Maanantai 14.9.2020 - -Esko Erkkilä-
On varmaan monille yllätys, että härkäpapu on eräs maailman vanhimmista viljelykasveista. Härkäpapua on viljelty jo kolmetuhatta vuotta ennen ajanlaskumme alkua!
Tänä vuonna meillä härkäpapua oli kasvamassa nelisenkymmentä rivimetriä.
Härkäpavun palot ovat suuria ja palkojen sisällä olevat…
…pavut ovat hyvinkin kookkaita.
Härkäpavut kannattaa kiehauttaa ennen käyttöä ja pakastamista varten se on välttämätöntäkin – kiehauttamisajaksi riittää 3 – 5 minuuttia.
Tämmöisiltä näyttävät kiehutetut härkäpavut…
…ja tässä niitä on jo pakastuspusseissa.
***********************
Härkäpavulla on korkea esikasviarvo ja se perustuu voimakkaaseen juuristoon sekä härkäpavun kykyyn sitoa ilman typpeä juurinystyröihinsä.
Härkäpavun viljelytekniikasta vielä se, että sen voi kylvää hyvin varhain ja sen hallankestävyyteen, sillä se kestää pakkasta jopa 3 – 5 astetta!
Härkäpavun hyödyntämiseen liittyviä ruokareseptejä löytyy paljon!
Laittakaahan ensi keväänä härkäpapua kasvamaan!
-Esko Erkkilä-
|