupungin taloudenhoito ehkä sittenkin saataisiin paremmalle tolalle.

 

 

Muutosta ei kaupunkitasolla voida saada parin ja ei ehkä neljänkään vuoden aikana, mutta tehokkaalla työllä Tampereenkin talous olisi saatavissa lähes viisitoista vuotta kestäneen korpivaelluksen jälkeen säälliselle tasolla.

 

 

Toisaalta on tiedostettava, että Juha Sipilän johdolla kuralla ollut Suomen talous saatiin kuntoon kolmen vuoden jälkeen eli mistäpä Tampereen kaupunki löytäisi ”sipilän”?

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pormestarimalli, Tampereen pormestarimalli, viekö pormestarimalli tuhon tielle, johtamismalli, Tampereen kaupunki, Tampereen kaupungin johtamismalli, kuka Tampereen kaupunginjohtajaksi?, Juha Sipilä,

Tampereen "vastavalittu kaupunginjohtaja" sai tehtävän

Tiistai 27.5.2014 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kaupunginvaltuusto keskusteli eilisessä tilinpäätöskokouksessaan värikkäästi useista asukkaita kiinnostavista asioista.

 

Katselin kokouksen kulkua ”toisella silmällä” netin välityksellä ja otan näkemästäni esille yhden keskeisen seikan eli...

...Tampereen kaupungin yritystonttipolitiikan!

 

Tampereen kaupungin yritystonttipolitiikka on ollut jo vuosia käsittämättömän heikkoa ja tähän ongelmaan eilisessä kokouksessa useat kaupunginvaltuutetut kiinnittivät poikkeuksellisen suorasanaista arvostelua.

 

Keskustan Matti Järvisen puheenvuorosta ilmeni, että Tampereen kaupunki luopui edellisessä kokouksessaan pormestarimallista, kun nykyinen pormestari siirrettiin hoitamaan kukkaispormestarin sekä pyöräilypormestarin hommia eli yritysmaailman kielenkäytössä "hallituksen puheenjohtajaksi" ja Juha Yli-Rajala siirtyi Tampereen kaupungin operatiiviseksi johtajaksi eli "toimitusjohtajaksi".

 

Järvinen esitti ”kaupunginjohtajalle”, että yritystonttipolitiikkaa hoitavien osalta käytettäisiin eläkejärjestelyjä ja tehtäviä hoitamaan palkattaisiin yrityshankintaan myötämielisesti suhtautuva henkilö.

 

Pidin, kun Järvinen totesi yrityksiltä tulevan rahan olevan ainoaa oikeaa rahaa ja kaiken muun rahan olevan leikkirahaa!

 

Kokoomuksen Mikko Leppälahti esitteli kaupunginvaltuustolle Tampereen toimintoja tyrmäävistä tutkimustuloksista, kun hän kertoi yrittäjien mielipiteistä eri kaupunkien suosiosta yrittäjien keskuudessa.

 

Leppälahti latasi, että Tampere on viimeisenä niiden kymmenen suurimman kaupungin joukossa, joiden kanssa yrittäjät haluaisivat tehdä yhteistyötä!

 

Oli hyvä asia, että yrittäjätaustaiset Matti Järvinen ja Mikko Leppälehti toivat kaupunginvaltuuston tietoisuuteen Tampereen kaupungin virkahenkilöiden nurjamielisen suhtautumisen yritysten asemaan Tampereella!

 

Nyt tarvitaan toimenpiteitä ”kaupunginjohtaja” Yli-Rajala!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen kaupunginjohtaja, tosiasiallisesti Tampere luopui pormestarimallista, Tampereen pormestarimalli, Tampereen yritystonttipolitiikka,