Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kirja suoraselkäisestä valtiomiehestä!

Keskiviikko 11.9.2019 - -Esko Erkkilä-

Tein Keskustan ylimääräisessä puoluekokouksessa Kouvolassa 7.9.2019 yhden kirjallisen hankinnan ja se oli tietokirjailija Risto Uimosen pääministeri Juha Sipilästä kirjoittama kirja ”Tulos tai ulos”!

 

 

 

IMG_4448.JPG

 

 

”Tulos tai ulos” –kirja on melkoinen järkäle, sillä siinä on yli 500 sivua.

 

 

 

IMG_4449.JPG

 

 

Hankintaani saattoi hieman edesauttaa, että sain kirjaani Juha Sipilän henkilökohtaisen omistuskirjoituksen ja myös kirjailija Risto Uimonen raapusti nimensä Sipilän nimen alle.

 

 

 

IMG_4321.JPG

 

 

 

Kouvolan jäähallin juoksuradalla sijainneella myyntipisteellä Risto Uimonen myhäili tyytyväisenä, sillä niin monen puoluekokousedustajan laukkuun tai reppuun sujahti tuo varmasti mielenkiintoinen teos.

 

 

Näitä rivejä kirjoittaessani olen lukenut vasta Risto Uimosen kirjoittaman osion ”Lukijalle”, mutta jo se lupaa paljon!

 

 

 

IMG_4322.JPG

 

 

Myös kirjan päähenkilö vaikutti kovinkin tyytyväiseltä siihen kaikkeen, jota Suomessa saatiin aikaan hänen pääministerikaudellaan!

 

 

Myös minä olen tyytyväinen siihen, että Juha Sipilän johdolla ”Suomi saatiin kuntoon”!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Sipilä, Suomi kuntoon, Juha Sipilän johdolla Suomi saatiin kuntoon, Suomi saatiin kuntoon, Tulos tai ulos, Risto Uimonen, Risto Uimosen kirja "Tulos tai ulos", kouvolanpuoluekokous2019,

"Se on miehellä, kun puukko vie!"

Tiistai 20.2.2018 - -Esko Erkkilä-

Tilastokeskus on julkistanut uusimmat tilastonsa ja työllisyysasteen kehittymisen kannalta luvut ovat mainiot.

 

 

Tilastokeskuksen aineiston pohjalta voidaan vertailla Kataisen-Stubb´n hallituksen onnistumisia työllisyysasteen kehittymisen osalta niitä Sipilän hallituksen onnistumiseen.

 

 

Molempien hallitusten tavoitteena oli hallituskautensa lopuksi päästä 72 %:n työllisyysasteeseen.

 

 

Kataisen-Stubb´n hallituksen osalta lähtötilanne 16.2.2011 oli 68,5 %, mutta kun Kataisen ja Stubb´n hallitukset epäonnistuivat tehtävissään surkeasti, oli Sipilän hallituksen lähtötilanne 1.6.2015 todella haastava eli 68,0 %.

 

 

 

 

 

Sipilän hallituksella on aikaa vielä 15 kuukautta saada maan talous hyvään kuntoon ja työllisyysasteen kehittymisen osalta ollaan askelmerkeissä eli 72 %:n työllisyysaste on täysin mahdollista saavuttaa.

 

 

Kataisen-Stubb:n hallituksen sohlaajina olivat Kokoomus, SDP, Vasemmistoliitto, Vihreät ja Kristillisdemokraaatit – vieläkö joku heitä kaipailee yhteiseen hallitusvastuuseen?

 

 

 

Juha Sipilällä oli pelisilmää, kun valitsi Keskustan hallituskumppaneiksi vain Kokoomuksen ja Perussuomalaiset – pelisilmää hänellä oli myös siinä, kun Perussuomalaisten hajaantuessa piti Siniset hallitusvastuussa.

 

 

 

 	Juha Sipilän uunituore vaalipaita. Kuva: Jari Laukkanen

 

 

Vain harva uskoi ennen eduskuntavaaleja, että Keskusta saa Suomen kuntoon, mutta niin kuitenkin on tapahtumassa.

