Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Miten sitä ennenaikaan pärjättiinkään odotustiloissa?

Sunnuntai 8.5.2022 - -Esko Erkkilä-

Minulla oli toissapäivänä pieni säätöhomma autossani ja jouduin sen vuoksi kuluttamaan aikaani korjaamon asiakastiloissa runsaan tunnin.

 

Meneillään on vilkas vaihtorumba talvirenkaista kesärenkaisiin ja korjaamon asiakastiloissa kävi aikamoinen vilske, kun asiakkaat odottivat autojensa renkaidenvaihtoa.

 

Olin varautunut siihen, että voisin odotusaikana seurata maailmanmenoa kännykästäni ja niin olivat tehneet myös kaikki muut!

 

Havaitsin, että jokainen odotustiloissa töiden valmistumista odottanut asiakas räpläsi koko ajan kännykkäänsä ja asiakaskäyttöön varatut sanoma- sekä aikakauslehdet saivat olla tyhjänpanttina!

 

 

Miten me ennen pärjäsimmekään ilman kännyköitä?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kännykkä, odotustilat, virastojen odotustilat, lääkärin odotustilat, autokorjaamoiden odotustilat, Miten pärjäsimmekään ilman kännyköitä?,

On haasteellista löytää äänetön kännykkä!

Tiistai 11.12.2018 - -Esko Erkkilä-

Meille jokaiselle lienee tuttu tilanne, että kännykkä on kateissa ja sitä yritetään löytää soittamalla siihen.

 

 

Äänettömällä olevaan kännykkään on lähes mahdoton saada yhteyttä soittamalla, sillä se onnistuu vain siten, että näkee soittovalon vilkkuvan kateissa olevassa kännykässä!

 

 

Törmäsin ”kadonneen kännykän” –mysteeriöön viimeksi eilen, kun eräs puheenjohtamani Eläkeliiton Tampereen yhdistyksen jäsen oli kadottanut kännykkänsä.

 

 

Vietimme eilen yhdistyksemme pikkujoulujuhlaa ja kadonneen kännykän omistaja uumoili, että olisi unohtanut kännykkänsä juhlahuoneistoomme.

****************

 

 

En yleensä vastaa puheluihin, jotka tulevat tuntemattomista numeroista, mutta nyt niin tein ja soittaja oli kadonneen kännykän omistajan elämänkumppani.

 

 

Olin lähellä oletettua kadottamispaikkaa ja menin sinne sekä aloin soittamaan minulle annettuun numeroon.

 

 

Ilokseni kuulin voimakkaan hälytysäänen, mutta kännykän paikantamisessa olikin puuhaa.

 

 

Hälytysääni kesti vain muutaman soiton verran ja sitten puhelu katkesi.

 

 

Onneksi etsimässäni kännykässä oli riittävästi latausta ja iloinen soittoääni kuului joka kerta, kun soitin.

 

 

Tutkin vessat ja monet muut paikat, mutta en löytänyt pirisevää kännykkää.

 

 

Menin polvilleni kokoushuoneemme eteishallin lattialle ja vihdoin viimein näin pirisevän kännykän.

 

 

Olin iloinen ja koko päiväni oli pelastettu, kun sain ottaa käteeni pirisevän oudon kännykän.

 

 

Soitin kadottajan elämänkumppanin kännykkään sekä kerroin tilanteen ja sen jälkeen sovimme paikan, jonne toimitan kadonneen kännykän.

 

 

Mielelläni tein neljän iltapäiväruuhkassa kymmenen kilometrin mittaisen sivupoikkeman, kun sain toimittaa kännykän ”kännykänkadottajalle”!

 

 

Onneksi etsitty kännykkä ei ollut äänettömällä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kännykkä, kännykän kadottaminen, äänetön kännykkä,

Luulin olevani edistyksellinen, sillä matkapuhelimeeni on tallennettu ICE-numero

Torstai 14.3.2013 - -Esko Erkkilä-

Kuuntelin eilen radiosta juttua, jossa painotettiin matkapuhelimen numeromuistiin tallennetun ICE-numeron merkitystä.

 

Lyhenne ICE tulee sanoista;

 

In case of emergency…

 

…ja se tarkoittaa puhelinnumeroa, jonka avulla voidaan löytää hätätilanteeseen joutuneen henkilön kännykän puhelinluettelosta sen henkilön tiedot, jolle hätätapauksesta on ilmoitettava.

 

ICE-tunniste tallennetaan kännykän muistiin näin: ICE ja sen henkilön nimi, jonka on valinnut läheisekseen onnettomuustapauksessa.

 

Olen joskus jo aikoja sitten tallentanut kännykkääni ICE-numeron, mutta kun kokeilin, että kuinka numeroon vastataan, niin petyin.

 

Numeroni ohjautui vaimoni kännykän ns. varanumeroon, joka on hänellä käytössä vain ulkomailla! Asia on nyt korjattu ja ICE-numeroni toimii siten, kuin sen pitääkin. Ohjasin ICE-puheluni kolmen perheenjäsenemme kännykkään – ehkä heistä joku vastaa tosipaikassa!

 

ICE-tunniste ei valitettavasti ole virallinen menettelytapa, mutta se on yleistymässä kovaa vauhtia. Toivottavasti siitä ja sen merkityksestä kampanjoidaan lähiaikoina voimallisesti.

 

Tunnisteen on kehittänyt englantilainen sairaankuljettaja Bob Brotchie vuonna 2005.

 

ICE-tunnisteen käyttäminen on sen vapaaehtoisuudesta huolimatta levinnyt voimakkaasti kaikkialla ja sairaankuljetushenkilöstö osaa tutkia onnettomuuteen joutuneen henkilön kännykkämuistin, jos on aihetta tavoitella onnettomuuteen joutuneen uhrin omaisia.

 

ICE-tunnisteen käytettävyyttä heikentää, jos matkapuhelimen avaamiseen tarvitaan salasana.

 

Toivon, että tämän juttuni ansiosta moni lukijani tallentaa kännykkäänsä ICE-numeron ja kokeilee, että siihen soittamalla haluttu henkilö vastaa puheluun!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ICE, ICE-numero, ICE hätätapauksissa, tallenna ICE-numero kännykkääsi, ICE-tunniste, Bob Brotchie,