Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Keskustalaisuuteni on kodin perintöä!

Lauantai 18.3.2017 - -Esko Erkkilä-

Kolmannen kerran Tampereella kuntavaaliehdokkaaksi ryhtyneenä muistelen isääni Oiva Erkkilää, joka vaatimattomana pienviljelijänä sai olla kahdesti synnyinkuntani Viljakkalan äänikuningas.

 

 

Vuonna 1915 syntynyt isäni palveli etulinjassa kolmessa sodassa – Talvisodassa, Jatkosodassa ja vielä myös Lapinsodassa.

 

 

Kiertokoulua ja muutaman luokan kansakouluakin käynyt mies sai vankan luottamuksen Viljakkalassa kaikkien eri poliittisia suuntauksia edustaneiden kuntalaisten keskuudessa.

 

 

Viljakkalan äänikuninkuuteen vaadittiin 55 ääntä ja toisella kerralla isäni muistaakseni jakoi kunnan äänikuninkuuden erään toisen ehdokkaan kanssa.

 

 

*****************

 

 

Kerron erään muisteluksen isäni toiminnasta:

 

 

1950- ja 1960-luvuilla jokaisen piti antaa veroilmoitus tammikuun viimeiseen päivään mennessä.

 

 

Muistan, että meidän pirtissä oli tammikuun viimeisinä päivinä sankka tupakansavu, kun kylän – jopa pitäjän – kokoomuslaiset öky-isännät ja pikkupirttien kommunistit istuivat ritirinnan pirttimme penkeillä ja odottivat, että isäni ehtisi täyttämään heidän plankettinsa eli veroilmoituksensa!

 

 

Päivät venyivät yömyöhään, mutta kaikkien planketit tulivat täytettyä määräaikaan mennessä.

 

 

**************

 

 

 

Pyrin nyt omassa toiminnassani noudattamaan isäni viitoittamaa tietä eli kaikkien kanssa pitää tulla toimeen. ja kaikkien ajatukset pitää huomioida päätöksenteossa.

 

 

 

En hyväksy Tampereen kunnallispolitiikkaan kuluneen runsaan neljän vuoden aikana pesiytynyttä ajatusta, että olisi olemassa valtakoalitio ja oppositio.

 

 

Toivottavasti epäpyhän valtakoalition laatimat pormestariohjelmat ja muut konkelot ovat huhtikuun kuntavaalien jälkeen Tampereella vain paha muisto ja kaikki puolueet sekä kaikki kansalaisryhmät saavat yhdessä alkaa kohentamaan sitä taloudellista konkurssia, johon nykyisen valtakoalition johtava taho on Tampereen ajanut.

 

 

Muutos nykymenoon on saatava ja siihen pyydän mandaattia tamperelaisilta.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustalaisuus on kodin perintöä, keskustalaisuus, äänikuninkuus, Viljakkalan äänikuninkuus, kuntavaaliehdokkuus,

Eilinen loi valoa Suomelle!

Lauantai 27.9.2014 - -Esko Erkkilä-

Perheyritysten liitto ry:n toimitusjohtaja Matti Vanhanen ilmoitti eilen fb-sivuillaan, että hän harkitsee ehdokkuutta eduskuntavaaleissa.

 

Vanhasen eilinen facebook-postaus kuuluu näin:

 

Harkitsen ehdokkuutta eduskuntavaaleissa. Viimeiset vuodet olen tehnyt työtä perheyritysten ja näiden omistajien ja johdon kanssa ja saanut monipuolisen käsityksen yrityksistä ja työpaikoista, joissa hyvinvointimme ratkaistaan. Tunnen ennestään valtion johtamisen ja nyt mietin voinko yhdistää näitä kahta kokemusta Suomen vaikeutuvassa tilanteessa. Tiedostan, että ehdokkuus saattaa johtaa työelämäni ehkä viimeiseen vaiheeseen ja siksi päätös on itselleni suuri. Harkitsen, kuuntelen ja tarkkailen nyt syksyllä onko näkemyksilläni Suomessa tarvittavasta suunnasta kantavuutta.

 

Arvostan monien suomalaisten tapaan Matti Vanhasen tietoa sekä taitoa luotsata Suomen valtiolaivaa ja nyt viime vuosina sitä kokemusta, joka hänelle on kertynyt yritysmaailmasta.

 

Olen Matti Vanhasen fb-kaverina seurannut postauksia, joita hän on sosiaalisessa mediassa julkaissut – postaukset ovat olleet harkittuja ja ne ovat porautuneet maamme talousongelmien ytimeen.

 

 

*************

 

 

Sain Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö ry:n puheenjohtajana olla isäntänä toimitusjohtaja Vanhaselle, kun hän piti asiantuntevan esityksen kunnallisjärjestömme syyskokouksessa 6.11.2013.

 

Laadin tilaisuudesta jutun, jonka julkaisin tällä saitilla 8.11.2013.

 

Juttu löytyy, kun googlaa vaikkapa näin:

 

”Esko Erkkilä Matti Vanhanen”

 

 

Kiitän Matti Vanhasta eilisestä ilmoituksesta ja kannustan häntä ryhtymään eduskuntavaaliehdokkaaksi.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Matti Vanhanen, Perheyritysten Liitto ry:n puheenjohtaja Matti Vanhanen, Vanhasen eduskuntavaaliehdokkuus loisi valoa Suomelle,