Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tänään saan antaa tunnustusta SDP:lle ja teen sen mielelläni!

Maanantai 20.10.2014 - -Esko Erkkilä-

Olen ollut kitsas antamaan tunnustusta kilpaileville puolueille – syykin on varmaan kaikille selvä, sillä sellaisia toimenpiteitä ei ole ollut, joista tunnustusta olisi voinut antaa.

 

Huomasitte varmaan, että annoin konstailematonta tunnustusta tällä saitilla Kokoomukselle viime perjantaina eli 17.10.2014.

 

Antamani tunnustus tuli Kokoomukselle sen vuoksi, että hallitus kertoi korottavansa metsähakkeen tukea, alentavansa turpeen verotusta ja kaiken tämän lisäksi lupasi pidättäytyä pakkolunastamispainotteisista toimenpiteistä soidensuojeluohjelmassa.

 

On selvää, että kaikki nämä linjaukset olivat myrkkyä Vihreille. Voidaankin todeta, että jos Vihreät ärhentelevät joistain toimenpiteistä, on varmaa, että kyseinen toimenpide on ollut suomalaisten edun mukainen!

 

Kuten otsikossa totean, niin tänään annan tunnustusta SDP:lle.

 

Kohdistan tunnustuksen Tampereen apulaispormestari Pekka Salmelle, joka Valkeakosken Sanomien mukaan toteaa ykskantaan:

 

 

"Tavasesta pitää luopua!"

 

 

Apulaispormestari Salmen haastattelu on julkaistu Valkeakosken Sanomissa 15.10.2014-

 

Pekka Salmen sanomisen painoarvoa nostaa, että hän on Tampereen kaupunginvaltuustossa SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja.

 

 

Tavasella on tekopohjavesilaitokseen liittyvä lupaprosessi pahasti kesken.

 

Pekka Salmi toteaa aivan oikein, että lupaprosessin lopputuloksella ei ole merkitystä, että käynnistetäänkö hanke vai ei.

 

Salmi linjaa, että vaikka lupa tulisikin, niin hanketta ei ole syytä käynnistää.

 

Järkipuhetta joka sana!

 

 

Olen erityisen tyytyväinen apulaispormestari Pekka Salmen linjauksesta, kun hän Valkeakosken Sanomien mukaan toteaa Tavasesta näin:

 

 

”Iso ongelma on myös Pälkäneen ja Kangasalan tiukka Tavasen vastustus. Moraalisista ja poliittisista syistä iso kaupunki ei voi lähteä jyräämään muiden kuntien alueelle.”

 

Hienoa puhetta mieheltä, jonka taustapuolue vielä jokunen aika sitten oli vahvasti liputtamassa Suur-Tampereen puolesta!

 

Pekka Salmi on SDP:n ehdokkaana Pirkanmaan vaalipiirissä kevään eduskuntavaaleissa.

 

Arvostan Pekka Salmen linjauksia ja toivon, että hän kerää demarien jäsentenvälisessä eduskuntavaalikisassa ääniä siten, että hänestä tulee yksi demarien pirkanmaalaisista kansanedustajista!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tavase, Tavasesta pitää luopua, Pekka Salmi: Tavasesta pitää luopua, apulaispormestari Pekka Salmi, SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Salmi, kansanedustajaehdokas Pekka Salmi, Valkeakosken Sanomat,

Kapteeni yrittää jättää hukkuvan laivan?

Torstai 30.8.2012 - -Esko Erkkilä-

Valkeakosken Sanomat jysäytti elokuun 28. päivänä todellisen uutispommin, kun se kertoi, että Tavase Oy:n toimitusjohtaja Petri Jokela on hakenut Valkeakosken kaupungin teknisen johtajan toimeen.

 

Lehti otsikoi jymyuutisensa näin:

 

 

Tavasen toimitusjohtaja hakee Valkeakoskelle

 

Lehti taustoittaa uutistaan mm. näin:

 

”Tekopohjavesiyhtiön Tavasen toimitusjohtaja Petri Jokela on yksi niistä 21:stä, jotka hakevat Valkeakosken teknisen johtajan paikkaa…

 

…Tavasen tiimoilta niin valkeakoskelaisille kuin muillekin lähikuntien asukkaille tutuksi tullut Jokela sanoo, että hakee paikkaa, koska se on merkittävä ja mielenkiintoinen.

 

– Olen ollut sekä yksityissektorilla että julkisella puolella töissä. Tavasessa olen ollut mukana vuodesta 2005, Jokela toteaa.