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Se on miehellä kun puukko vie, Kataisen-Stubb´n hallitus, Sipilän hallitus, työllisyysaste, Sipilän hallituksen työllisyysastetavoite, Suomi kuntoon,

Keskustan pitää jatkaa Suomen kuntoon laittamista ja nyt ei pidä tuijotella galluplukuja!

Tiistai 22.8.2017 - -Esko Erkkilä-

Keskustan keskeinen teema ennen viime eduskuntavaaleja oli ”Suomi kuntoon”!

 

 

Kansa antoi tukensa Keskustan lupaukselle ja sen myötä Keskustasta tuli pääministeripuolue.

 

 

Nyt on edetty vaalikauden puoliväliin ja Keskustan lupaukset Suomen kuntoon laittamisesta ovat toteutumassa.

 

 

Paljon on vielä tekemättä, mutta suunta on selkeä – Suomi on tulossa kuntoon!

 

 

Suomen kuntoon laittamisessa on pääoppositiopuoluekin vaihtunut ja se jos mikä kertoo siitä, että olemme kansakuntana oikealla tiellä.

 

 

On selvää, että kuntoon laittamisessa on jouduttu käyttämään keinoja, jotka eivät ole kaikille mieleen ja tämä onkin aiheuttanut sen, että Keskustan kannatusluvut gallupeissa ovat notkahtaneet.

 

 

Suomen ei kuitenkaan johdeta gallupluvuilla ja se pitää nyt muistaa myös Keskustassa sekä myös muissa puolueissa.

 

 

Päivä päivältä yläoikealle sojottavat tunnusluvut kertovat kansalle ja äänestäjille, että nyt ollaan oikealla tiellä.

 

 

Suomalaiset vanhemmat ja varttuneempi väki eivät saa jatkaa sitä lapsiltamme ”varastamista”, jota edellinen hallitus velkataakkaamme lisäämällä harrasti.  Siihen on nyt saatu muuttunut komento, vaikka Suomi jatkaakin edelleen velkaantumistaan.

 

 

Maakunta- ja sote-uudistus ovat ”vaiheessa” ja niiden tinkimättömään toteuttamiseen on panostettava.

 

 

On strategisesti oikein, että molempien uudistusten toteuttamisen valmisteluun on maakunnissa valjastettu maakuntien parhaat voimat; tämä takaa, että maakuntien virkahenkilöt ja päättäjät ovat saatu sitoutettua uudistuksiin jo valmisteluvaiheessa.

 

 

Kannustan Keskustaa ja koko hallitusta jatkamaan valitulla tiellä; siitä ei saa horjua!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi kuntoon, Keskustan kannatus, Keskusta - pääministeripuolue, Suomea ollaan saamassa kuntoon,

"On tulppaaneja tulvillaan iloinen Keskustori"---

Tiistai 7.2.2017 - -Esko Erkkilä-

Tampereen Keskustori oli eilen iloinen ja tulppaaneja tulvillaan, kun Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö jakoi osastollaan lukemattoman määrän tulppaaneja iloisille tamperelaisille.

 

 

 

IMG_7276.JPG

 

 

Tulppaanioperaation suunnittelijana ja toteuttamisen vastuuhenkilönä hääri kunnallisjärjestömme sihteeri ja kuntavaaliehdokkaamme Raija Moilanen (oikealla); tässä kuvassa hänen apulaisinaan kuntavaaliehdokkuuden julkaisemista vielä panttaavat Suvi Suonsivu (vasemmalla) ja Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen.

 

 

 

IMG_7278.JPG

 

 

Myös minä kunnallisjärjestön puheenjohtajana ja kuntavaaliehdokkuuteni julkaisseena sain oman tulppaaninipun jaettavakseni!

 

 

 

IMG_7287.JPG

 

 

Tulppaanit tekivät kauppansa nopsaan, mutta Tampereen keskustalalaisilla kuntavaaliehdokkailla oli painavaa asiaa myös sen jälkeen, kun kaikki tulppaanit oli jaettu.

