Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kuvapuhelu - järkevä askel ikäihmisten kotihoidossa

Keskiviikko 18.4.2018 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Vanhusneuvoston kokouksessa maanantaina 16.4.2018 sain kuulla kuvapuhelun mahdollisuuksista ikäihmisten kotihoidossa.

 

 

 

IMG_8294.JPG

 

 

Palveluesimies Tarja Viitasen esitys oli mielenkiintoinen ja se perustui siihen aineistoon, jota Viitanen käyttää kouluttaessaan sairaanhoitajia ja kodinhoitajia hyödyntämään kuvapuhelupalvelua.

 

 

 

Kuvapuhelussa asiakasta ohjataan tablettitietokoneen kuva- ja ääniyhteyden avulla tekemään omassa kodissaan tekemään itsenäisesti toimia, joihin hän pystyy ohjattuna.

 

 

Tällaisia toimia ovat mm.;

 

 

  • lääkkeiden ottaminen
  • ruokailujen varmistaminen
  • insuliinin pistäminen

 

 

Kuvapuhelun aikana hoitajat pystyvät seuraamaan asiakkaan vointia ja antamaan tälle ohjausta.

 

 *****************

 

Kuvapuhelin viedään asiakkaan kotiin ja asennetaan erilliseen telineeseen siten, että ikkunasta tai lampuista tuleva valo osuus sopivasti asiakkaan kasvoille.  Laite pitää koko ajan olla kytkettynä sähköpistokkeeseen.

 

 

Kuvapuhelun ottamisesta huolehtii aina hoitaja ja se tapahtuu asiakkaan kanssa sovitun aikaikkunan aikana.  Kuvapuhelun aikana pyritään tekemään ne samat seikat ja varmistukset, jotka tehdään tavallisen kotikäynnin aikana.

 

 

Mikäli asiakas ei selviä ohjattuna sovituista asioista tai ei vastaa soittoon, lähteen hoitaja hänen luokseen.

 

 

Tablettitietokoneen hyödyntämiseen perustuvia kuvapuhelun käyttäjäasiakkaita Tampereella on nyt 30 ja koekäyttövaiheessa heidän lisäkseen on 12 henkilöä.  Tavoite on, että käyttäjämäärät kasvaisivat nopeasti.

 

 

Kuvapuhelupalveluun voidaan lisätä max. 5 omaisyhteyttä, jos asiakkaan kanssa näin sovitaan.

 

 

Omaisyhteyden antavat asiakkaalle moninaiset mahdollisuudet osallistua vaikkapa suvun kesänviettoon, merkkipäiväjuhliin tai muihin mielenkiintoisiin tapahtumiin, sillä omaisyhteyden kautta asiakkaan katsottavaksi voidaan ladata lyhyitä videoita tai sukulaistervehdyksiä – mahdollisuuden ovat rajattomat!

 

 

Kannatan kuvapuhelupalvelun kehittämistä ja laajentamista, sillä se on elementti, joka tuo ikäihmisen eloon vaihtelua ja mielenvirkeyttä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuvapuhelu, Kuvapuhelu - järkevä askel ikäihmisten kotihoidossa, Kotihoito, Ikäihmisten kotihoito, Tablettitietokone apuna ikäihmisten kotihoidossa,

Mihin meillä on varaa?

Lauantai 8.5.2010 - -Esko Erkkilä-

Toistakymmentä aktiivista Etelä-Alvarin jäsentä kokoontui 3.5.2010 pohtimaan evästyksiä Tampereen kaupunginvaltuustolle vuoden 2011 budjettievästysten merkeissä.

 

Puuhakas vetäjämme Pike-Alvari - Pirkko Maatraiva - oli antanut meille kaksiosaisen kotitehtävän.

 

Meidän piti ensinnäkin miettiä kolme tavoitetta / asiaa, joiden...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampere, Tampereen budjetti 2011, terveydenhuolto, kotihoito, vammaiset, hallivuokrat,