Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Aluevaalien äänestysinnokkuus saattaa yllättää!

Torstai 13.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Eilen oli aluevaalien ensimmäinen ennakkoäänestyspäivä ja käytin mahdollisuutta hyväkseni jo heti eilen aamupäivällä.

 

Hoidin ennakkoäänestyksen Pirkkalan Citymarketissa ja yllätyin, että minua edeltävä jono oli parisenkymmentä henkilöä ja saman verran oli myös takanani siinä vaiheessa, kun pääsin äänestyskoppiin!

 

Otokseni aluevaalien äänestysinnokkuudesta on pieni, mutta on mahdollista, että äänestysprosentti yltää ennakoitua paremmaksi - valtakunnallisesti eilen saavutettiin 3,7 %:n äänestysprosentti!

 

Pitkään jatkunut ja yhä paheneva koronakriisi saattaa olla merkittävä äänestysprosentin kirittäjä, sillä antaahan aluevaalien ennakkoäänestysmahdollisuus suuren tilaisuuden lähteä liikkeelle!

 

Puolueiden ehdokasmainonta perinteisessä printtimediassa on ollut yllättävän vilkasta ja myös se kohottanee äänestysprosenttia.

 

Puolueiden välisistä menetysasetelmista on vielä nyt ennenaikaista puhua, mutta kokoomuksen ja SDP:n keskinäinen kilpailu suurimmasta puolueesta lisää niiden panostuksia vaalikamppailuun.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aluevaalien äänestysinnokkuus saattaa yllättää!, aluevaalit, ennakkoäänestys, ensimmäinen ennakkoäänestyspäivä oli vilkas,