 

 

Kuvassa vasemmalta lukien keskustalaiset kuntavaaliehdokkaat;

 

 

 • ekonomi, KHT Suvi Suonsivu
 • psykiatrian erikoislääkäri Reijo Laitinen
 • käytönvalvoja Jorma Tapaninaho

ja

 • kansanedustaja Mikko Alatalo

 

 

Kirpeästä pakkassäästä huolimatta – vaiko sen ansiosta – Tampereen Keskustorilla Keskustan telttakatoksella oli eilen letkeä ja tulevaisuudenuskoinen meininki!

 

 

Ehdokaslistallamme mahtuu vielä, joten kynä esiin ja ehdokassuostumuksen allekirjoittamiseen!

 

 

Suomi kuntoon ja Huolenpitoa huomennakin!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "On tulppaaneja tulvillaan iloinen Keskustori"..., Keskustan Tampereen kunnallisjärjestö, Tampereen Torikauppiasyhdistys, Maanantaimarkkinat Keskustorilla, Maanantaimarkkinat Tampereen Keskustorilla, Suomi kuntoon, Huolenpitoa huomennakin, Raija Moilanen,

Maakuntauudistus etenee

Maanantai 30.1.2017 - -Esko Erkkilä-

Ennen viime eduskuntavaaleja Keskusta esitti kaksi suurta vaaliteemaa eli

 

 

Suomi kuntoon

 

 

ja

 

 

Kotikunta-maakuntahallinnon aikaansaaminen

 

 

Kevään aikana tulee hallitustaipaleen puolivälin tarkastelu ja jo nyt voidaan todeta, että molemmat Keskustan vaalitavoitteet ja vaalilupaukset ovat edenneet.

 

 

 

Suomi ollaan saamassa kuntoon taloudellisesti, mutta myös henkisesti.

 

 

Maakuntauudistuksen osalta kaikki ovat ainakin henkisesti hyväksyneet kotikunta-maakuntamallin ja nyt onkin tärkeää, että siihen liittyvät lakimuutokset saadaan eduskunnan käsittelyyn ennen juhannusta.

 

 

Huhtikuun kuntavaalit ja kotikunta-maakuntamallinen hallintouudistus liittyvät toisiinsa tiiviisti, sillä kuntavaalien tuloksen perusteella maakuntiin luodaan väliaikainen hallinto-organisaatio, joka valmistelee varsinaista maakuntahallintoa.

 

 

Huhtikuun kuntavaaleissa on tärkeää, että kotikunta-maakuntamallia ajaneet tahot saavat riittävän mandaatin kansalta, jotta maakuntauudistus sitten aikanaan etenee joutuisasti.

 

 

 

 

IMG_6877.JPG

 

 

Oli eilen mielenkiintoista kuunnella Keskustan varapuheenjohtaja Antti Kurvista, kun hän totesi, että nyt kuntavaaleissa ja sitten tammikuussa 2018 maakuntavaaleissa saataisiin valittua samoja henkilöitä kunnanvaltuustoihin ja maakuntavaltuustoihin.

 

 

Kurvinen totesi, että tämä helpottaisi maakuntauudistuksen läpivientiä uudistuksen murrosvaiheessa.

 

 

Nyt siis huhtikuun kuntavaaleissa äänestyskopin hiljaisuudessa ääniä Keskustan kuntavaaliehdokkaille!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maakuntauudistus, soteuudistus, kuntavaalit 9.4.2017, Keskustan vaalitavoitteet eduskuntavaaleissa 2015, Suomi kuntoon, kotikunta-maakuntamalli, kotikunta-maakuntahallinto,

"Rekkabarometri" kertoo, että Suomi on nousemassa kuntoon!

Sunnuntai 12.6.2016 - -Esko Erkkilä-

Talousviisaat yllättyivät, että alkuvuoden aikana Suomen talouskasvu oli peräti 1,6 %.

 

 

Suuriin riemunkiljahduksiin ei ole kuitenkaan aihetta, mutta ilmeisesti pahin on ohitettu.

