Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Lukusijoilla pyrittiin rippikouluun!

Sunnuntai 5.2.2023 - -Esko Erkkilä-

Kinkerit-termi saattaa monille olla tutumpi termi kuin lukusijat, mutta molemmat merkitsevät samaa asiaa.

 

 

Viljakkalassa lukusijat järjestettiin entisaikaa jokaisessa koulupiirissä ja Hanhijärven koulupiiriläisenä minä luonnollisesti osallistuin Hanhijärven koulupiirin kinkereihin eli lukusijoihin.

 

Saattoi olla joskus 1960-luvun alkupuoliskolla, kun Hanhijärven koulupiirin lukusijat pidettiin Erkki Kivistöllä ja siellä sitten pyrin rippikouluun.

 

Viljakkalan kirkkoherrana oli silloin Arvo Autio ja jossain vaiheessa lukusijoja hän kuulutti, että nyt rippikouluun pyrkijät menevät kanttori Väinö Isotalon johdolla nurkkakamariin ja siellä pyrkivät ensi kesänä järjestettävään rippikouluun.

 

Meitä oli puolenkymmentä rippikouluun pyrkijää, kun seurasimme kanttori Isotaloa Kivistön nurkkakamariin.

 

En jaksa muistaa, että mitä kanttori kysyi esimerkiksi minulta, mutta osasin kai vastata oikein, sillä seuraavana kesänä kävin rippikoulun!

 

Lukusijoja eli kinkereitä järjestetään vielä myös nyt, mutta rippikouluun pyrkimistä lukusijoilla ei kai enää järjestetä – harmi sinänsä!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Lukusijoilla pyrittiin rippikouluun!, Lukusijat, kinkerit, lukusijat eli kinkerit, rippikoulu, rippikouluun pyrkiminen, Viljakkalan seurakunta, Viljakkalan Hanhijärven koulupiiri, Hanhijärven koulupiiri,