 

Valkeakoski hakee uutta teknistä johtajaa Pentti Bergmannin eläköitymisen vuoksi.”

 


Minulla ei ole pienintäkään sananvaltaa, eikä edes halua puuttua Valkeakosken kaupungin teknisen johtajan valintaan, mutta siitä huolimatta viime perjantaina päättynyt hakuprosessi on minulle ja muille Tavase-vastustajille hyvin merkityksellinen.

 

Tavase Oy:n toimitusjohtajan halu jättää tekopohjavesihanke on vahva viesti koko hankkeen mielettömyydestä. Yrityksen toimitusjohtaja näkee aivan oikein, että lähtö tästä kuitenkin tulee.

 

Toivon, että Petri Jokelan hakemus Valkeakosken teknisen johtajan toimeen herättää viimein myös tamperelaiset Tavase-uskovaiset todellisuuteen.

 

Tampere ja sen lähikunnat eivät mielestäni voi olla tekopohjavesiyhtiön takana.

 

Luettelen taas kerran muutaman keskeisen argumentin Tavase-suunnitelmia vastaan:

 

  • Näsijärvi on pitkäjänteisen toiminnan tuloksena puhdistunut niin, että Tampereen vedenkulutuksen kasvu voidaan vallan hyvin tuottaa todellisena lähivetenä Näsijärvestä

 

  • Näsijärven rannalla sijaitsevan Kaupinojan vesilaitoksen saneeraukseen sijoitetut rahat ovat pieni murto-osa niistä mammuttikustannuksista, jotka muodostuisivat jos Pälkäneelle ja Kangasalle sekä ennen pitkää Hämeenkyrön, Ylöjärven ja Nokian Pinsiöön rakennettaisiin ympäristöä tuhoavat tekopohjaveden imeytyskentät

 

 

  • Suomen kauneimpia harjumaisemia ei saa pilata sadettamalla Kangasalan ja Pälkäneen harjumaisemiin joka toinen vuosi 863 metriä korkea vesipatsas. Tavasen suunnittelemat sadetusmäärät olisivat yli 1.000-kertaisia alueen normaaliin sademäärään verrattuina!

 

 

Tavase Oy:n kansalaismielipidettä halveksiva toimintatapa ”ei ole nykypäivää”.

 

Kokoomuksen kansanedustaja ja entinen triatlonisti Pauli Kiuru pyysi Aamulehdessä 30.7.2012 Tavasen suurimmalta omistajalta eli Tampereen kaupungilta avoimia vastauksia esittämiinsä kysymyksiin!

 

Myös Tavase Oy:lle hän esitti kysymyksiä.

 

Toivoin, että Tampereen luottamushenkilöt ja Tavase Oy:n hallituksen jäsenet olisivat vastanneet Kiurun kysymyksiin.


Mitään ei kuitenkaan tapahtunut.

 

Koen, että Valkeakosken Sanominen uutispommi toimitusjohtaja Jokelan halusta irrottautua tekopohjavesihanke Tavasesta on paras vastaus kansanedustaja Pauli Kiurun esittämiin kysymyksiin.

 

Kaikesta näkee, että Tavase Oy vetelee viimeisiä henkosiaan.

 

Tavase Oy:n loppuminen on hyvä asia, mutta surettaa, että mieletön hanke on ehtinyt kuluttaa tamperelaisten ja lähikuntien asukkaiden verovaroja lähes kymmenen miljoonaa euroa!


Tampereen kaupunki rypee suurissa taloudellisissa ongelmissa.


Ymmärrän Tampereen kaupungin virkamiesjohdon murheet, kun kaupunki joutuu Tavasen alasajossa kirjaamaan omistusosuutensa mukaisen tappion hankkeen loppumisesta.


Tampereen kaupunki omistaa Tavasesta 69,5 %, joten tappiota kertyy tekopohjavesiseikkailusta monta miljoonaa.

 

Ironisesti voidaan toki ajatella, että kymmenen miljoonan euron panostuksella saadaan säästettyä 200 miljoonan euron uhraaminen luonnon ja ympäristön tuhoamiseen!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tavase Oy, Tavase, Valkeakosken Sanomat, rotat jättävät hukkuvan laivan, toimitusjohtaja jättää hukkuvan yrityksen, kapteeni jättää hukkuvan laivan, Valkeakosken tekninen johtaja, Tampereen osuus Tavasesta 69, 5 %,