 

 

Kotimainen kysyntä ja sen elpyminen ovat alkuvuoden talouskasvun takana. Nyt tarvittaisiin kuitenkin vientiin ”äksöniä”, jotta saisimme taloutemme kunnolla nousuun.

 

 

Tätä kirjoitettaessa Tampereella kokoontuva Metalliliitto epäröi kilpailukykysopimuksen hyväksymistä.  Osoittaisi suurta piittaamattomuutta, jos vientimme kannalta tärkeä ammattiliitto hylkäisi kilpailukykysopimuksen.

 

 

Mainitsen kirjoitukseni otsikossa sanan ”rekkabarometri”!

 

 

Me valtateillä liikkuvat pystymme koko ajan havainnoimaan rekkabarometrin kehittymistä eli sitä, miten paljon valtaväylillä liikkuu kumipyörillä tavaraa.

 

 

Rekkabarometri näyttää hyvältä ja muutos kuljetustarpeessamme on viime aikoina ollut melkoinen.

 

 

Mökkini sijaitsee pääradan varrella hieman Tampereelta Seinäjoen suuntaan ja myös ”rautatiebarometri” näyttää hyvältä.

 

 

Raahesta Hämeenlinnaan päivittäin kulkeva teräsrullia kuljettava tavarajuna on viime aikoina kasvattanut vaunumääriään. Kahden sähköveturin vetämä vaunujono on pidentynyt ja se, jos mikä kertoo taloutemme elpymisestä.

 

 

On todella lyhytnäköistä, jos Metalliliitto osoittaa peukalollaan alaspäin, kun kysytään kilpailukykysopimuksen hyväksymisestä.

 

Neuvo Metalliliitolle:

Katsokaa omaa sekä suomalaisten parasta ja näyttäkää Rinteelle ”närhen munat”!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi kuntoon, Keskusta; Suomi kuntoon, rekkabarometri, rautatiebarometri, närhen munat, Antti Rinne, Metalliliitto,

Oli se synkkää aikaa

Maanantai 2.5.2016 - -Esko Erkkilä-

Näin Vapun aikoihin tulee mieleen ajat, jolloin vasemmistopuolueet ja ay-änkyrät uhosivat televisiossa Vappu-iltana tuhoa ja kadotusta Suomelle ja suomalaisille.

 

 

Vappuilta oli tuskaa suomalaisille, kun piti katsoa niilohämäläisten, pekkaoivioiden, elealeniusten, taistosinisalojen, aarnesaaristen, arvoaaltojen, olavihännisten, kalevikivistöjen ja monien muiden vasemmistolaisten sekä ay-änkyröiden änkyröintiä vallankumouksen tulemisesta Suomeen.

 

 

Onneksi nämä tuhoa haluavat ja sitä ennustaneet olivat totaalisesti väärässä.

 

 

Järjestimme eilen Tampereella Hämeenpuistossa Keskustan Vihreä Vapun ja oli hienoa, että kukaan puhujista ei uhonnut tuhoa Suomelle.

 

 

Kaikesta aisti, että änkyröinti ei ole muotia ainakaan Keskustassa.

 

 

Olemme vastuullinen Suomen kehittäjä ja siihen ei kuulu änkyröinti.

 

 

Pientä jälkimakua saimme eilen puoli yhdeksän televisiouutisissa, kun armaat televisioänkyrämme olivat valinneet uutislähetyksen ykkösaiheeksi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen puheen, taisi olla Kotkassa järjestetyssä änkyröintitilaisuudessa.

 

 

Eilisessä Hämeenpuiston tilaisuudessamme oli paikalla viitisensataa tamperelaista ja ainakaan minun korviini ei sattunut yhtäkään poikkipuolista sanaa Keskustan johdolla toteutetusta hallituspolitiikasta.

 

 

Keskustan toritilaisuudet Tampereella jatkuvat tänään, sillä pystytämme telttakatoksemme Keskustorille Hämeenkadun varrelle jo klo 8.00.  Tarkoituksemme on, että kahvitarjoilumme pääsisi alkamaan klo 9.00.

