Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Suur-Tampereen syntyminen loisi Pirkanmaalle valtavan demokratiavajeen

Keskiviikko 28.9.2011 - -Esko Erkkilä-

Vastustan – vaikka olenkin tamperelainen – kokoomusvaikuttajien eli kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkusen, valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikosen sekä nyt myös pormestari Timo P. Niemisen himoitsemaa suur-Tamperetta.

 

Omaan henkilökohtaista kokemusta Viljakkalan liittymisestä Ylöjärveen ja olen nähnyt sen tuskan, jonka kuntaliitos on aiheuttanut viljakkalalaisille.

 

Palvelut ovat kadonneet yksi toisensa jälkeen ja ennen kukoistava kunta on kuihtunut Ylöjärven takamaaksi.

 

En tunne edes vahingoniloa siitä, että suur-Tampereen syntyminen merkitsisi ylöjärveläisille saman kalkin juottamista kuin he ovat tehneet viljakkalalaisille.

 

Vaikka pormestari Niemisen ehdotuksessa uuden suur-Tampereen ulkopuolelle jäisikin Hämeenkyrö, on enemmän kuin varmaa, että myös Hämeenkyrö liitettäisiin suur-Tampereeseen. En soisi kuntaliitosta hämeenkyröläisille.

 

Kataisen-Urpilaisen ylileveä hallitus on kuntauudistuksessa asettamassa täysin kokemattoman ministeri-raukan mahdottomaan tehtävään. Virkkunen ei näytä käsittävän tehtävänsä mahdottomuutta.

 

Kaavaillun suur-Tampereen valtuustossa olisi 75 valtuutettua, kun heitä nyt on itsenäisissä kunnissa 368. Kyse on siis valtavasta demokratiavajeesta, jonka kokoomus yhdessä demarien kanssa pahimpaan bresneviläiseen tapaan aikoo toteuttaa – jo on aikoihin eletty!

 

Nostan hattua Keskustan puoluesihteeri Timo Laaniselle, joka Lempäälässä 19.9.2011 pidetyssä avoimesti totesi, että Keskusta on aidosti huolissaan kuntauudistushumussa menetettävistä luottamushenkilöpaikoista. Laaninen ei tarkoittanut yksinomaan Keskusta menettämiä luottamushenkilöpaikkoja, vaan nyky-Tampereen ulkopuolisten alueiden menettämiä luottamushenkilöpaikkoja.

 

Menetetyt luottamushenkilöpaikat koskisivat kaikkia puolueita ja erityisesti he merkitsisivät pienten puolueiden sekä nykyisten kuntien päätösvallan kaventumista.

 

Suur-Tampere merkitsisi virkamiesvallan kasvamista, sillä harvat luottamushenkilöt eivät pystyisi paimentamaan virkahenkilöitä läheskään samalla intensiivisyydellä kuin nyt.


Vastustan kokoomuksen ja demareiden ajamaa kuntauudistusta, sillä se toisi mm. Pirkanmaalle valtavan demokratiavajeen!

 

-Esko Erkkilä- 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suur-Tampere, kuntakapina, Henna Virkkunen, Anna-Kaisa Ikonen, Timo P. Nieminen, kuntauudistus, Kataisen ylileveä hallitus,

Suomen Keskusta ja kuntakapinalliset saivat demarit irtautumaan kokoomuslaisten ajamasta kuntateurastuksesta

Perjantai 23.9.2011 - -Esko Erkkilä-

Uutiset ennakoivat, että demarit ovat vetämässä ns. ”länkiä kaulaansa” Kataisen ja Urpilaisen alkujaan hallitusneuvotteluissa sopimasta kuntateurastuksesta.

 

Olen osallisena kuntakapinassa, sillä allekirjoitin kuntakapina-adressin sijaluvulla 626 – olen 22.9.2011 listan aktiivisemmalla puolella, sillä nyt allekirjoittajina on n. 1.300 henkilöä.

 

Tietoni demareiden irtiotosta pohjautuvat 22.9.2011-illan aikana tulleisiin tietoihin.

 

Pidän demareiden päätöstä oikeana.

 

Synnyinkuntani Viljakkalan liittäminen Ylöjärveen on ollut viljakkalalaisille traumaattinen kokemus, sillä viimeisimmätkin palvelut ovat poistumassa ennen niin vilkkaasta kirkonkylästä. Omaan tätä kautta kokemusta kuntaliitosten turmiollisuudesta, sillä seuraan edelleen päivittäin Viljakkalan tapahtumia.

 

Kokoomuksen kokematon kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkunen ei varmaan osaa paljon murehtia kokemaansa takaiskua, sillä hänellä on kokemusta takaiskuista.

 

Aamulehden etusivulla torstaina 22.9.2011 julkaistu uutinen, jossa kerrotaan suur-Tampere –ehdotuksesta, joutuu eriskummalliseen valoon, jos demarit nyt jättävätkin kokoomuksen yksin jatkamaan kuntateurastusta.

 

Kiitokset kuntauudistuksen kuoppaamisesta – jos pitää paikkansa, että demarit ovat tulleet järkiinsä – kuuluu Keskustalle sekä kuntakapinallisille.

 

Keskustan kuntauudistuksesta tekemä välikysymys ja ns. kehyskuntien demari- sekä kokoomuspäättäjien kuntakapina aiheuttivat, että demareilta petti pokka.

 

On mielenkiintoista nyt nähdä, että miten Kataisen ”ylileveän” hallituksen taival jatkuu, jos ennakkotiedot demareiden kuntateurastuksesta irtautumisesta pitävät paikkansa!

 

Elämme mielenkiintoisia aikoja!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntakapina, demarit irtautuvat kuntauudistuksesta, Henna Virkkunen, Keskustan välikysymys,