Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Keskustalaisuuteni on kodin perintöä!

Lauantai 18.3.2017 - -Esko Erkkilä-

Kolmannen kerran Tampereella kuntavaaliehdokkaaksi ryhtyneenä muistelen isääni Oiva Erkkilää, joka vaatimattomana pienviljelijänä sai olla kahdesti synnyinkuntani Viljakkalan äänikuningas.

 

 

Vuonna 1915 syntynyt isäni palveli etulinjassa kolmessa sodassa – Talvisodassa, Jatkosodassa ja vielä myös Lapinsodassa.

 

 

Kiertokoulua ja muutaman luokan kansakouluakin käynyt mies sai vankan luottamuksen Viljakkalassa kaikkien eri poliittisia suuntauksia edustaneiden kuntalaisten keskuudessa.

 

 

Viljakkalan äänikuninkuuteen vaadittiin 55 ääntä ja toisella kerralla isäni muistaakseni jakoi kunnan äänikuninkuuden erään toisen ehdokkaan kanssa.

 

 

*****************

 

 

Kerron erään muisteluksen isäni toiminnasta:

 

 

1950- ja 1960-luvuilla jokaisen piti antaa veroilmoitus tammikuun viimeiseen päivään mennessä.

 

 

Muistan, että meidän pirtissä oli tammikuun viimeisinä päivinä sankka tupakansavu, kun kylän – jopa pitäjän – kokoomuslaiset öky-isännät ja pikkupirttien kommunistit istuivat ritirinnan pirttimme penkeillä ja odottivat, että isäni ehtisi täyttämään heidän plankettinsa eli veroilmoituksensa!

 

 

Päivät venyivät yömyöhään, mutta kaikkien planketit tulivat täytettyä määräaikaan mennessä.

 

 

**************

 

 

 

Pyrin nyt omassa toiminnassani noudattamaan isäni viitoittamaa tietä eli kaikkien kanssa pitää tulla toimeen. ja kaikkien ajatukset pitää huomioida päätöksenteossa.

 

 

 

En hyväksy Tampereen kunnallispolitiikkaan kuluneen runsaan neljän vuoden aikana pesiytynyttä ajatusta, että olisi olemassa valtakoalitio ja oppositio.

 

 

Toivottavasti epäpyhän valtakoalition laatimat pormestariohjelmat ja muut konkelot ovat huhtikuun kuntavaalien jälkeen Tampereella vain paha muisto ja kaikki puolueet sekä kaikki kansalaisryhmät saavat yhdessä alkaa kohentamaan sitä taloudellista konkurssia, johon nykyisen valtakoalition johtava taho on Tampereen ajanut.

 

 

Muutos nykymenoon on saatava ja siihen pyydän mandaattia tamperelaisilta.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustalaisuus on kodin perintöä, keskustalaisuus, äänikuninkuus, Viljakkalan äänikuninkuus, kuntavaaliehdokkuus,