 

 

Tervetuloa laittamaan Suomea kuntoon!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ay-liike, Ay-änkyröinti, Niilo Hämäläinen, Pekka Oivio, Ele Alenius, Tasito Sinisalo, Olavi Hänninen, Kalevi Kivistö, Aarne Saarinen, Arvo Aalto, Suomi kuntoon,

"Se on miehellä, kun puukko vie!"

Sunnuntai 8.11.2015 - -Esko Erkkilä-

Jutun otsikossa kertomani vanha viljakkalalainen sananlasku tuli mieleen, kun eilen aamulla sain tiedon, että hallituskriisi on ohi ja Suomeen tulee 18 itsehallintoaluetta sekä 15 sote-aluetta.

 

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä osoitti, että suomalaiset voivat luottaa häneen.

 

Sote-alueiden lukumäärään keskittyneen kiistan sivujuonteena Sipilä pystyi neuvottelemaan maakuntien Suomelle elintärkeän asian eli itsehallintoalueet.

 

Pidän kahdeksantoista itsehallintoalueen saamista kansalaisten kannalta tärkeämpänä seikkana kuin sote-alueiden lukumäärää.

 

Viimeistään nyt voidaan laajalti tunnustaa, että bisnesmaailman opit soveltuvat myös valtakunnan asioiden hoitamiseen.

 

 

Edellinen vaalikausi meni neljän vuoden ajaksi täydelliseksi vatuloinnoksi, kun johtajuutta ei löytynyt Kataiselta eikä Stubb´lta.

 

 

Nyt johtajuutta löytyy!

 

 

******************

 

 

Ratkaisuun pääseminen oli suuri pettymys oppositiolle ja myös valtaosalle mediaa.

 

Kaikenmaailman tehyt ja muut mielestään asiantuntijatahot ovat kritisoineet tehtyä päätöstä.

 

Päätöksessä ei ole esim. Tehyllä pienintäkään sananvaltaa eli olkoot hiljaa.

 

Oppositiopuolueista Vihreät ovat mekkaloineet eniten ja se heille suotakoon, sillä Vihreät ovat käsittääkseni viimeiset, jotka pääsevät vallankahvaan, kun Keskusta on piikkipaikalla laittamassa Suomea kuntoon.

 

Kiitokset Juha Sipilälle ja kiitokset koko sille taustatiimille, joka oli tiukkojen neuvottelujen aikana puheenjohtajamme apuna!

Suomi kuntoon!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi kuntoon, 18 itsehallintoaluetta, 15 sote-aluetta, se on miehellä kun puukko vie,

Miksi ammattiyhdistysliike haluaa tuhota Suomen ja ajaa maamme Kreikan tielle?

Lauantai 12.9.2015 - -Esko Erkkilä-

Eilinen eli perjantai 11.9.2015 joudutaan kirjata erääksi päivämääräksi, jolloin ammattiyhdistysliike pyrki aloittamaan Suomen lopullisen alasajon.

 

Toivon, että eilinen päivämäärä voidaan historiankirjoituksessa joskus lähitulevaisuudessa kirjata myös päivämääräksi, jolloin suomalaisen ammattiyhdistysliikkeen vaikutusvallan lopullinen murentuminen alkoi.

 

 

Erityisesti SAK:n, mutta myös STTK:n sekä Akavan eiliset linjaukset osoittavat, että ammattiyhdistysliikkeellä ei ole sijaa Suomen kehittämisessä.

 

 

Oppositiopuolueista SDP, Vasemmistoliitto ja myös Vihreät ovat Suomen alasajon kannalla. Tuntuu, että RKP:n sekä Kristillisdemokraattien joukoissa nähdään Suomen kokonaistilanne realistisesti.

 

 

**************

 

Tunnustan olleeni väärässä, kun viime eduskuntavaalien jälkeen olisin halunnut SDP:n mukaan hallitukseen.

 

 

Juha Sipilä näki asian aivan oikein, kun ei hyväksynyt SDP:tä hallituskoalitioon.

