Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Onko Viljakkala nousemassa?

Keskiviikko 6.5.2015 - -Esko Erkkilä-

Viljakkala liittyi Ylöjärveen vuoden 2007 alussa ja sen jälkeen Viljakkalan palveluita ja siellä asuvien kuntalaisten elinolosuhteita on kuritettu kovalla kädellä.

 

 

Ylöjärven kaupunki järjesti eilen Viljakkalassa alueellisen asukasillan, jossa viljakkalalaiset saivat antaa evästyksiä vuoden 2016 budjetointia varten.

 

 

Olen Viljakkala-neuvoston jäsen ja katsoin, että luottamushenkilöasemani merkitsee läsnäoloani asukasillassa ja niin myös tein.

 

 

Tilaisuus oli rohkaiseva jo yksistään sen vuoksi, että paikallaolleiden ikäjakauma oli yllättävän nuorekas.

 

 

Kaikesta aisti, että Viljakkalalla saattaa sittenkin olla tulevaisuutta.

 

 

Viljakkalan alueen päiväkodit ovat täynnä ja sama tilanne on myös Viljakkalan kirkonkylän koulun sekä Karhen koulun osalta.

 

 

Pohdimmekin, että Viljakkalan tilanne alkaa olla sellainen, että Ylöjärven kaupungin on investoitava Viljakkalaan.

 

 

Ylöjärvellä ja erityisesti sen sivukulmilla – mm. Viljakkalalla – on ehkä koittamassa paremmat ajat sen vuoksi, kun kaupunginjohtaja on vaihtunut. Eläköitynyttä kaupunginjohtajaa ei voi luonnehtia haja-asutusalueiden ystäväksi, mutta hänen aikansa on nyt mennyt.

 

 

Asukasillassa painotettiin, että kaupungin virkahenkilöt ovat ”meillä” töissä ja heitä ei pidä missään nimessä pelätä eikä pokkuroida.

 

 

Ryhmätöiden aikana kuulin nasevan jutun, jonka läsnäolleet kaupunginvaltuutetut kertoivat.

 

 

Eräs osastopäällikkö – johon valitettavasti minäkin olen tutustunut – otti joskus kaupunginvaltuuston kokouksessa oma-aloitteisesti puheenvuoron. Puheenjohtajavuorossa ollut perussuomalaisten Tuomo Kaminen oli tylysti ilmoittanut innokkaalle osastopäällikölle näin:

 

 

”Täällä ei oteta puheenvuoroja, täällä annetaan puheenvuorot”

 

 

Kaminen toimi mielestäni aivan oikein ja samanlaista suoraselkäisyyttä toivoisin myös esim. Tampereen kaupunginvaltuutetuilta – heidän pitäisi ryhdistäytyä ja ottaa virkahenkilöiltä se valta, jonka he ovat näille luovuttaneet!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Viljakkala, alueellinen asukasilta Viljakkalassa, Tuomo Kaminen,