Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Rosamunda on paljon muutakin kuin uuniperuna!

Sunnuntai 18.9.2022 - -Esko Erkkilä-

Olen onnistunut vuosien aikana sekoittamaan kaikki muut perunalajikkeet ”sekuliksi”, mutta Rosamunda on poikkeavan värinsä ansiosta edelleenkin tunnistettavissa omaksi lajikkeeksi.

 

 

IMG_6186.JPG

 

Rosamunda tunnetaan erityisesti uuniperunana ja siihen käyttötarkoitukseen sain myös eilen omalta maalta hankkia sitä muutaman mukulan.

 

Mökkimaailmassa leivinuunin lämmittäminen on aina merkkitapaus ja se pitää hyödyntää myös ruuanlaittomielessä – eilen sen hyödynsimme uuniperunoiden kautta.

 

Rosamunda on suurikokoinen perunalajike ja siitä sanotaan, että se pitää istuttaa harvakseltaan ja on huolehdittava sen saattamisesta riittävän syvään, jotta vihertyminen ei uhkaa.

 

Allekirjoitan kaikki Rosamundan viljelyohjeet!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Rosamunda on paljon muutakin kuin uuniperuna!, Rosamunda, uuniperuna, Rosamunda on uuniperuna, leivinuunin jälkilämmön hyödyntäminen, leivinuuni,

On polttopuiden aika!

Sunnuntai 25.4.2021 - -Esko Erkkilä-

Mökkiaika on näinä päivinä alkamassa ja se kestää toukokuun alusta lokakuun loppupuolelle saakka eli lähes puolisen vuotta.

 

Jos entinen meno saa jatkua, tulen viettämään mökillä lähes koko tuon ajan.

 

********************

 

Mökillämme on lämmönlähteenä lämpöpumppu, sähköpatterit kaikissa huoneissa sekä leivinuuni, kaksi puulämmitteistä takkaa, puilla toimiva lämminvesisäiliö pesuhuoneessa ja puulämmitteinen kiuas saunassa.

 

Polttopuita siis tarvitaan ja niitä on varattuna jo nyt runsaaksi vuodeksi.

 

Puita tarvitaan myös vuonna 2023 ja sitä tarvetta varten…

 

 

IMG_1679.JPG

 

 

…toin mökille eilen traktorin peräkärrykuormallisen kuivia polttopuita.

Kiitokset keskipojalle, joka oli hoitanut pilkkomisen!

 

 

Taas on luottavainen olo polttopuiden riittävyydestä!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: polttopuut, leivinuunin polttopuut, kiukaan polttopuut, kamarin polttopuut, pirtin polttopuut, lämminvesivaraajan polttopuut, lämpöpumppu, sähköpatterit,