 

 

**************

 

 

 

On varmaa, että SDP:n mukanaolo hallituksessa olisi merkinnyt jatkuvaa vatulointia ja Suomea ei sillä meiningillä olisi saatu kuntoon.

 

 

Suomen kuntoonlaittaminen on nykyisinkin hallitusvoimin haasteellista, mutta se olisi ollut mahdotonta, jos hallituksessa istuisi SDP!

 

 

Toivon, että kansalaiset antavat tukensa Juha Sipilälle, kun hän tekee päätöksiä, joiden tuloksena saamme Suomea kuntoon!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi kuntoon, Ammattiyhdistysliike haluaisia ajaa Suomen tuhoon, SAK, STTK, Akava,

Alkoi vastuunkantamisen aika!

Maanantai 20.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Eduskuntavaalien 2015 tulos on tiedossa ja ennakkoveikkaukset pitivät paikkansa, kun Keskustasta tuli pääministeripuolue.

 

 

Tulos oli selvä, mutta Suomen poliittinen tilanne vaatii selkiintyäkseen aikaa.

 

 

Hallitusneuvottelut aloitetaan ripeällä tahdilla ja niissä katsotaan, että mitkä puolueet ovat valmiita vastuunkantoon.

 

 

Kuluneesta neljästä vuodesta on otettava oppia ja mitään jääräpäisyyksiä ei nyt ole aiheellista noudattaa.

 

 

Muistan työelämäni ajalta menestyneen esimieheni, joka romutti nuorten kukkoilijoiden menettelyn, jossa piti kuukausi- ja jopa vuositolkulla etukäteen päättää, että mitä milloinkin tehdään.

 

 

Vuorineuvokseksi ja Raision pääjohtajaksi kohonnut todellinen Johtaja korosti, että etenemme ”maaston mukaan” ja niin myös teimme, kun kohotimme yrityksemme taloudellisen tilanteen huipputasolle.

 

 

Nuoret märkäkorvat ohjattiin muihin yrityksiin ja muihin hommiin, sillä tärkeintä oli oman yrityksen menestyminen.

 

 

Suomen tilanteessa on paljon yhtymäkohtia niihin vaiheisiin, joissa nelikymmenvuotinen työnantajani rypi nuorten kukkoilijoiden aikakautena.

 

 

Suomi kuntoon, mutta helppoa se ei tule olemaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi kuntoon, alkoi vastuunkantamisen aika,

Tänään ratkaistaan, että saadaanko Suomi kuntoon!

Sunnuntai 19.4.2015 - -Esko Erkkilä-

Siniristiliput liehuvat saloissa ja kertovat, että tänään ratkaistaan Suomessa paljon.

 

 

Tänään on eduskuntavaalien äänestyspäivä ja vaalin tuloksena ratkaistaan Suomen tulevaisuus.

 

 

Ennusmerkit näyttävät hyviltä, mutta mikään ei ole varmaa ennen kuin viimeinenkin vaaliuuraan pudotettu äänestyslippu on laskettu.

 

 

Hoidin oman kansalaisvelvollisuuteni jo ennakkoäänestyksen aikana, joten kannoin oman korteni siihen kekoon, joka valtuuttaa Juha Sipilän joukkueineen aloittamaan työn, joka ei tule olemaan helppo.

 

 

Kokoomusjohtoinen sekasorto on ajanut Suomen talouden tilanteeseen, jossa tarvitaan selkeää johtajuutta ja maamme johtamista pois siitä apatian tilanteesta, johon Katainen, Urpilainen ja Stubb ovat maamme ajaneet.

 

 

Katainen ja Urpilainen hyppäsivät pois hukkuvasta laivasta ja jättivät laivan ajelehtimaan.

 

 

En luonnollisestikaan tiedä vaalitulosta, kun kirjoitan näitä rivejä lauantai-iltana 18.4.2015.

 

 

Vahva tuntumani vaalikentiltä on, että kokoomuslaiset pysyvät häntä koipien välissä loukoissaan ja eivät pysty näissä vaaleissa mobilisoimaan harventuneita joukkojaan niin, että surkeus Suomessa jatkuisi.

