Maakuntauudistus eteneeMaanantai 30.1.2017 - -Esko Erkkilä- Ennen viime eduskuntavaaleja Keskusta esitti kaksi suurta vaaliteemaa eli
Suomi kuntoon
ja
Kotikunta-maakuntahallinnon aikaansaaminen
Kevään aikana tulee hallitustaipaleen puolivälin tarkastelu ja jo nyt voidaan todeta, että molemmat Keskustan vaalitavoitteet ja vaalilupaukset ovat edenneet.
Suomi ollaan saamassa kuntoon taloudellisesti, mutta myös henkisesti.
Maakuntauudistuksen osalta kaikki ovat ainakin henkisesti hyväksyneet kotikunta-maakuntamallin ja nyt onkin tärkeää, että siihen liittyvät lakimuutokset saadaan eduskunnan käsittelyyn ennen juhannusta.
Huhtikuun kuntavaalit ja kotikunta-maakuntamallinen hallintouudistus liittyvät toisiinsa tiiviisti, sillä kuntavaalien tuloksen perusteella maakuntiin luodaan väliaikainen hallinto-organisaatio, joka valmistelee varsinaista maakuntahallintoa.
Huhtikuun kuntavaaleissa on tärkeää, että kotikunta-maakuntamallia ajaneet tahot saavat riittävän mandaatin kansalta, jotta maakuntauudistus sitten aikanaan etenee joutuisasti.
Oli eilen mielenkiintoista kuunnella Keskustan varapuheenjohtaja Antti Kurvista, kun hän totesi, että nyt kuntavaaleissa ja sitten tammikuussa 2018 maakuntavaaleissa saataisiin valittua samoja henkilöitä kunnanvaltuustoihin ja maakuntavaltuustoihin.
Kurvinen totesi, että tämä helpottaisi maakuntauudistuksen läpivientiä uudistuksen murrosvaiheessa.
Nyt siis huhtikuun kuntavaaleissa äänestyskopin hiljaisuudessa ääniä Keskustan kuntavaaliehdokkaille!
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maakuntauudistus, soteuudistus, kuntavaalit 9.4.2017, Keskustan vaalitavoitteet eduskuntavaaleissa 2015, Suomi kuntoon, kotikunta-maakuntamalli, kotikunta-maakuntahallinto, |
Kataisen isäntäkunta-orjakuntamalli vai Keskustan kotikunta-maakuntamalli?Lauantai 18.5.2013 - -Esko Erkkilä- Hallituksen kunta- ja sote-sekoiluja on kutsuttu monilla eri termeillä, mutta julkisuudessa kerrottu termi…
”isäntäkunta-orjakuntamalli”
…on mielestäni osuvin.
Tampereen seudulla Kataisen-Urpilaisen yritelmä tekisi Tampereesta isäntäkunnan ja Tampereen kehyskunnista orjakuntia.
Miltä tuntuisi…
…orjakuntana oleminen?
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä arvioi, että toteutuessaan hallituksen esitys kiihdyttäisi sosiaali- ja terveyspalvelujen rapautumista keskuskaupunkien ulkopuolella ja lääkäriin pääsy vaikeutuisi entisestään.
Eipä olisi orjakunnan asukkaana kaksinen elellä!
************
Kokoomuksen ja SDP:n hellimässä sote-mallissa varakkaille olisi varattuna ohituskaista yksityisiin palveluihin ja työssäkäyvät pystyisivät puolestaan tukeutumaan työterveyshuoltoon.
Rikas en ole koskaan ollut ja enkä sellaiseksi myöskään tule, mutta työterveyshuollon palveluksia saatoin käyttää hyväkseni vuosikymmenet. Oli se huoletonta aikaa – pienenkin vaivan vuoksi saatoit marssia Mehiläiseen ja sait avun.
Osaavatko työikäiset arvostaa sen edun merkitystä, jonka työterveyshuolto heille suo – tuskin!
Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki totesi yleisötilaisuudessa 8.5.2013 Tampereella, että hallituksen päättämä osinkoverouudistus tulee lopullisesti lopettamaan Suomesta kunnallisen terveydenhuollon.
Lääkäreille on edullista perustaa itseään varten oma firma ja työskennellä sen puitteissa markkinoilla. Hallituksen päättämän osinkoverouudistuksen myötä lääkärien kannattaa näin menetellä.
************
Pääministeri Kataisen (kokoomus) ja valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (SDP) sote-mallissa isäntäkunta päättää ja orjakunnat vikisevät.
Orjakunnille jää vain maksumiehen rooli ja huonontuvat palvelut.
Isäntäkunta pystyisi Kataisen-Urpilaisen sote-mallissa laajentamaan leväperäistä ja tehotonta hallintoaan ihan uusille alueille – orjakuntiin!
Toivon ja uskon, että Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Vesilahti ja Ylöjärvi eivät taivu Kataisen haluamaan malliin, vaan jatkavat tehokasta toimintaansa ilman, että lähtisivät Tampereen tukijoiksi.
Keskustan tarjoama kotikunta-maakuntamalli perustuu kuntien tasa-arvoiseen yhteistyöhön.
-Esko Erkkilä- |
Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: isäntäkunta-orjakunta, isäntäkuntamalli-orjakuntamalli, kokoomuksen isäntäkunta-orjakuntamalli, keskustan kotikunta-maakuntamalli, |