 

 

 

 

viisinappia

 

 

Kuvatkoon nämä viisi ”Suomi kuntoon” –nappia kukin kymmentä keskustalaista kansanedustajaa, joiden valinta Suomen kuntoon laittamiseksi varmistuu tänään illansuussa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi kuntoon, Eduskuntavaalit 2015, Eduskuntavaalit 19.4.2015, Juha Sipilä, hallitusneuvottelut 2015,

Komea ehdokasjoukko!

Maanantai 30.3.2015

Huhtikuun 19. päivänä järjestettävissä eduskuntavaaleissa Pirkanmaalta valittavien kansanedustajien määrä kasvaa yhdellä ja nyt maakunnastamme valitaan 19 kansanedustajaa.

 

 

On luonnollista, että Keskusta lähtee vaaleihin täydellä listalla eli listoillamme on 19 hienoa eduskuntavaaliehdokasta.

 

Olemme laatineet ehdokkaistamme diasarjan.

 

Kuvasin diasarjassa esiintyvät kaikki ehdokkaamme ja tässä he ovat:

 

 

 

d1

 

 

 

 

d2

 

 

 

 

d3

 

 

 

 

d4

 

 

 

 

d5

 

 

 

 

d6

 

 

 

 

d7

 

 

 

 

d8

 

 

 

 

d9

 

 

 

 

d10

 

d11

 

 

 

 

d12

 

 

 

 

d13

 

 

 

 

d14

 

 

 

 

d15

 

 

 

 

d16

 

 

 

 

d17

 

 

 

 

d18

 

 

 

 

d19

 

 

 

 

*************************

 

 

 

 

d20

 

 

”Suomi kuntoon!”

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi kuntoon!, Keskustan Pirkanmaan vaalipiirin eduskuntavaaliehdokkaat 2015,

"Metsästä saa tuohta"

Keskiviikko 18.3.2015 - -Esko Erkkilä-

Keskustan kansanedustajaehdokas Minna Sarvijärvi järjesti mielenkiintoisen metsäaiheisen vaalitilaisuuden…

 

 

 

 

minna1

 

 

…Ylöjärvellä Avant Tecno Oy:n Avant Centerissä sunnuntaina 15.3.2015.

 

 

Hankkiuduin paikalle, sillä metsäasiat, Pirkanmaan yritysasiat sekä Minna Sarvijärven eduskuntavaalikampanjan eteneminen kiinnostavat.

 

 

Minna osaa loihtia tilaisuuksiinsa mukavan tunnelman – ilmankos hänelle on kertynyt monia luottamustehtäviä.

 

 

Kansanedustajuus on Minnalla haussa huhtikuun eduskuntavaaleissa!

 

 

 

Kuten Avant Centerin ovessa olleesta julisteesta selviää, myös Metsäliiton hallituksen puheenjohtaja metsäneuvos Martti Asunta käytti tilaisuudessa puheenvuoron, mutta tässä jutussani keskityn Minna Sarvijärven esille ottamiin asioihin.

 

 

minna2

 

 

Tässä muutamia asioita ”ranskalaisin viivoin” joita Minnan puheenvuorossaan käsitteli:

 

 

 • olemme varmaan yksimielisiä siitä, että Suomen tulisi pyrkiä energiaomavaraisuuteen. Viimeviikkojen äkkikäänteet turveverosta ja haketuesta roikkuvat vielä EU:n komission hyväksyntää odottelemassa. Ja niihin todennäköisesti palataan vielä moneen otteeseen. Suomen kilpailukykyä vientimarkkinoilla ei tulisi heikentää millään tasolla kotikutoisilla lisävelvoitteilla
 • jos metsästä mielii tukuittain tuohta, sitä täytyy osata hoitaa
 • metsänhoitoon täytyy kasvaa ja kasvattaa. Kukaan ei löydä metsänhoidollista silmää Mammuttimarkkinoilta tai Hulluilta päiviltä.

 

 

 

 

minna3

 

 

Minna Sarvijärvi heitti pallon vanhemmille ja erityisesti isovanhemmille, jotta he valmentaisivat jälkipolvia näkemään metsien luonnon monimuotoisena hoitamisen kohteena ja hyvinvoinnin lähteenä.

 

 

 

 

minna4

 

 

Minna Sarvijärvi päätti mielenkiintoisen puheenvuoronsa muutamaan kysymykseen:

 

 

 • kuka meitä kouluttaisi ja tsemppaisi ulkomaan markkinoille?
 • kenellä olisi taito tuotteistaa suomalaisen luonnon mahdollisuudet?
 • minkälainen kieliohjelma tarvittaisiin peruskouluihin, jotta kielitaito olisi edistämässä vientimarkkinoilla?
 • millaiset ehdot laatisimme sukupolvenvaihdoksiin, jotta suomalainen metsätalous nähtäisiin kannattavana liiketoimintana?
 • kenen huolena on pitää kaupunkilaismetsänomistajien metsäosaamista silmällä?
 • kuka muistaisi kannustaa naisia metsänomistajina ottamaan selvää oman palstan tilasta ja kehitysnäkymistä?

 

 

Kiitän Minna Sarvijärveä tilaisuudesta, jossa hän puheenvuoronsa lopuksi totesi yhteenvetona näin:

 

Toivon, että me jokainen säilytämme innostuksen metsäasioihin, vaikkapa siksi, koska metsästä saa tuohta!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: "Metsästä saa tuohta", Minna Sarvijärvi, kansanedustajaehdokas Minna Sarvijärvi, Suomi kuntoon,

Keskustan gallup-kannatus mukavassa nousussa

Keskiviikko 31.12.2014 - -Esko Erkkilä-

Yle ilahdutti eilen suomalaisia, kun se julkisti uusimman gallup-tutkimuksensa tulokset.

 

 

 

 

ylejoulu2014

 

 

Tulokset kertovat, että Keskustan etumatka toisena olevaan Kokoomukseen on nyt lähes 10 %-yksikköä!

 

 

Eniten vastatuulta tässä tutkimuksessa oli Perussuomalaisilla, sillä heidän kannatuksestaan suli kuukaudessa tasan 1 %-yksikkö!

 

 

Saman verran yhteensä liukeni myös Kokoomuksen ja SDP:n suosiosta.

 

 

 

************

 

 

 

Ylen nyt julkistamat gallup-tulokset olivat vuoden 2014 viimeiset ja nyt saamme seuraavaksi alkaa odottamaan Helsingin Sanomien tuloksia.

 

 

Saattaa olla, että seuraavassa gallup-tutkimuksessa ei vielä näy hallituksen toteuttama n. 8 %:n suuruinen lapsilisien leikkaaminen ja ei myöskään se, että hallitus suo eläkkeisiin ruhtinaallisen 0,39 %:n korotuksen.

 

 

Lapsilisien leikkaaminen näkyy varmasti Kokoomuksen kannatuslukujen alenemisena viimeistään helmikuun gallup-mittauksissa.

 

 

Vastako silloin vai kenties jo tammikuussa SDP nousee Kokoomuksen ohi kannatusluvuissa?

 

 

Hallituksen eläkkeisiin suoma 0,39 %:n korotus tuntuu kiusanteolta.

 

 

Olemmeko me eläkeläiset ansainneet tuollaista pilkantekoa?

 

 

 

*******************

 

 

 

 

suomikuntoon2014

 

 

Keskustan kattoteema kevään eduskuntavaaleissa on

 

 

Suomi kuntoon

 

 

 

Liity Sinäkin yhä kasvavaan keskustalaisten ja Keskustan joukkoon – laitamme yhdessä Suomen kuntoon!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi kuntoon, Keskusta; Suomi kuntoon, YLE:n vaaligallup joulukuu 2014, lapsilisien leikkaaminen, lapsilisien leikkaus, eläkkeisiin olematon korotus, eläkkeiden korotus on pilkantekoa,